Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Dimebash' elnevezéssel rendezték meg az idei Dimebag emlék-koncertet (videó)


2016-01-23

A néhai Pantera gitáros, "Dimebag" Darrell Abbott emlékére idén is megrendeznek egy all-star tribute-koncertet; méghozzá január 22-én, pénteken a hollywoodi Lucky Strike Live klubban.

A koncerten többek közt a Pantera, a Slayer, a Machine Head, a Hatebreed, a Stone Sour, a Type O Negative, a Danzig, a DevilDriver, a King's X, az Alice In Chains és a Black Label Society egyes tagjai zenéltek. A rendezvényből befolyó összeggel a hivatalos Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer alapítványt támogatják a szervezők. Ennek célja a rákbetegség megelőzése, kutatása és oktatása.

Lentebb megtekinthető két rajongói felvétel a koncertről. Ezek a következő performanszok voltak:

"Ace Of Spades" (Motörhead feldolgozás)

Philip Anselmo (Pantera, Down, Superjoint) - ének
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) - gitár
Robert Trujillo (Metallica) - basszusgitár
Dave Lombardo (Slayer, Philm) - dobok

"Walk" (Pantera feldolgozás)

Philip Anselmo (Pantera, Down, Superjoint) - ének
Rex Brown (Pantera, Down, Kill Devil Hill) - basszusgitár
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) - gitár
Gary Holt (Exodus, Slayer) - gitár
Robb Flynn (Machin Head) - gitár
Phil Demmel (Machine Head) - gitár
Roy Mayorga (Stone Sour) - dobok

"Dimebag" Darrell Abbott a legendás Pantera alapítótagja / szólógitárosa volt. A 2003-as feloszlás után, ő és testvére, Vinnie Paul megalapították a Damageplan zenekart. Darrell egy 2004. december 8-i, Columbus-i [Ohio] koncerten egy megvadult, Nathan Gale nevű "rajongó" által leadott lövések áldozata lett. A zenész 38 éves volt.

Dimebag-et 2007 májusában iktatták be posztumusz, a Hollywood RockWalk dicsőség-sétány hírességei közé. A ceremónián részt vett a gitáros testvére és Pantera-beli bandatársa, Vinnie Paul; édesapjuk, Jerry Abbott; Dimebag barátnője, Rita Haney, valamint az Alice In Chains, a KISS, a Slayer és az Anthrax egyes tagjai.


'Dimebash' elnevezéssel rendezték meg az idei Dimebag emlék-koncertet (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás