Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

RIVAL SONS - itt a 'Hollow Bones' album új dala!


2016-05-20

A Black Sabbath előzenekaraként turnézó kaliforniai rockbanda néhány napja bejelentette ötödik nagylemezét. Most egy újabb dal is nyilvánossá vált.

A Rival Sons a 2014-es 'Great Western Valkyrie' megjelenését követően világszerte sikert sikerre halmozott: felléptek például a brit 'Later With Jools Holland' és az amerikai Letterman-showban; nagyszínpadra álltak többek közt a Glastonbury és az Isle of Wight fesztiválokon, és globális körutakat rendeztek; arról nem is beszélve, hogy a Black Sabbath előzenekaraként turnézhatnak. Mindemellett még maradt idő egy új album összeállítására is!

Jay Buchanan énekes elmondta: "Minden egyes lemezünkkel egyre közelebb kerültünk ahhoz, hogy végre felszínre hozzuk bandánk valódi esszenciáját. Új albumunkkal azonban végre elszabadíthatjuk a Rival Sons csontjaiban élő, megvadult szörnyeteget".

A banda 'Hollow Bones' címmel látta el ötödik nagylemezét, amit a Nashville-t LCS stúdióban vettek fel; méghozzá (ezúttal is) a kétszeres Grammy-díjas Dave Cobb producelésében. Márpedig Cobb igazán lelkes: "A Rival Sons a bolygó legjobb rock 'n' roll bandája!".

Nemrég napvilágot látott a 'Hollow Bones' borítója, ami amellett, hogy vizuálisan precízen tükrözi a banda zenéjét, egyfajta tisztelgés a legendás művész, a néhai Storm Thorgerson (Pink Floyd, Led Zeppelin, stb.) előtt. A csapat most Martin Wittfooth festővel, közösen kiötölvén és megvalósítván az embriség jövőjének képét (anélkül, hogy egyetlen személy szerepelne rajta). A művet Wifftooth 'Rainsong' címmel látta el.

Scott Holiday gitáros: "Martin Wittfooth munkásságát nagyjából a 'Hollow Bones' munkálatainak felénél fedeztem fel. Azonnal belemerültem a műveibe... Nagyon tetszett például az, ahogy az állatokat megjeleníti - nyugalmat és egyben nyugtalanságot áraszt minden műve... Nem is beszélve azokról a csodálatos pszichedelikus tónusokról... Amikor először megláttam a munkáit, már akkor tudtam, hogy őt kell felkérnünk borító-tervezőnek. Nem nagyon szeretném túlmagyarázni - vagy egyáltalán megmagyarázni -, milyen üzenetet takar ez a kép, de az biztos, hogy tökéletesen passzol az album zenéjéhez".

A június 10-én megjelenő 'Hollow Bones' tracklistája így néz ki:

01. Hollow Bones, Pt. 1
02. Tied Up
03. Thundering Voices
04. Baby Boy
05. Pretty Face
06. Fade Out
07. Black Coffee
08. Hollow Bones, Pt. 2
09. All That I Want

A lemez első számát a lenti lejátszón meg lehet hallgatni. A dal az album előrendelése esetén ingyenesen letölthető. Később nyilvánossá vált a 'Tied Up' című dal is - lentebb ez is elérhető.

Hamarosan nyilvánossá válnak a lemezbemutató turné dátumai és állomásai, de azt már biztosra lehet tudni, hogy a Rival Sons június 11-én nagyszínpadon lép fel a Download fesztiválon; sőtmitöbb, ezt megelőzően, június elsején Budapesten, a Black Sabbath előzenekaraként, a Groupama Arénában adnak koncertet!

 


RIVAL SONS - itt a 'Hollow Bones' album új dala!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás