Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Augusztusig elhalasztják az új BENEDICTION album megjelenését


2020-04-14

Dave Ingram - aki 1990-től 1998-ig volt a legendás Benediction énekese - 2019 nyarán tért vissza eredeti bandájába. Ezzel egyidőben el is indultak az új album munkálatai...

A Benediction most bejelentette, hogy a soron következő nagylemez megjelenését - a jelenleg is zajló koronavírus-járvány okán - el kell halasztaniuk 2020 augusztusáig.

Ennek kapcsán a júliusban visszatért énekes, Dave Ingram nyilatkozott: "Gondolom, nem ér meglepetésként senkit, hogy a világ jelenlegi történései okán a Benediction-nek el kell halasztania az új album megjelenési dátumát. Eredetileg májusban adtuk volna ki a lemezt, de ezt semmiképpen nem tudjuk teljesíteni, a jól ismert fizikális és logisztikai okoknak köszönhetően. Így a megjelenés dátumát egy augusztusi időpontra helyeztük át. Tisztában vagyunk vele, hogy ez sokakat bosszant, de higyjétek el, a legjobban minket... Ugyanis mi már epekedve várjuk, hogy hallhassátok ezt az albumot! Pillanatnyilag a Nuclear Blast-tal dolgozunk azon, hogy addig is kiadjunk legalább egy új dalt a digitális platformokon. Reméljük tehát, hogy hamarosan hallhattok tőlünk valami újat, de benedvesíti az érzékeiteket már jóval az album megjelenése előtt! Sajnáljuk a kialakult helyzetet; egyúttal pedig köszönjük mindenkinek a türelmet és a hozzánk való hűséget. Maradjatok biztonságban, és amint véget ért ez a rémálom, újra beizzítjuk a Benediction-gépezetet, és találkozunk valamikor az út során!".

Dave Ingram 1990-től 1998-ig volt a Benediction frontembere. Ezt követően 1998-tól 2004-ig a Bolt Thrower élén állt, de megfordult a Downlord és a Strangler zenekarokban is. Később olyan bandákban tűnt fel, mint a Down Among The Dead Men és az újonnan alakult Hellfrost And Fire.

Dave azután tért vissza eredeti zenekarába, a Benediction-be, hogy az előző énekes, Dave Hunt bejelentette távozását (lévén ő tagja az Anaal Nathrakh-nak is; így nehéz volt összeegyeztetni időbeosztását a Benediction-nel; továbbá pedig jelenleg is egyetemi tanulmányokat folytat). Ingram tehát több min 20 év után tért vissza ismét a Benediction élére.

Az énekes 2019. júliusi közleménye így szól: "Dan Bate, a Benediction basszusgitárosa és jómagam már hosszú ideje kapcsolatban állunk a közösségi média oldalakon. Nemrégiben megemlítette nekem, hogy Daz hamarosan fel fog keresni engem. Kíváncsian vártam, miről akar beszélni - talán csak dumálni a régi dolgokról, vagy éppen a régi lemezek újrakiadásáról? Ki tudja? Lehet bármi... Jómagam - mint bizonyára Ti is - figyelemmel követem, mi történik a metal világában, és mindig is különös figyelmet fordítottam a Benediction-re; így tisztában voltam a Dave Hunt-ot illető pletykákkal, és persze tudtam az ő távozásáról is. Nem sokkal később csörgött a telefonom. Darren volt az. A beszélgetés elején egy kicsit kerülgettük a kását, de aztán rögtön rátértünk a lényegre. A vonal mindkét vége izgatottá vált, és ekkor már a feleségem és a fiam is nyomást gyakorolt rám, hogy ha Darren esetleg megkérdezné tőlem, visszatérnék-e hozzájuk, jobban teszem ha KIBASZOTTUL IGENT MONDOK!!!!!!! Így is lett, természetesen igent mondtam!!!!! Most pedig itt vagyunk; már neki is láttunk az új album dalszerzői munkálatainak, és nagyon faszául halad minden. Garantálom, hogy az új anyag leszaggatja majd a fejeteket!!!!!! A stúdiós munkálatok szeptemberben veszik kezdetüket, tehát nem kell már sokat várni!".

Hamarosan jönnek tehát a friss hírek, infók...

A Benediction jelenlegi felállása így néz ki:

Dave Ingram - ének
Daz Brookes - gitár
Peter "Rewy" Rew - gitár
Dan Bate - basszusgitár
Gio Durst - dobok

A Benediction legutóbbi stúdióalbuma, a 'Killing Music' 2008 szeptemberében jelent meg, a Locomotive Records jóvoltából, mint a 2001-es 'Organized Chaos' folytatása. Ezt az albumon olyan neves vendég-előadók közreműködésében rögzítette a banda, mint Karl Willets (Bolt Thrower), Kelly Shaefer (Atheist), Billy Gould (ex-Faith No More) és The Fog (Frost).


Augusztusig elhalasztják az új BENEDICTION album megjelenését
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás