Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Május elején jelenik meg az új MYRATH album, a 'Shehili' - itt az új klip, a 'Born To Survive'!


2019-04-04

A tunéziai "orientál-metal" banda elkészült a 2016-os 'Legacy' album folytatásával, ami eddigi legváltozatosabb, legszínesebb, legautentikusabb albumuk.

A tunéziai Ez-Zahra városából származó Myrath zenekar 2001 óta áll fenn (kezdetben X-Tazy néven működtek) [a 'myrath' (ميراث) szó jelentése: 'örökség']. Eleinte csak különböző metal-feldolgozásokat adtak elő helyi klubokban, de Malek Ben Arbia gitáros (aki 2001-ben még csak 13 éves volt) később progresszív, folkos irányba terelte a Myrath-ot. Első nagylemezük, a 2007-es 'Hope', valamint a második album, a 2010-es 'Desert Call' egyaránt nagy sikereket aratott világ-, főleg Európa-szerte. Az igazi áttörést azonban a 2011-es 'Tales of the Sands' eredményezte - ennek az albumnak köszönhetően lett a Myrath napjaink egyik legnevesebb "keleti-metal" együttese.

A Myrath legutóbbi, 'Legacy' címet viselő albuma - ami a banda negyedik sorlemeze - 2016. február 12-én jelent meg világszerte, a Nightmare Records és a Sony jóvoltából. Ezen szerepel eddigi legsikeresebb single-daluk, a 'Believer', amit több mint 10 millióan tekintettek meg a YouTube-on. A nemzetközi prog-power közösségben nagyra méltatott zenekar most azonban még magasabbra emelte a mércét, mivel három évvel később megalkotta eddigi legváltozatosabb, legszínesebb, legautentikusabb és legizgalmasabb albumát.

Az új Myrath album 'Shehili' címmel jelenik meg 2019. május 3-án, az earMUSIC jóvoltából. A 'Shehili' egy "végtelenül innovatív, ugyanakkor a banda jellegzetes hangzását minden eddiginél intenzívebb formában prezentáló album, ami tökéletes összhangot képez a felemelő dallamok és a mélyen szántó gondolatokkal teli dalszövegek között".

Zaher Zorgati frontember így nyilatkozott: "Új dalaink célja, hogy örömöt és boldogságot szabadítson a közönségre; egyben pedig tisztelegjen azok előtt, akik nem vesztették el hitüket és nem adják fel önmagukat, még egy olyan világban sem, ami tele van gyűlölettel és bizonytalansággal".

A 'Shehili' dalait három különböző stúdióban vették fel (Németországban, Franciaországban és Tunéziában). Ennek megfelelően három producer keverte véglegesre a hangzást: Kevin Codfert, Eike Freese és a világhírű Jens Bogren (aki már a 'Legacy' albumon is besegített).

Íme az új lemez borítója és dallistája:

01. Asl (intro)
02. Born To Survive
03. You’ve Lost Yourself
04. Dance
05. Wicked Dice
06. Monster In My Closet
07. Lili Twil
08. No Holding Back
09. Stardust
10. Mersal
11. Darkness Arise
12. Shehili

A 'Shehili' első single-dala, a 'Dance' lentebb megtekinthető hivatalos videoklip formájában. Ez a kisfilm a klasszikussá vált 'Believer' videó folytatása (és már ezt is több mint egymillióan látták)! Újabban megjelent a 'No Holding Back' dal hivatalos klipje és a 'Born To Survive' koncert-videója is, amit a legendás tunéziai Carthage Afiteátrumban forgattak, hétezer lelkes rajongó előtt.

A Myrath 2019 második felében nagyszabású headliner turnékat bonyolít le; ezt megelőzően azonban fellépnek a világ legnevesebb metal-fesztiváljain (Wacken, Sweden Rock, stb.). A teljes beosztást hamarosan közzéteszik a banda honlapján.


Május elején jelenik meg az új MYRATH album, a 'Shehili' - itt az új klip, a 'Born To Survive'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás