Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Blood Moon' - dal-premier a GIRAFFE TONGUE ORCHESTRA projekt debütáló lemezéről


2016-07-19

Az Alice In Chains énekes-gitárosa, William DuVall néhány hónapja szállt be a 2012-ben alakult Giraffe Tongue Orchestra produkció élére. A banda vele rögzítette az első albumot.

A The Dillinger Escape Plan-es Ben Weinman által alapított G.T.O. élén korábban a neves énekes-színésznő, Juliette Lewis állt; habár ő hivatalosan sosem volt tagja a projektnek. Weinman elmondta: "Juliette adott egy pár igazán fasza vokál-témát a Giraffe Tongue Orchestrának, de valójában mindig is William volt a frontemberünk. Most kineveztük őt állandó vezetővé".

A G.T.O. már DuVall hivatalos beszállása előtt megkezdte debütáló albuma dalszerzői munkálatait, viszont a teljes felvételek teljes egésze az ő részvételével indult és ért véget. A bemutatkozó anyag - ami a 'Broken Lines' címet kapta - megjelenése 2016. szeptember 23.-ra várható, a Party Smasher Inc. / Cooking Vinyl jóvoltából. A lemezre tíz dal került fel - köztük olyan "epikus progresszív metal-ópuszok", mint a 'Crucifixion', a címadó dal és a 'Fragments & Ashes'; olyan "lüktető rock-nóták", mint az 'Adapt Or Die' és a 'Back To The Light' (amiben vendégként énekel Lewis), valamint néhány "jövőbeni crossover klasszikus", mint például az 'All We Have Is Now'; plusz az első "slágergyanús single-dal", a 'Blood Moon'. Elsőként a 'Crucifixion' című számot mutatták be a lemezről; később pedig megjelent a 'Blood Moon' is. A premierek lentebb érhetők el.

Jelenleg a következő zenészek alkotják a G.T.O. felállását: Ben Weinman (The Dillinger Escape Plan), Brent Hinds (Mastodon), Pete Griffin (Dethklok), Thomas Pridgen (ex-The Mars Volta), William DuVall (Alice In Chains). A lemezen - Lewis mellett - vendégként két számban feltűnik Jon Theodore (Q.O.T.S.A.) is.

A zenekar nevét illetően Hinds elmondta: "Amikor a Mastodon a Soundwave-fesztivál keretében turnézott, Sydney-ben elmentem az állatkertbe, és megnéztem a zsiráfokat. Ezek egyszerűen csodálatos állatok – az egyik konkrétan a kezemből evett meg egy egész banánt. A nyelvével megízlelgette, aztán csámcsogott rajta; és mire a banán a szájáig jutott, az étel már emészthető formában volt. Később találkoztam Ben-nel - ajki szintén ott volt a Soundwave-en, és mondtam neki: 'Ember, azt hiszem kitaláltam a banda nevét!' - majd elmeséltem neki a zsiráfos történetet...".

Weinman hozzátette: "Brent, William és jómagam már nagyon régóta jó haverok vagyunk. Ez a GTO lemez konkrétan William vokál-témáinak rögzítésével vált teljes egésszé. Egy rendkívül változatos és kiemelkedő tehetségű emberről van szó - ez a banda pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szélesebb körben is kifejezhesse önmagát".

A banda augusztus 27-én mutatkozik be élőben, a Reading fesztiválon; egy nappal később pedig Leeds-ben lép fel. Ezután egy teljes értékű USA-turné is lebonyolításra kerül.

Íme a 'Broken Lines' borítója és dallistája:

01. Adapt Or Die
02. Crucificion
03. No-One Is Innocent
04. Blood Moon
05. Fragments & Ashes
06. Back To The Light
07. All We Have Is Now
08. Everyone Gets Everything They Really Want
09. Thieves And Whores
10. Broken Lines

Az albumot különféle formátumban elő lehet jegyezni, ezzel hozzájárulván a stúdiós költségek fedezéséhez. Minderről bővebb infók a PledgeMusic oldalon találhatók.

Hamarosan jönnek a projekt debütáló albumának további premierei, de addig is a Facebook-on lehet követni a bandát:

 

Like this page and Party Smasher Inc. and you will get an exclusive snippet of GTO's new album.

Közzétette: Giraffe Tongue Orchestra – 2015. július 7.


'Blood Moon' - dal-premier a GIRAFFE TONGUE ORCHESTRA projekt debütáló lemezéről
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás