Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AMON AMARTH - itt az új dal a 'Jomsviking' albumról!


2016-03-22

Az Amon Amarth nemzetközileg a Sony Music, Észak-Amerikában pedig a Metal Blade Records jóvoltából adja ki 10. stúdióalbumát, a 'Jomsviking'-et.

A banda történetének első koncept-lemeze egy tragikus szerelmi történetet mutat be, a svéd vikingek tradícionális dallamos death metal muzsikája révén. Az albumot Andy Sneap (Megadeth, Testament, Accept) producelte.

A koncepció alapjául szolgáló Jomsviking egy 10-11. századi pogány rend. Johan Hegg frontember erről így nyilatkozott: "A Jomsviking egy sötét indíttatású, legendás viking-szekta, ami a mítológia szerint a Közel-Keleten és Európában vívta csatáit. A könyörtelen harcosok mottói szimplán a következők voltak: Ne mutassatok félelmet. Sose hátráljatok meg. Védjétek meg a testvéreiteket, és ha eljön az idő, bosszuljátok meg a halálukat. Úgy éreztük, hogy ez a sztori kiváló alapul szolgál egy Amon Amarth albumhoz. A Jomsviking-ek és háttér-történetét egy fiatalember adja, aki beleszeret egy lányba, aki sajnos már férjezett. A srác véletlenül megöl egy férfit; ezután pedig menekülnie kell, de mindeközben megfogadja, hogy bármi áron megszerzi magának a lányt. A múltból azonban nincs menekvés - a fiú mindvégig úgy érzi, hogy az élete tönkrement - ez pedig súlyosan megnehezíti a helyzetét. Ez tehát még véletlenül sem egy boldog történet...".

Az albumon vendégként szerepel a német "metal-királynő", Doro Pesch (az 'A Dream That Cannot Be' című számban). Hegg erről így nyilatkozott: "Nagy megtiszteltetés volt Doro-val dolgozni. Ő egy nagyon kedves nő; arról nem is beszélve, hogy végtelenül tehetséges! Sőt, konkrétan ő volt az egyetlen, akinek a hangját el tudtuk képzelni ebben a dalban".

Az Amon Amarth és Fredrik Andersson dobos útjai tavaly márciusban, 17 év után váltak külön. Most kiderült, hogy az új lemezen a Vomitory dobosa, Tobias Gustafsson játszik; habár ő csak session-zenészként volt jelen a munkálatoknál.

A 'Jomsviking' március 25-én, pénteken jelenik meg, de már most előrendelhető különféle formátumban. Első ízelítőként nemrég megjelent a 'First Kill' című single hivatalos videoklipje, amit a híres lengyel Grupa 13 stábja producelt, és Darek Szermanowicz (Behemoth) rendezett. A 'First Kill' forgatása Németországban (Gohrweide) és Lengyelországban (Varsó) zajlott. Lentebb emellett elérhető egy újabb dal, az 'On A Sea Of Blood' audiója is.

Íme az album teljes dallistája:

01. First Kill
02. Wanderer
03. On A Sea Of Blood
04. One Against All
05. Raise Your Horns
06. The Way Of Vikings
07. At Dawn's First Light
08. One Thousand Burning Arrows
09. Vengeance Is My Name (bónusz track)
10. A Dream That Cannot Be (feat. Doro Pesch)
11. Back On Northern Shores

Hamarosankezdetét veszi az észak-amerikai turné, az Entombed A.D. és az Exmortus társaságában. Mint a legfrissebb hírekből kiderült, az Amon Amarth-ban - a koncertek erejéig - az October Tide dobosa, Jocke Wallgren fog játszani. A körút plakátja így néz ki:

A teljes értékű európai lemezbemutató turné őszre várható.

Az Amon Amarth 2013. június 24-én, a Metal Blade jóvoltából adta ki a 'Deceiver Of The Gods' című nagylemezét. Az album - melyről bővebben itt írtunk - a megjelenés első hetében több mint 17,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 19. helyén végzett. Az album a német Media Market/Saturn listán végzett a legjobb helyen; itt a 2. pozíción debütált - Magyarország hivatalos eladási listáján pedig az 51. helyre került fel.


AMON AMARTH - itt az új dal a 'Jomsviking' albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás