Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

FLESHGOD APOCALYPSE klip-premier: 'Cold As Perfection'


2016-02-02

Az olasz szimfónikus death metal banda bemutatta a soron következő nagylemeze, a február 5-én megjelenő 'King' első hivatalos videoklipjét.

"A 'King' albumot egy teljes, önálló operaként kell értelmezni. Még úgy is, hogy minden egyes dalnak megvannak a saját karakterei, melyek az emberi elmeállapot és viselkedés egyes aspektusait prezentálják. A 'Cold As Perfection' dalt válaszottuk első videoklipnek, mivel ez a nóta mutatja be a leghűbb módon a lét fájdalmait".

A klipet Francesco Paoli és Salvatore Perrone rendezte.

A Fleshgod Apocalypse 'King' című albuma február 5-én, pénteken jelenik meg, a Nuclear Blast kiadásában. A lemezt a római Kick Recording és 16th Cellar Stúdiókban vette fel a banda. A keverést a híres Jens Bogren (Amon Amarth, At The Gates, Arch Enemy, stb.) végezte, a svéd Fascination Street Stúdióban.

Francesco Paoli dobos a következőket nyilatkozta bandája új lemezéről: "A 'King' egy koncept-album. Ezúttal egy kicsit elhúzódtak a munkálatok, de szerintem ez bandán belüli a fejlődés és elszántság jele. Nem adhatunk ki a kezünkből olyasvalamit, ami szimplán középszerű, mivel az elég a fogaskerekek hajtásához. A zeneiparnak olyan résztvevőkre van szüksége, akik keményen dolgoznak - és a Fleshgod Apocalypse-on belül ez a helyzet. A végső cél a minőség, ebben gondolom, mindenki egyet ért. Épp ezért állítottunk fel magunknak ezúttal magasabb sztenderdeket és dalszerzői víziókat, amikor szóba jött egy új album terve. Egyébként mindig is a jelenlegi álláspontunkat szeretnénk kifejezni a zenénk révén - és ami most itt van a kezünkben, az a valahavolt legsötétebb Fleshgod-album. Ha a konkrét mögöttes koncepcióról kérdeztek, azt kell mondanom, hogy szerintem szükségünk lenne egy jó pszichiáterre!".

A banda a lemezborító megalkotása végett Eliran Kantor (Testament, Iced Earth, Kataklysm, Hatebreed, stb.) művésszel állt össze.
"Ez az alkotás egy haldokló világ képét vetíti előre. A művész, Eliran Kantor tökéletesen leképezte új albumunk koncepcióját. A Király a sértetlenség és az igazságosság mintképe - ezeket az értékeket kell neki megvédenie egy árulókkal in a court infested by traitors, hitványokkal, parazitákkal és prostituáltakkal teli bíróságon. Méghozzá egy olyan érában, ami inkább a középkorra, mint a 21. századra hajaz. Szükségét éreztük felháborodásunk kifejezésének, mivel az általános emberi értékek folyamatosan halnak ki... Fel kell tennünk a kérdést, vajon minden ami 'új', rendben is van? Biztosak lehetünk abban, hogy nem veszítjük el teljesen értékrendeünket? Talán ennek a Királynak az esszenciája mindannyiónkban benne rejlik, de a megtévesztés és az (ir)racionális feleslegesség ködje elhomályosítja előlünk. Talán mindannyiónknak térdre kéne borulnia a "belső királyok" előtt" - közölte a banda a lentebb látható mű kapcsán.

A 'King' album - ami immáron előrendelhető CD-n, digipakban (bónusz nagyzenekari CD-vel) és digipak+póló pakkban - tracklistája így néz ki:

01. Marche Royale
02. In Aeternum
03. Healing Through War
04. The Fool
05. Cold As Perfection
06. Mitra
07. Paramour (Die Leidenschaft bringt Leiden)
08. And The Vulture Beholds
09. Gravity
10. A Million Deaths
11. Syphilis

Digipak bónusz nagyzenekari CD:
01. Marche Royale
02. In Aeternum
03. Healing Through War
04. The Fool
05. Cold As Perfection
06. Mitra
07. And The Vulture Beholds
08. Gravity
09. A Million Deaths
10. Syphilis

December 28-án jött el a lemez első dal-premierének ('The Fool') napja. A dal lentebb érhető el. A hivatalos digitális kislemez Újév napján jelent meg.

A 'The Fool' című single kapcsán a következőket nyilatkozta a banda: "Ez az egyik legőrültebb dal a lemezen, ezért úgy gondoltuk, a 'The Fool' tökéletes felvezetője lenne annak. Egy kompromisszumok nélküli dalról van szó. Főszereplője egy olyan karakter, akinek révén betekinthetünk az emberiség mindannyiónkat érintő problémáinak mélyébe".

Az újabb dal-premier január 22-én jelent meg. Íme a 'Gravity' lyric-videója:

Itt megtekinthető a 'King' első öt stúdió-trailere:

A Fleshgod Apocalypse februárban amerikai turnéra indul, a Carach Angren és az Abigail Williams társaságában. A körút február 8-án indul Orlandóban, és február 27-én ér véget Austinban.

A Fleshgod Apocalypse legutóbbi, 'Labyrinth' című albumáról bővebben itt írtunk. A lemez 2013. augusztus 16-án jelent meg, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából. A banda Stefano Morabito producer társaságában rögzítette harmadik stúdióalbumát, a 16th Cellar Stúdió falai között.


FLESHGOD APOCALYPSE klip-premier: 'Cold As Perfection'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás