Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Aerosmith és Judas Priest tagok is részt vesznek a legendás THIN LIZZY idei turnéján


2016-04-20

Az ikonikus 'Jailbreak' album megjelenésének 40. évfordulója alkalmából, egy turné erejéig újra összeáll a Thin Lizzy.

A reunion-koncertek felállását többnyire azok a zenészek fogják alkotni, akik 2012 végén Black Star Riders-ként élesztették fel a legendát; vagyis Ricky Warwick (énekes), Scott Gorham (gitáros), Damon Johnson (gitáros) és Darren Wharton (billentyűs). Dobokon pedig egy meglepetés-vendég, a Judas Priest-ből ismert Scott Travis fogja kísérni a bandát. A legfrissebb hírekből kiderült azt is, hogy a koncerteken fellép a bandával az Aerosmith basszusgitárosa, Tom Hamilton, valamint

Gorham elmondta: "Mivel a Black Star Riders jelenleg szünetet tart, hogy megírja harmadik lemeze dalait, úgy gondoltuk, remek ötlet lenne addig megszervezni egy pár Thin Lizzy koncertet az évforduló alkalmából, hogy újra átélhessük a régi szép időket. Persze nagyjából csak egy féltucat koncertet fogunk lebonyolítani, hogy mégis különleges legyen minden alkalom".

Hamilton közleménye: "Nagyon izgatott vagyok, hogy a Thin Lizzy-vel tölthetem Aerosmith-en kívüli időm egy részét ezen a nyáron. Remek érzés lesz színpadra állni ezekkel a klasszikus dalokkal!".

Scott Travis (Judas Priest): "Először is, szeretnék hálás köszönetet mondani Brian Downey-nak [a Thin Lizzy eredeti dobosa] és az egész Thin Lizzy-nek, amiért megadták nekem a lehetőséget, hogy a bandával zenélhessek! A Thin Lizzy kétségkívül az egyik legnagyobb zenei legenda; így már az is óriási megtiszteltetés számomra, hogy csak egy apró része lehetek a felállásnak. Remélem, sikerül hűen visszaadnom a klasszikus dob-témákat. Hatalmas élmény lesz!".

Travis egy buli kivételével az összes Thin Lizzy koncerten fellép. Augusztus 5-én, Svédországban a Europe dobosa, Ian Haugland áll színpadra a bandával. Az eredeti dobos, Brian Downey magánügyei miatt nem tudta elvállalni a fellépéseket, ezért a dobok mögé idén januárban egy másik legendát jelentettek be, Mikkey Dee (Motörhead) személyében. Dee azonban most a következő közleményt adta: "Sajnos - néhány váratlan körülmény okán - nem tudok fellépni a Thin Lizzy-vel, sem 2016-ban, sem 2017-ben. Lévén örökös rajongója vagyok a bandának, nagyon szerettem volna részt venni ebben, de egy későbbiekben bejelentendő indok miatt ezt nem tehettem meg. A legjobbakat kívánom barátaimnak, Scott Travis-nek és Ian Haugland-nak!".

Az eddig bejelentett koncertek a következők:

2016. jún. 17. - Loreley, Németország - Freilichtbuhne
2016. jún. 18. - Bietigheim-Bissingen, Németország - Festplatz Am Viadukt
2016. júl. 17. - Barcelona, Spanyolország – Rock Fest
2016. júl. 23. - Ashford Kent, UK - Ramblin' Man Fair
2016. aug. 6. - Rejmeyre, Svédország - Skogsrojet Festival
2017. jan. 19-23. - Fort Lauderdale, FL, USA - Rock Legends Cruise V

Hamarosan jönnek a friss hírek és az új koncert-dátumok!


Aerosmith és Judas Priest tagok is részt vesznek a legendás THIN LIZZY idei turnéján
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás