Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Az AVANTASIA-t is jelölték az Eurovíziós Dalfesztiválra


2016-01-13

Február 25-én, Stockholmban megrendezik az idei Eurovíziós Dalfesztivál jelöltjeinek versenyét. A németeket elképzelhető, hogy Tobias Sammet és rockopera-projektje, az Avantasia képviseli majd.

A német ARD TV február 25-én, 20:15-ös kezdettel közvetíti a versenyt, aminek győztese végül nemzetközi szinten is képviselheti az országot. A jelölt előadók közt pedig ott van az Avantasia is - Tobias Sammet-et és projektjét az aktuális single-dal, a 'Mystery Of A Blood Red Rose' sikerei okán jelölték.

Miután elfogadta a meghívást, Sammet az alábbi gondolatait osztotta meg: "Kissé szokatlan ötlet számomra a mások ellen való művészeti versengés, mivel szerintem zenélni nem egymás ellen kell. Nekem még az olimpiai gyakorlat is fura... amikor más versenyzők ellenében zenélnek az adott előadók... De ki vagyok én, hogy szembeszálljak egy ilyen remek promóciós lehetőséggel?! Kapunk három percet, hogy megmutassuk millióknak, hogy létezünk!".

Az új Avantasia album, a 'Ghostlights' - amiről bővebben itt írtunk - első single-dala a 'Mystery Of A Blood Red Rose'. A dal december 9-én debütált, Sammett saját rádió-műsorában, a német Radio Bob adón; hivatalosan pedig két nappal később, december 11-én jelent meg digitálisan az iTunes-on. December 10-én, csütörtökön bemutatták a dal hivatalos szöveges videóját is.

Tobias korábban így szólt a dal kapcsán: "A 'Mystery Of A Blood Red Rose' egy olyan dal, amit eredetileg - tudatalatt - Meat Loaf-fal közösen írtam, de a kollaboráció valamiért mégsem valósulhatott meg; ezért a saját kezembe vettem a dolgokat. Már a dalban hallható kórus megkomponálása és felvétele több mint 40 órán keresztül tartott, pedig ez csak egy 4 perces nóta! Szerintem ezzel el is mondtam mindent. Amit érdemes csinálni, azt érdemes túlzásba is vinni!".


Az AVANTASIA-t is jelölték az Eurovíziós Dalfesztiválra
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás