Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Egy hét múlva jelenik meg a MYRATH első koncertalbuma, aminek egyik dalában Don Airey vendégeskedik


2020-04-10

A tunéziai "orientál-metal" banda 'Live in Carthage' címmel adja ki új digitális / digipak CD+DVD kiadványát április 17-én, az earMusic jóvoltából.

A Myrath első hivatalos koncertalbumára - amit 'Live in Carthage' címmel láttak el - felkerültek a közel-keleti banda legnagyobb slágereinek élő felvételei (köztük a 'Believer', a 'Dance', a 'Get Your Freedom Back' és az 'Endure The Silence'), valamint egy speciális stúdió-felvétel; a banda leghíresebb himnusza, a 'Believer' új változata, melyben nem más, mint a legendás Deep Purple neves billentyűse, Don Airey vendégeskedik.

A 'Live in Carthage' című kiadvány előrendelési infóit itt lehet megtalálni. Íme a borító és a tartalom:

01. Believer (feat. Don Airey) [CD bónusz track]
02. Asl
03. Born To Survive
04. Storm Of Lies
05. Dance
06. Wide Shut
07. Merciless Times
08. Get Your Freedom Back
09. Endure The Silence
10. Nobody’s Lives
11. Duat
12. The Unburnt
13. Sour Sigh
14. Tales Of The Sands
15. Madness [DVD bónusz track]
16. Believer
17. No Holding Back
- dobszóló - [DVD bónusz track]
18. Beyond The Stars
19. Outro [DVD bónusz track]

Alább ízelítőképpen megtekinthető a 'Believer' és a 'Dance' hivatalos koncertfelvétele:

A tunéziai Ez-Zahra városából származó Myrath zenekar 2001 óta áll fenn (kezdetben X-Tazy néven működtek) [a 'myrath' (ميراث) szó jelentése: 'örökség']. Eleinte csak különböző metal-feldolgozásokat adtak elő helyi klubokban, de Malek Ben Arbia gitáros (aki 2001-ben még csak 13 éves volt) később progresszív, folkos irányba terelte a Myrath-ot. Első nagylemezük, a 2007-es 'Hope', valamint a második album, a 2010-es 'Desert Call' egyaránt nagy sikereket aratott világ-, főleg Európa-szerte. Az igazi áttörést azonban a 2011-es 'Tales of the Sands' eredményezte - ennek az albumnak köszönhetően lett a Myrath napjaink egyik legnevesebb "keleti-metal" együttese.

A Myrath következő, 'Legacy' címet viselő albuma - ami a banda negyedik sorlemeze - 2016. február 12-én jelent meg világszerte, a Nightmare Records és a Sony jóvoltából. Ezen szerepel eddigi legsikeresebb single-daluk, a 'Believer', amit több mint 10 millióan tekintettek meg a YouTube-on. A nemzetközi prog-power közösségben nagyra méltatott zenekar most azonban még magasabbra emelte a mércét, mivel három évvel később megalkotta eddigi legváltozatosabb, legszínesebb, legautentikusabb és legizgalmasabb albumát.

Az új Myrath album 'Shehili' címmel jelent meg 2019. május 3-án, az earMUSIC jóvoltából. A 'Shehili' egy "végtelenül innovatív, ugyanakkor a banda jellegzetes hangzását minden eddiginél intenzívebb formában prezentáló album, ami tökéletes összhangot képez a felemelő dallamok és a mélyen szántó gondolatokkal teli dalszövegek között".

Zaher Zorgati frontember így nyilatkozott: "Új dalaink célja, hogy örömöt és boldogságot szabadítson a közönségre; egyben pedig tisztelegjen azok előtt, akik nem vesztették el hitüket és nem adják fel önmagukat, még egy olyan világban sem, ami tele van gyűlölettel és bizonytalansággal".

A 'Shehili' dalait három különböző stúdióban vették fel (Németországban, Franciaországban és Tunéziában). Ennek megfelelően három producer keverte véglegesre a hangzást: Kevin Codfert, Eike Freese és a világhírű Jens Bogren (aki már a 'Legacy' albumon is besegített).

Íme az új lemez borítója és dallistája:

01. Asl (intro)
02. Born To Survive
03. You’ve Lost Yourself
04. Dance
05. Wicked Dice
06. Monster In My Closet
07. Lili Twil
08. No Holding Back
09. Stardust
10. Mersal
11. Darkness Arise
12. Shehili

A 'Shehili' első single-dala, a 'Dance' lentebb megtekinthető hivatalos videoklip formájában. Ez a kisfilm a klasszikussá vált 'Believer' videó folytatása (és már ezt is több mint egymillióan látták)! Újabban megjelent a 'No Holding Back' dal hivatalos klipje és a 'Born To Survive' koncert-videója is, amit a legendás tunéziai Carthage Afiteátrumban forgattak, hétezer lelkes rajongó előtt.

A Myrath 2019 második felében nagyszabású headliner turnékat bonyolított le; ezt megelőzően azonban felléptek a világ legnevesebb metal-fesztiváljain (Wacken, Sweden Rock, stb.). A jövőbeni turné-beosztást a banda honlapján lehet megtalálni.


Egy hét múlva jelenik meg a MYRATH első koncertalbuma, aminek egyik dalában Don Airey vendégeskedik
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás