Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: Így készítette 'Infinite Entanglement' albumát az ex-Iron Maiden énekes, Blaze Bayley


2016-03-20

Az Iron Maiden volt énekese, Blaze Bayley szólóbandája március 1-én új albummal jelentkezett. Ennek munkálatait most egy közel 20 perces dokumentumfilmben foglalták össze:

Bayley már 2015 tavaszán nekilátott új, nyolcadik szólólemeze munkálatainak. Az énekes - aki szerint ez karrierjének eddigi legjobb munkája - egy különleges sci-fi koncepciót ötlött ki a lemez témájaként. Blaze már a stúdió-munkák kezdetén bevonta rajongóit a történésekbe: honlapján elindított egy exkluzív kampányt, aminek révén napról napra nyomon lehetett követni a dalszerzést, a próbákat, a felvételeket, a dalszövegek, számcímek és a borító kialakulását. Mire 2016. március elsején megjelent az 'Infinite Entanglement' című album (a lent látható borítóval), a segítőkész rajongók kézhez kaptak egy nyomtatott magazint, valamint egy 'making-of' DVD-t (fentebb ebből látható ízelítő), ami a kezdetektől a végéig összefoglalja a munkálatokat.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy ezúttal - már ebben a korai stádiumban - a rajongókat is bevonhatom a dolgokba. A munkálatok során rengeteg küzdelemmel és krízissel, de ugyanakkor csodás és varázslatos pillanatokkal is szembe kell néznünk; de mindez meghozza a gyümölcsét, mivel már most megmondhatom: ez lesz az eddigi legjobb Blaze-album. Szóval alig várom már, hogy megoszthassam a munka minden egyes percét veletek. Egyúttal szeretnék köszönetet is mondani nektek, mivel a ti támogatások nélkül már nem zenélhetnék" - közölte korábban Blaze.

Blaze nyolcadik lemeze immáron megrendelhető. Az énekes kedvcsinálóképpen a következőket nyilatkozta a koncepció kapcsán: "Mindig is nagyon érdekelt a tudomány és a kozmológia - ezek a témák több alkalommal is feltűntek a korábbi lemezeimen. Most mindezt újabb szintre emelem; lévén egy teljes mértékig koncepcionális albummal készülök. A történet a 100 évvel későbbi jövőben játszódik. Az alap-ötleteket pedig első két albumom, a 'Silicon Messiah' és a 'Tenth Dimension' témája adta".

Egy frissebb interjúban a következőképpen részletezte a történetet: "Egy férfiról szól, aki nem tudja, hogy valójában ő egy ember. Az ő személyes utazását, misszióját mutatjuk be, amint nekivág az egyik Kepler-bolgyó felfedezésének. Mint tudjátok, Kepler fedezte fel az új bolygókat... Na szóval a történet 1000 évvel a jövőben játszódik. A férfi egy űrhajón van; megpróbálja tudatosítani magában, hogy ő az univerzum első embere, aki a technológia fejlettségének köszönhetően 1000 évig élhet. A legfontosabb kérdés viszont továbbra is az, vajon ő most tényleg emberi lény, vagy sem? Dióhéjban tehát ennyi. A sztori innentől már csak bonyolódik... Megismerhetjük a főszereplő érzéseit, illetve kiderül az is, hogy hogyan és milyen céllal került oda, ahova. A lényege az egészének az, hogy semmi nem az, aminek látszik. Őt választották erre a misszióra, és ki kell deríteni, hogy miért történt ez... Ha kategorizálnom kéne ezt a történetet, azt mondanám, hogy egy rejtélyes horror-sztori, ami az űrben játszódik".

Az album első videoklipje a 'Human' című számhoz készült - ennek premierje itt érhető el:

A Bayley-banda - az új lemez promóciójával - március elsején indult európai turnéra, ami 50 állomásból fog állni. Íme a beosztás (a jövőben további koncertek is várhatók):

Március
1 - Newcastle, Anglia - Trillians
2 - Glasgow, Skócia - Ivory Blacks
3 - Kendal, Anglia - Bootleggers
4 - Grimsby, Anglia - Yardbirds
5 - Manchester, Anglia - Sound Control
6 - Wakefield, Anglia - Snooty Fox
16 - Cardiff, Wales - Fuel
17 - Hastings, England - The Carlisle
18 - Verviers, Belgium - Spirit of 66
19 - Lotenhulle, Belgium - Wizzfest
20 - Deinze, Belgium - Cafe Elpee (akusziktus)
24 - Erica, Hollandia - The Spot
25 - Leiden, Hollandia - Gebr De Nobel
26 - Grossefehn, Németország - Schlappohr Rockkneipe
27 - Geleen, Hollandia - De Meister
31 - Arras, Franciaország - Blue Devils Bar

Április
1 - Fismes, Franciaország - La Spirale
2 - Notre Dame De Gravenchon, Franciaország - L'Arcade
3 - Roeselare, Belgium - De Verlichte Geest
8 - Grenoble, Franciaország - L'Amperage
9 - Luynes, Franciaország - Le Korigan
10 - Barcelona, Spanyolország - Venue TBA
14 - Versoix, Svájc - Le Caves De Bon-Sejour
15 - St-Maurice, Svájc - Manoir Pub
16 - Pagney-Derriere-Barine, Franciaország - Chez Paulette
17 - Renchen, Németország - Come Inn
21 - Hamburg, Németország - Bambi Galore
22 - Herdorf, Németország - Rattenloch
23 - Balingen, Németország - Sonnenkeller
24 - Konstanz, Németország - Rockbar
28 - Tychy, Lengyelország - Underground
29 - Stalowa Wola, Lengyelország - Labirynt Club
30 - Olsztyn, Lengyelország - Andergrant

Május
4 - Helsinki, Finnország - PRKL Club
5 - Kuopio, Finnország - Henry's Pub
6 - Lappeenranta, Finnország - Totem
7 - Mantyharju, Finnország - Bar Krouvi
8 - Mantyharju, Finnország - Bar Krouvi (akusziktus)
11 - Sandviken, Svédország - Folkets Hus
12 - Stockholm, Svédország - Harry B James
13 - Fosser, Norvégia - Oak Metal Bar
14 - Falkenberg, Svédország - Downtown Rockbar
15 - Flensburg, Németország - Roxy Concerts
19 - Brno, Csehország - Melodka
20 - Dolni Cermna, Csehország - Under Dark Moon Festival
21 - Klatovy, Csehország - Music Club U Kosile
26 - Merthyr Tydfil, Wales - New Crown Inn
27 - Winchester, Anglia - The Railway
28 - London, Anglia - Underworld
29 - Bromsgrove, Anglia - Breaking Bands Festival

Íme a lemez első hivatalos trailere:

Az 50 éves Bayley - aki eredetileg a Wolfsbane énekese - 1994-től 1999-ig állt az Iron Maiden élén. Bruce Dickinson visszatérése után, Blaze szólókarrierbe kezdett. Legutóbbi önálló stúdióalbuma 'The King Of Metal' címmel jelent meg 2012 márciusában.

Bayley 2013. október 31-én egy két-lemezes antológiát jelentetett meg, 'Soundtracks Of My Life' címmel. A dupla lemezes szett az énekes 30 éves karrierjének 30 legnagyobb slágerét tartalmazza. Blaze ennek apropójából indult turnéra: 2014-es 'Soundtracks Of My Life' elnevezésű európai körútja során 40 nap alatt 15 országban adott 33 koncertet. Ennek keretében április 9-én a prágai Rock Caféban lépett színpadra a szólista, mégpedig a brit Absolva zenekar társaságában. Ezen koncert felvételéből készült el Blaze új DVD-je, ami az énekes számára "nagyon fontos dalokat tartalmaz". A több mint kétórás szettnek köszönhetően a rajongók betekintést nyerhetnek egy sikeres szóló-karrier, egy Iron Maiden-dalcsokor és egy Wolfsbane-kollekció alapjaiba.

Ízelítő videó a 'Soundtracks Of My Life' című DVD-hez - ami immáron megrendelhető Bayley hivatalos webshop-jában - lentebb érhető el.

A Metal Mind Productions kiadó nemrégiben egy 2 CD-s koncertalbumot dobott piacra, 'Alive In Poland' elnevezéssel - ez Blaze 2007 áprilisi, lengyelországi Metalmania fesztiválos fellépését foglalja össze.


Videó: Így készítette 'Infinite Entanglement' albumát az ex-Iron Maiden énekes, Blaze Bayley
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás