Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CREMATORY - itt a 'Monument' album új szöveges videója, a 'Die So Soon'!


2016-09-06

A legendás német gótikus metal banda tavaly ősszel új felállással vonult be a Kohlekeller Stúdióba, hogy 25. évfordulójuk alkalmából felvegyék új, 'Monument' című albumukat.

Egy előzetes közlemény szerint, zenei tekintetben a 'Monument' keményebb és sötétebb, mint a legutóbbi Crematory lemezek. Annak ellenére, hogy a banda nem szokott a múltba tekinteni, ez egy vérbeli "vissza a gyökerekhez"-album. A zenészek elővették a "régi jó gótik-metal" hangzást; mindezt pedig iker-gitárokkal és fogós, felejthetetlen dallamokkal, sokrétű billentyű-játékkal fűszerezték meg.

Dalszövegek szempontjából német és angol nyelvű nóták egyaránt helyet kaptak a 'Monument'-en. Az énekes, Felix ezúttal is túlteljesítette önmagát a hörgős témáival (a "normál" vokál-témákat az új gitárosok látják el).

Habár az új lemez dalszerzői munkálatai már egy évvel ezelőtt elindultak, időközben történt két fontos tagcsere: a banda gitárosa, Matze 17 évnyi tagság után döntött úgy, hogy "újabb zenei területeket fedez fel", valamint "átszervezi magánéleti ügyeit" is. Matze márciusi kiválását követően kezdetüket vették a meghallgatások, melyek eredménye az lett, hogy két új gitárossal bővült a Crematory felállása: az egyik új "szerzemény" Tosse Basler, aki több mint 30 éve metal-zenész (olyan együttesekben fordult meg karrierje során, mint a Poison Ash, a Forty Shades, a Scapegoat és az Avalanche); a másik tag pedig az a Rolf Munkes, aki az Empire Stúdió producereként korábban együtt dolgozott többek közt Tony Martin-nal (ex-Black Sabbath), Don Airey-vel (Deep Purple) és Doogie White-tal. Mellettük új basszusgitáros is érkezett a bandába, mivel Harald Heine - egészségügyi problémáira hivatkozva - 20 év után távozott a felállásból. Az ő helyére februárban érkezett egy Jason Matthias nevű tehetség.

"Rolf és Tosse friss energiával látták el a bandát - erőteljes gitár stílusukkal és telt gitár-hangzásukkal nagy mértékben inspiráltak minket is" - mondta Markus Jüllich dobos, aki ezúttal is Kristian "Kohle" Bonifer hangtechnikussal közösen írta és producelte a Crematory dalait. Összesen 12 "változatos, de összességében kemény, gitárszólókkal és riffekkel teli" nóta született a Kohlekeller Stúdióban. Erre kiváló példa a banda történetének eddig talán legsúlyosabb tétele, a 'Misunderstood' című nyitó-dal, amihez az első videoklip is készült. A lemez megjelenése napján emellett napvilágot látott a 'Ravens Calling' című klip; később pedig nyilvánossá vált a 'Haus mit Garden' videó is - ezek lentebb megtekinthetők.

Az album címe komoly szimbolikát hordoz magában: az új dalok összessége kétségkívül monumentálisnak számít, még egy ilyen kreatív múlttal rendelkező zenekar esetében is. Ehhez tehát megfelelő albumborító is dukál: a Crematory - immáron harmadjára - a Bornholm zenekarból ismert Sallai Péter (Sabaton, Crematory, Satyricon, stb.) közreműködésében dolgozta ki a művet.

A 'Monument' megjelenése 2016. április 15-én, pénteken volt esedékes (Steamhammer/SPV). A lemez kiadásra került CD-n, digipakban, dupla LP-n és digitális formában is. Íme a normál verziós tracklista:

01. Misunderstood
02. Haus mit Garten
03. Die So Soon
04. Ravens Calling
05. Eiskalt
06. Nothing
07. Before I Die
08. Falsche Tränen
09. Everything
10. My Love Within
11. Die letzte Schlacht
12. Save Me

A banda szeptember elején bemutatta a 'Die So Soon' című szám hivatalos szöveges videóját is:

A Crematory májusban indult európai lemezbemutató turnéra. Ennek keretében a nyár folyamán fellépett a banda többek közt a Bang Your Head fesztiválon, a lipcsei Wave-Gothic-Meeting-en és a cseh Metalfest-en is. A további koncert-dátumokról itt lehet értesülni.

A Crematory nemrég DVD-n adta ki a 2014-es Wacken fesztiválos fellépés anyagát. A 'Live W:O:A 2014' DVD - melyen a teljes koncertfelvétel mellett helyet kapott számos privát backstage-videó, interjú, próbatermi felvétel és három videoklip az 'Antiserum' albumról - az SPV/Steamhammer jóvoltából jelent meg, 2015 júniusában.


CREMATORY - itt a 'Monument' album új szöveges videója, a 'Die So Soon'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás