Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Hat év után új EP-vel tér vissza a Wacken-verseny győztes CRIMSON SHADOWS zenekar - itt az új videoklip!


2020-03-14

A kanadai epikus death / power metal banda visszatérő énekesével, Jimi Maltais-val rögzítette új mini-lemezét.

A Crimson Shadows zenekar hat év stúdió-szünet után most bejelentette, hogy új kiadványa, a 'The Resurrection' című digitális EP 2020. március 13-án fog megjelenni, a Napalm Records jóvoltából. Az új EP-re felkerült a banda 2007-es, 'Betrayed By Thy King' című számának újragondolása, valamint a Stratovarius 'Against The Wind' és a DragonForce 'Blackfire' című számainak feldolgozása.

A 'The Resurrection' EP elsőszámú dala, a 'Betrayed By Thy King' "tökéletes mértékben vonultatja fel a tagok zenészi készségeit, mérhetetlen dallam-érzékét; míg a 'Blackfire' és az 'Against The Wind' feldolgozásával a power metal műfaj legnagyobbjai előtt hajt fejet a zenekar".

A Crimson Shadows közleménye így szól: "Ez az EP a mi "feltámadásunk". Visszakalandoztunk ahhoz a zenéhez és azokhoz a bandákhoz, akik és ami annak idején, fiatal korunkban a legnagyobb hatással volt ránk. Ezért dolgoztuk fel a Stratovarius 'Against The Wind' dalát és a DragonForce 'Blackfire' című klasszikusát. Tulajdonképpen ezek a bandák hoztak össze minket akkoriban - mondhatni általuk született meg a Crimson Shadows, és vált azzá, ami. Továbbá meghoztuk azt a döntést is, miszerint újradolgozzuk a 'Betrayed By Thy King' című számot, ami eredetileg 2007-es EP-nken szerepel; hogy ezzel is még inkább éreztessük a fentebb említett hatások nyilvánvalóságát, és egyben újra megismertessük rajongóinkkal a régebbi munkásságunkat".

A 'The Resurrection' EP Jimi Maltais (ex-Intensify, ex-Outside The Observatory) énekes visszatérését fémjelzi. Maltais első körben tíz éven keresztül (2006-2016) volt frontembere a bandának; 2019-ben csatlakozott újra a felálláshoz (2016 és 2018 között Paul Ablaze [Blackguard, Conflux, ex-Profugus Mortis] ált a banda élén). Egyben ezek a zenekar első felvételei melyen Alex Snape (Becomes Astral, Gurthang, Ritual in Ruin, Suncross, Unbowed) basszusgitározik. Mellettük a három alapító, Ryan Hofing és Greg Rounding gitárosok, valamint Cory Hofing dobos alkotja az aktuális felállást.

Íme a 'Betrayed By The King' dal 2020-as változatának hivatalos videoklipje, ízelítőképpen az EP előrendeléséhez:

A 2013-as, német Wacken Open Air fesztiválon fellépő nemzetközi bandák versenyének kanadai győztese, a Crimson Shadows 2007-ben debütált, egy 'Death, Power, Glory' című mini-lemezzel. Ezt követte az első teljes értékű stúdióalbum, a 2012-es 'Glory on the Battlefield'. A csapat a 2013-ban megjelent 'Sails of Destiny' EP folytatásáként adta ki a 'Kings Among Men' című nagylemezt, 2014 augusztusában. A legutóbbi lemez keverését a Dethklok-ból ismert Eyal Levi végezte.


Hat év után új EP-vel tér vissza a Wacken-verseny győztes CRIMSON SHADOWS zenekar - itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás