Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Kerületi választást nyert a CHTHONIC frontembere, Freddy Lim


2016-01-17

A taiwani dallamos black metal zenekar énekese decembeben jelentette be, hogy kongresszusi posztért indul a kritikus időket élő országban.

A Chthonic még novemberben bejelentett egy nagyszabású ingyenes koncertet, Taiwan fővárosában, Taipei-ben, a Szabadság Téren. A koncert - amire többezer rajongó látogatott el - december 26-án került megrendezésre. A 20. évfordulóját ünneplő zenekar a második világháború véget értének 70. éve alkalmából adott koncertet Karácsony másnapján.

A Chthonic performansza nem csak a banda karrierjében számított mérföldkőnek, hanem maga Taiwan történetében is, mivel az ország szociális reformjai, és általában véve gazdagási politikája meglehetősen kritikus értékeket mutatnak. A világhírű extrém metal banda célja az volt, hogy összehozza a fiatalokat, és közösen egy jobb, élhetőbb országgá változtassák Taiwant.

A banda frontembere, Freddy Lim megpályázott egy kongresszusi posztot is, az újonnan alakult, demokrata NPP (Új Erő Párt) színeiben. A hosszú haj-viseletéről és tetoválásairól ismert zenész így az első kelet-ázsiai rocksztár, aki hivatalos politikai pályára tör. Lim ennek ellenére már régóta dolgozik politikai aktivistaként Taiwanban - nevéhez számos sikeres mozgalom köthető (ilyen volt például a 2015 eleji Sunflower diák-tüntetés, amiből végül létrejött az NPP is). Az NPP politikáját "univerzális emberi jogok, civil és politikai liberalizmus, valamint Taiwan függetlenségének megvédése" jellemzi (mindezen témák rendszeresen feltűnnek a Chthonic dalszövegeiben is).

A január 16-án, szombaton megrendezett időközi választások eredményei szerint Lim és az NPP megnyerte a választásokat Taipei 5. kerületében - közölte a Focus Taiwan. Az énekes több mint 6,000 szavazattal győzte le a helyi veteránt, a Kuomintang párt jelöltjét, Lin Yu-Fang-ot. Sőtmitöbb: ha Lim megnyeri a választások második körét is, akkor esélyes lesz a 113 parlamenti pozíció egyikére is.

Az eddigi választási mutatók szerint az NPP jelenleg Taiwan harmadik legerősebb pártja; köszönhetően annak, hogy a fiatalok többsége elutasítja a jelenleg kormányzó, Kína-párti KMT politikáját.

Az politikus-énekessel olasz, norvég és brit újságírók készítettek interjút a kampány közepette. Íme a sajtó-videó:

A Chthonic 'Ián-Bú' címmel 2014. február 25-én adta ki aktuális DVD-jét, melyről bővebben itt írtunk. Ezt meglőzően, 2013. június 3-án jelent meg a csapat 'Bú-Tik' című stúdióalbuma (erről részletes infók itt...), melyen a banda folytatja védjegyéül szolgáló "keleti metal" zenéjét - ugyanis ilyen stílusúnak nevezték el saját magukat. A lemez témáját ezúttal is a taiwani mítológia, valamint az ország tragikus eseményeinek boncolgatása adja (a Bú-Tik Palotában lezajlott mészárlás).


Kerületi választást nyert a CHTHONIC frontembere, Freddy Lim
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás