Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Creedence Clearwater Revival-klasszikust dolgozott fel az INTRONAUT zenekar


2020-07-24

A los angelesi poszt-metal banda nemrég a Metal Blade Records-szal kötött új lemezszerződést és kiadta legfrissebb stúdióalbumát. Most pedig egy exkluzív single-dalt is kiadtak.

Az Intronaut a 'Run Through The Jungle' című Creedence Clearwater Revival-klasszikust dolgozta át, és adta ki digitális kislemez formájában.

Sacha Dunable gitáros-énekes elmondta: "Valamikor a 'Fluid Existental Inversions' album dalszerzői munkálatai közpette jött az ötlet, hogy dolgozzunk fel egy dalt; méghozzá a legnagyobb kedvenceimtől, a legjobb dalszerzőktől. Az eredeti dalnak relatíve egyszerű harmonikus struktúrája van; ezáltal tökéletes alapot biztosít a "Intronautosításra". Ezt a feldolgozást tehát javarészt a 'FEI' album munkálatai során rögzítettük, de csak idén tavasszal sikerült véglegesítenünk".

Íme a feldolgozás premiere:

A 2004-ben alakult Intronaut az elmúlt több mint egy évtizedben szinte megállás nélkül stúdiózott. Kemény munkájuk első gyümölcse lett a 2006-os 'Void' album, aminek sikereire a Century Media Records is felfigyelt. A következő, 'Prehistoricisms' (2008) című nagylemez már ennél a kiadónál jelent meg. Ezután a csapat olyan neves bandákkal turnézta körbe a világot, mint a Tool, a Mastodon, a Meshuggah, a Between The Buried And Me és az Animals As Leaders, valamint olyan sikeresebbnél sikeresebb lemezeket adott ki, mint a 'Valley of Smoke' (2010), a 'Habitual Levitations (Instilling Words With Tones)' (2013) és a 'The Direction of Last Things' (2015). A banda 2020 februárjára készült el új nagylemezével, amit már új partnerük, a Metal Blade Records gondoz.

Sacha Dunable gitáros-énekes néhány hónapja a következő hírekkel szolgált: "Az Intronaut izgatottan áll munkába a legendás Metal Blade Records oldalán! Nagyjából négy évet töltöttünk új albumunk megírásával, és most végre kijelenthetjük, hogy elkészültünk munkásságunk legintenzívebb anyagával. Ehhez pedig tökéletes párosítást és támaszt nyújt a világ legerősebb metal-kiadója".

Az Intronaut legújabb, hatodik nagylemeze 2020. február 28-án jelent meg, 'Fluid Existential Inversions' címmel. A hivatalos közlemény szerint ez a banda "legepikusabb, egyben legdrámaibb" albuma. Az új lemez a 2015-ös 'The Direction of Last Things' album folytatása; vagyis az új lemezre öt évet kellett várni - eddig ez a hosszabb idő, ami eltelt két Intronaut album megjelenése között.

"Az új dalok egy részét azon a héten írtuk, amikor megjelent előző albumunk, és eredetileg 2017 elején akartunk stúdióba vonulni, azonban akkoriban - érzésem szerint egyfajta kiégés lett úrrá rajtunk. Jómagam szó szerint ki voltam égve; ezért úgy döntöttünk, hogy kiveszünk egy év szabadságot, mielőtt belevágunk a munkálatokba, turnézásba, stb.. Ez a pihenő néhány hónapig tartott, de utána elkezdtem újabb dalokat írni, és ráeszméltem, hogy imádok zenét szerezni, attól függetlenül is, hogy aktív-e a banda, vagy sem" - mondta Dunable.

A munkálatokat egy újabb évig hátráltatta a tagcsere, ami dobos-poszton történt. Hosszú hónapok után találta meg új ütősét a banda, Alex Rudinger (The Faceless, Whitechapel) személyében. Rudinger később már a dalszerzéshez is hozzájárult.

Amikor eljött az album rögzítésének ideje, a banda Josh Newell producerrel állt össze. Vendégként meghívták Ben Sharp-ot (Cloudkicker), akinek nevéhez a 'Sour Everythings' című záró-tétel riffje és a 'The Cull' című szám gitárszólója fűződik. A hanganyag végleges keverését a legendás Kurt Ballou (Converge, High On Fire) végezte el. Nem mellesleg ez az első Intronaut album, amin billentyű-játék is hallható.

"Azon voltunk, hogy minél jobbak legyünk, minél nagyobb dolgot alkossunk. Számomra ugyanis ez a progresszív zene esszenciája" - zárta sorait Dunable. "Ezen az albumon olyan dob-témák vannak, amilyet korábban még sosem hallottam, és a szintetizátorok is olyan kontextusban vannak elhelyezve, amire korábban sosem volt példa. Továbbá az Intronaut-nak van a legegyedibb basszusgitárosa a heavy metal műfajon belül... és még gitáron is fejlesztettem magam, hogy kilépjek a komfort zónámból. Egyszóval: sokat fejlődtünk, és ennek az lett az eredménye, hogy elkészült az eddigi legjobb lemezünk".

A tracklista:
01. Procurement Of The Victuals
02. Cubensis
03. The Cull
04. Contrapasso
05. Speaking Of Orbs
06. Tripolar
07. Check Your Misfortune
08. Pangloss
09. Sour Everythings

Az album több különféle változatban megrendelhető. Ehhez ízelítőképpen lentebb megtekinthető a 'Cubensis' című single-dal hivatalos videoklipje, valamint meghallgatható a 'Pangloss' című szám.

A megjelenést követően közzétették a 'Speaking Of Orbs' című szám hivatalos videoklipjét is:

A 'Fluid Existential Inversions' album promóciójával az Intronaut első körben a Cult Of Luna és Emma Ruth Rundle társaságában indult észak-amerikai turnéra, 2020. február 17-én. A jövőben turné-beosztás itt érhető el.


Creedence Clearwater Revival-klasszikust dolgozott fel az INTRONAUT zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás