Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TERAMAZE - hivatalos videó a 'For The Innocent' dalhoz


2016-03-09

Az ausztrál modern prog-metal banda tavaly októberben adta ki új nagylemezét, amiről most egy új videó / dalszöveges klip debütált, 'For The Innocent' címmel:

A banda új partnere, a Music Theories Recordings kiadó 2015. október 30-án dobta piacra a 'Her Halo' című albumot.

A Melbourne-i Teramaze együttest Dean Well gitáros-producer alapította a '90-es évek közepén. A banda annak idején több önállóan finanszírozott lemezt is kiadott, de egészen 2012-ig kellett várni az első hivatalos album, az 'Anhedonia' megjelenésére (ezt a Nightmare Records gondozta). Ekkor már egy megújult felállással és hangzással találhatta szembe magát a prog-metalista közönség. Mindezt tovább fokozta a 2014-es 'Esoteric Symbolism' album (amiről itt írtunk), amit "gyors gitár-riffek és dob-témák, valamint veszett ritmusok és dallamosan kemény ének" jellemez; "így lett alapköve ez a lemez is egy meglehetősen egyedi műfajú metal-zenének" - közölte a korábbi kiadó.

A Teramaze - egy évvel az 'Esoteric Symbolism' megjelenése után - készült el legújabb nagylemezével (ami összességében az ötödik a sorban). A "filmzenei" 'Her Halo' anyagon egy új énekes, Nathan Peachey mutatkozik be. Peachey az eredeti vokalista, Brett Rerekura helyére érkezett, a tavalyi év során.

Wells közleménye szerint: "Tudatos döntés volt, hogy ezúttal maguk a dalok legyenek a fókusz központjai. Ettől függetlenül a mi zenénk mindig is dal-orientált volt. Például: ha egy dallamnak egy mindössze három hangjegyes, lassú gitárszólóra van szüksége, hát legyen így! Semmi mást nem kell hozzáadni, mert különben maga a dal eredetisége veszne el. Ha elsősorban a dalszerzésre koncentrálunk, akkor olyan műveket tudunk letenni az asztalra, ami mindenkinek bejön, aki szereti a jó, minőségi zenét".

A 'Her Halo' első single-dala az 'Out Of Subconscious' című szám, amihez a banda még tavaly nyáron leforgatott egy "kísértetiesen drámai" videoklipet, Matthew Smith rendezésében és JD Lakhiani (Stagewolf Productions) producelésében. Az 'Out Of Subconsious' videó története egy portásról szól, aki a munkahelyén, egy színházban beleszeret egy táncosnőbe. A lányt azonban megöli a színház igazgatója, a portás pedig bosszút áll a halálán. A kisfilm premierje lentebb érhető el.

Az új lemez tracklistája így néz ki:

01. An Ordinary Dream
02. To Love A Tyrant
03. Her Halo
04. Out Of Subconscious
05. For The Innocent
06. Trapeze
07. Broken
08. Delusions Of Grandeur

A lemez második videoklipje október 30-án, a megjelenés napján debütált. Íme a címadó szám kisfilmje:

Íme egy rövid előzetes az album és a teljes stream:


TERAMAZE - hivatalos videó a 'For The Innocent' dalhoz
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás