Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az első klip-premier a SARKE negyedik, 'Bogefod' című lemezéről!


2016-02-29

A norvég black / thrash metal banda - amiben a Darkthrone-ból ismert Nocturno Culto énekel - elkészült eddigi "leggrandiózusabb, legdinamikusabb" albumával.

A 'Bogefod' című koncept-albumra kilenc új dal került fel - ezek a Sarkétól megszokott atmoszférikus doom, thrash és black metal stílusban fogantak. A dalszövegek a klasszikus, több mint 1000 éves norvég Eyrbyggia-saga gonosz élőhalottja, Torolv Bogefod történetét meséli el: a "főhős" - miután feltámad sírjából - elkezdi terrorizálni a falvak lakosait; halált és pusztulást hoz minden emberre. Nocturno Culto sikolyai ezúttal is egyedi retrospektív feelinget kölcsönöznek az albumnak. A kísérteties és rémisztő pillanatok, zord gitár-témák és súlyos ritmus-betétek pedig még tovább gazdagítják az anyagot; sőtmitöbb, kontrasztot biztosítanak a történet folkos környezetének.

A Sarke - amit Culto mellett Steinar Gundersen (Satyricon) gitáros, Anders Hunstad (El Caco) billentyűs és maga a frontember, Thomas “Sarke” Bergli (Khold, Tulus) egészít ki - ezúttal is egy rendkívül magával ragadó történelmi utazást zenésített meg. A kaland célja az égsötét univerzum, ahol még soha senki nem járt.

A 'Bogefod' borítója lentebb látható; a tracklista így néz ki:

01. Taken
02. Blood of Men
03. Barrow of Torolv
04. Alternation
05. The Wicked’s Transient Sleep
06. Burn
07. Dawning
08. Evil Heir
09. Sunken

Az album március 11-én jelenik meg, az Indie Recordings jóvoltából.

Az első videoklip az 'Alternation' dalhoz készült. A kisfilm február 29-én debütált:

A Sarke előző, harmadik stúdióalbuma 2013 szeptemberébn jelent meg, 'Aruagint' címmel. Erről bővebben itt írtunk.


Itt az első klip-premier a SARKE negyedik, 'Bogefod' című lemezéről!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás