Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Marco "Maus" Biazzi gitáros kilépett a LACUNA COIL-ból


2016-01-14

Az olasz heavy rock banda és Marco "Maus" Biazzi gitáros útjai különváltak. Íme a zenekari közlemény:

"Természetesen szomorúak vagyunk, hogy egy régi barátunk és partnerünk távozik a bandából; de ugyanakkor megértjük Maus döntését, miszerint ezentúl a saját szíve utján szeretne járni. Ehhez csak a legjobbakat tudjuk kívánni neki, bármit is hozzon a jövő. Márpedig szinte biztos, hogy amit Maus számára hoz a jövő, az tele lesz kemény riffekkel és hatalmas bulikkal".

Maus így kommentálta kiválását: "Sosem könnyű búcsút inteni senkinek; pláne annak fényében, hogy összesen több mint 17 csodálatos évet töltöttünk együtt, mind a színpadon, mind a színfalak mögött; a turnék során, és azokon kívül. Soha életemben nem fogom elfelejteni azt a rengeteg pozitív visszajelzést és támogatást, amit tőletek, rajongóktól, és a magától a bandától kaptam.
Úgy érzem, jómagam a továbbiakban nem adhatok hozzá semmi újat ehhez a projekthez, ezért elhagyom második családom, a Lacuna Coil-t, és új megmérettetések elé állítom magam. Jelenleg egy újabb zenei projekten munkálkodom, és tervbe vettem, hogy hamarosan visszatérek a színpadra; mivel ez az, amit a legjobban szeretek az életben.
Szeretném megköszönni a Lacuna Coil-nak azt a sok szép együtt töltött esztendőt - örökké hálás leszek nekik. Ugyanakkor köszönetet kell mondanom a Century Media kiadónak, a menedzsmentnek, a teljes stábnak, és persze minden egyes rajongónak, amiért mindvégig velem voltatok; hűségesek voltatok a bandához és hozzám.
Le kell szögeznem, hogy számomra ez nem búcsú; inkább csak egy váltás
".

A Lacuna Coil és a Century Media kiadó közösségi oldalain december közepén jelent meg egy kép, ami szerint a csapat 2016-ban adja ki új nagylemezét, 'Delirium' címmel.

A 'Delirium'-ról annyit lehet tudni, hogy a produceri munkákat a banda basszusgitárosa, Marco "Maki" Coti-Zelati végzi; a keverést pedig Marco Barusso és Dario Valentini látja el.

Cristina Scabbia énekesnő elmondta, hogy a banda december elején vonult be a stúdióba; tehát még korai fázisban tart a munka, de várhatóan februárra elkészül a lemez. A megjelenést május végére ígéri a zenekar.

Scabbia azt is elmondta, hogy bandája új albumának koncepcióját ezúttal is a klasszikus olasz horrorfilmek témája adja: "Mindig is szerettük ezt a témát, de most még inkább belemélyedünk a dologba. Ez pedig valószínűleg azt fogja eredményezni, hogy zenénk is sötétebb irányt vesz. Most még nyilván korai erről beszélni; pláne hogy - mint tudjátok - rendszeresen meggondoljuk magunkat, még a stúdiózás utolsó napján is; szóval az is lehet, hogy egy techno-lemezt fogunk rögzíteni... Na jó, azért azt csak nem... De az biztos, hogy más lesz az album, mint a többi lemezünk".

A Lacuna Coil előző lemezeihez képest annyi változás lesz, hogy a banda ezúttal egy gitárossal rögzíti az albumot. Cristiano 'CriZ' Mozzati dobos és Cristiano 'Pizza' Migliore gitáros nemrég léptek ki a felállásból. Míg CriZ-t Ryan Blake Folden váltotta, Pizza helyére nem érkezett senki.
"Ezáltal egy kicsit lényretörőbb lesz a zenénk. Gondolok itt például arra, hogy több elektronikai betét fogunk alkalmazni... misztikusabb és sötétebb dalokat írunk. Persze még kidolgozásra várnak a részletek; így korai lenne konkrét dolgokat kijelenteni, de az eddigi demók egy teljesen új Lacuna Coil-t prezentálnak" - nyilatkozta Scabbia.

A Lacuna Coil legutóbbi nagylemeze 'Broken Crown Halo' címmel jelent meg 2014. március 31-én, a Century Media jóvoltából. Az album hanganyagának maszterizálását a korábban a Rammstein-nel, a Soundgarden-nel, a Nirvanával és a Deftones-szal is dolgozó Howie Weinberg végezte. A 'Broken Crown Halo' a Lacuna Coil hetedik stúdiólemeze; a két évvel ezelőtt megjelent 'Dark Adrenaline' folytatása, ami a 200-as Billboard 15. helyén végzett annak idején.


Marco
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás