Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TILES - ötrészes videó-interjú a 'Pretending 2 Run' album kapcsán


2016-11-20

A detroiti prog-rocker Tiles együttes tavasszal adta ki új dupla albumát, a 'Pretending 2 Run'-t, aminek most megjelent a hivatalos 'így-készült' sorozata.

A dupla 'Pretending To Run' album - amit Terry Brown (Rush, Fates Warning) producelt és kevert - világszerte 2016. április 15-én jelent meg, a Tiles új partnere, a Laser's Edge Group jóvoltából. (A rendelést itt lehet leadni.)

Az új szerződés kapcsán korábban az alábbi közleményt adta ki a banda: "Rendkívül boldogok vagyunk, hogy a Laser's Edge kiadóval köthettünk szerződést, új nagylemezünk, a dupla CD-s 'Pretending To Run' forgalmazása végett. Ez a cég rengeteget tett a progresszív rock és metal műfajért az elmúlt 20 évben - ezért számunkra is nagy megtiszteltetés ide tartozni. Biztosak vagyunk benne, hogy általuk a 'Pretending To Run' a világ összes prog-rock rajongójához el fog jutni".

A 'Pretending 2 Run' borítóját a híres Hugh Syme (Iron Maiden, Rush, Dream Theater, stb.) tervezte.

Az albumon - mint korábban arról beszámoltunk - többek közt Mike Portnoy (ex-Dream Theater, ex-Avenged Sevenfold, The Winery Dogs) és fia, a Next To None dobosa, Max vendégeskedik. Mellettük olyan neves vendégek szerepelnek a lemezen, mint Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Stern (Miles Davis), Kim Mitchell (Max Webster), Adam Holzman (Steven Wilson Band, Miles Davis), Kevin Chown (Chad Smith, Sebastian Bach), Matthew Parmenter (Discipline), Mark Mikel (Pillbugs), és Colin Edwin (Porcupine Tree).

Íme a 96-perces "epikus progresszív hard rock-ópusz" borítója, dallistája és hivatalos trailerei (a kettes számú videóban megismerhetjük az album all-star vendég-felállását), valamint a teljes albuim-stream, ami néhány nappal a megjelenés előtt került nyilvánosságra:

CD1
01. Pretending To Run
02. Shelter In Place
03. Stonewall
04. Voir Dire
05. Drops Of Rain
06. Taken By Surprise
07. Refugium
08. Small Fire Burning

CD2
01. Midwinter
02. Weightless
03. Friend Or Foe
04. Battle Weary
05. Mediato
06. Other Arrangements
07. The Disappearing Floor
08. Fait Accompli
09. Pretending To Run (Reprise 1)
10. Uneasy Truce
11. Pretending To Run (Reprise 2)
12. The View From Here
13. Backsliding

Íme a legutóbbi klip-premier, valamint a legújabb dalszöveges videó, a 'Weightless':

A Tiles szeptemberben közzétette az album munkálatait részletező interjú-sorozat első részét, 'A kezdetek' címmel. November közepére a sorozat további négy része is napvilágot látott:

A '93-ban alakult Tiles legutóbb 2008-ban adott ki stúdiólemezt, 'Fly Paper' címmel.


TILES - ötrészes videó-interjú a 'Pretending 2 Run' album kapcsán
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás