Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Meghalt a Dio-banda egykori basszusgitárosa, Jimmy Bain - két új dalt mutatott be emlékére a LAST IN LINE


2016-01-25

A Rainbow együttesből, Ronnie James Dio bandájából és a Last In Line-ból ismert Jimmy Bain 68 éves korában hunyt el.

Egyelőre nem tudni részleteket Bain haláláról, de a hírt többek közt a Dio-banda ex-dobosa, Simon Wright is megerősítette; illetve a Last In Line / Def Leppard gitáros, Vivian Campbell is kiadta közleményét (ez lentebb olvasható).

Bain 1947. december 19-én született Skóciában. A basszusgitáros a Rainbow második, 1978-as 'Rising' című albumának felvételei során csatlakozott a bandához, ám egy évvl később kirúgták őt. Ezután a Thin Lizzy köreiben és annak frontembere, Phil Lynott szólóbandájában tevékenykedett. Később a Thin Lizzy ex-gitárosa, Brian Robertson társaságában megalapította a Wild Horses zenekart. 1983-ban Gary Moore 'Dirty Fingers' című lemezén játszott. Ugyanebben az évben vette be őt bandájába Ronnie James Dio. A Dio-ban hét albumot rögzített: az 1983-as 'Holy Diver'-től a 2002-es 'Killing The Dragon' című lemezig volt a csapat tagja.

2012-ben a kaliforniai Burbank-ben letartóztatták Bain-t, mivel drog hatása alatt vezetett. A basszer 2013-ban az egykori Dio-beli bandatársaival (Vivian Campbell, Vinny Appice) közösen alapított Last In Line együttesben tűnt fel.

Bain utoljára január 20-án állt színpadra: a Last In Line ekkor Miami-ban adott koncertet. A zenekar jelenleg a Def Leppard által szervezett 'Hysteria On The High Seas' elnevezésű cirkáló-fesztiválon vesz részt. A rendezvényen a banda tagjai Bain emlékére adott koncertet.

Vivian Campbell, Bain Last In Line-beli bandatársa a következő közleményt adta: "Szomorúan kell megerősítenem, hogy igaz a hír, miszerint Jimmy Bain elhunyt. Jimmy volt az, akinek révén eljött számomra a nagy zeneipari áttörés - ezért örökké adósa maradok barátomnak.
Jimmy az elmúlt években komoly csatákat vívott, de az utóbbi 18 hónapban sikerült legyőznie démonjait. A Last In Line album megírása során teljesen tiszta és rendkívül motivált volt. Kétségkívül egy igen gazdag örökséget hagy maga után, köszönhetően a Rainbow-, a Wild Horses, a Dio-banda és végül a Last In Line-beli munkásságának.
Jimmy mérhetetlenül büszke volt az új lemezre; és számunkra is hihetetlen jelentőséggel bír az ő hozzájárulása. Egy kedves, nagylelkű és bőkezű ember volt - mindannyiónk élete gazdagabb lett azáltal, hogy ismerhettük őt. Életét ezentúl saját zenéje révén fogjuk ünnepelni.
Vinny és Andrew nevében is részvétem a családnak, ebben a nehéz időben.
Nyugodj békében, barátom
".

Bain emlékére a Last In Line közzétett két vadonatúj dalt a február 19-én megjelenő 'Heavy Crown' lemezről: az egyik a 'Starmaker' hivatalos videoklipje, a másik pedig a 'Blame It On Me' dalszöveges videója:

 

Thoughts and preyers to the Jimmy Bain family!Today the members of Last In Line said good bye to a legend.... Thank you to all who came to listen and share

Posted by Def Leppard Cruise on Sunday, January 24, 2016


Meghalt a Dio-banda egykori basszusgitárosa, Jimmy Bain - két új dalt mutatott be emlékére a LAST IN LINE
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás