Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Február 17-én stúdióba vonul a CROWBAR


2016-01-28

A new orleansi sludge metal veteránok a Louisiana-i OCD Recording And Production Stúdiót és Duane Simoneaux producert vették célba.

A Crowbar gitáros-énekese, Kirk Windstein 'Thunder Underground' podcast-ban adott interjúja szerint, az új, nyári megjelenésű lemez munkálatai ezúttal gyorsabb tempóban lezajlanak, mint a 2014-es 'Symmetry In Black' album esetében.
"Utolsó albumunk munkálatai eléggé elhúzódtak, mivel Jeff [Golden, basszer] épp akkor érkezett a bandába; mi pedig turnéra készültünk, ezért neki meg kellett tanulnia az összes dalunkat. Szóval akkor sok időt elvett Jeff betanítása és az állandó próbálás...".

Ennek ellenére azonban most is közbejöttek dolgok a dalszerzés során.
"Már december 16-án lefoglaltuk a stúdiót, de az ünnepek miatt nem nagyon tudtunk koncentrálni; arról nem is beszélve, hogy hangtechnikusunk, Duane Simoneaux felesége gyereket várt... Szóval Karácsony utánra kellett halasztani a dolgot, de akkor meg közbejött egy Chicago-i koncert, amit nem hagyhattunk ki; így az Újévre maradt minden. Az elmúlt hetekben foglalt volt a stúdió, és persze Duane sem ért rá, mivel időközben megszületett a gyerek... Szóval sajnos nem igazán gondoltuk át előre a dolgokat - február 17-én azonban végre bevonulhatunk, és remélhetőleg megszakítás nélkül fel tudjuk venni a teljes anyagot".

Kirk Windstein - akire 2014 szeptembere óta 100%-os tagként számíthat a Crowbar, mivel ekkor lépett ki a Down zenekarból nemrég elárulta, a Crowbar miképpen vált meg előző basszerosától, Pat Bruders-től (aki szintén tagja a Down-nak is). Bruders-t rákényszerítette a frontember a döntésre; ő pedig inkább a Down-t választotta. Ezáltal új basszusgitáros érkezett a Crowbar-ba; az egykori Thy Will Be Done tag, Jeff Golden személyében.
"Pat ultimátumot kapott tőlem" - nyilatkozta Kirk a Ghost Cult magazinnak. "Mint azt már elmondtam többször, jómagam is kizárólag a Crowbar-ban dolgozom. Ha ő a Down-ban szeretne maradni, én megértem azt is; de egyszerre nem lehetsz mindkét bandában. Én most boldog vagyok, és ez az, ami számít. Itt van most nekünk Jeff, aki egy nagyszerű fickó; az egyik legjobb barátom - itt pusztít velünk a Crowbar-ban".

A Crowbar 2014. május 26-án, a Century Media Records jóvoltából adta ki tizedik stúdióalbumát. A lemez a 'Symmetry In Black' címet viseli. Az album anyagát a korábban a Lamb Of God-dal és a Gojirával is dolgozó Josh Wilbur keverte. Az új anyag a megjelenés első hetében (3,900 eladott példánnyal) felkerült a Billboard 68. helyére.

"Nagyon büszkék vagyunk arra, amit ezen a lemezen elértünk. A fókusz és az attitűd minden eddiginél magasabb fokon nyilvánult meg!" - közölte korábban Kirk Windstein.

A 'Symmetry In Black' album a Crowbar születésének 25. évfordulóját fémjelzi.
"A Crowbar a szívem és a lelkem. Ez a zene az én részem. Nagyszerű érzés továbbra is belefektetni az energiám abba, amit jómagam hoztam létre 25 évvel ezelőtt" - fejtette ki Kirk.


Február 17-én stúdióba vonul a CROWBAR
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás