Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Február végére várható az új INTRONAUT album - itt a friss dal-premier, a 'Pangloss'!


2020-01-29

A los angelesi poszt-metal banda nemrég a Metal Blade Records-szal kötött új lemezszerződést.

A 2004-ben alakult Intronaut az elmúlt több mint egy évtizedben szinte megállás nélkül stúdiózott. Kemény munkájuk első gyümölcse lett a 2006-os 'Void' album, aminek sikereire a Century Media Records is felfigyelt. A következő, 'Prehistoricisms' (2008) című nagylemez már ennél a kiadónál jelent meg. Ezután a csapat olyan neves bandákkal turnézta körbe a világot, mint a Tool, a Mastodon, a Meshuggah, a Between The Buried And Me és az Animals As Leaders, valamint olyan sikeresebbnél sikeresebb lemezeket adott ki, mint a 'Valley of Smoke' (2010), a 'Habitual Levitations (Instilling Words With Tones)' (2013) és a 'The Direction of Last Things' (2015). A banda 2020 februárjára ígéri új nagylemezét, amit már új partnerük, a Metal Blade Records gondoz.

Sacha Dunable gitáros-énekes nemrég a következő hírekkel szolgált: "Az Intronaut izgatottan áll munkába a legendás Metal Blade Records oldalán! Nagyjából négy évet töltöttünk új albumunk megírásával, és most végre kijelenthetjük, hogy elkészültünk munkásságunk legintenzívebb anyagával. Ehhez pedig tökéletes párosítást és támaszt nyújt a világ legerősebb metal-kiadója".

Mint most kiderült, az Intronaut következő, hatodik nagylemeze 2020. február 28-án jelenik meg, 'Fluid Existential Inversions' címmel. A hírek szerint ez lesz a banda "legepikusabb, egyben legdrámaibb" albuma. Az új lemez a 2015-ös 'The Direction of Last Things' album folytatása; vagyis az új lemezre öt évet kellett várni - eddig ez a hosszabb idő, ami eltelt két Intronaut album megjelenése között.

"Az új dalok egy részét azon a héten írtuk, amikor megjelent előző albumunk, és eredetileg 2017 elején akartunk stúdióba vonulni, azonban akkoriban - érzésem szerint egyfajta kiégés lett úrrá rajtunk. Jómagam szó szerint ki voltam égve; ezért úgy döntöttünk, hogy kiveszünk egy év szabadságot, mielőtt belevágunk a munkálatokba, turnézásba, stb.. Ez a pihenő néhány hónapig tartott, de utána elkezdtem újabb dalokat írni, és ráeszméltem, hogy imádok zenét szerezni, attól függetlenül is, hogy aktív-e a banda, vagy sem" - mondta Dunable.

A munkálatokat egy újabb évig hátráltatta a tagcsere, ami dobos-poszton történt. Hosszú hónapok után találta meg új ütősét a banda, Alex Rudinger (The Faceless, Whitechapel) személyében. Rudinger később már a dalszerzéshez is hozzájárult.

Amikor eljött az album rögzítésének ideje, a banda Josh Newell producerrel állt össze. Vendégként meghívták Ben Sharp-ot (Cloudkicker), akinek nevéhez a 'Sour Everythings' című záró-tétel riffje és a 'The Cull' című szám gitárszólója fűződik. A hanganyag végleges keverését a legendás Kurt Ballou (Converge, High On Fire) végezte el. Nem mellesleg ez az első Intronaut album, amin billentyű-játék is hallható.

"Azon voltunk, hogy minél jobbak legyünk, minél nagyobb dolgot alkossunk. Számomra ugyanis ez a progresszív zene esszenciája" - zárta sorait Dunable. "Ezen az albumon olyan dob-témák vannak, amilyet korábban még sosem hallottam, és a szintetizátorok is olyan kontextusban vannak elhelyezve, amire korábban sosem volt példa. Továbbá az Intronaut-nak van a legegyedibb basszusgitárosa a heavy metal műfajon belül... és még gitáron is fejlesztettem magam, hogy kilépjek a komfort zónámból. Egyszóval: sokat fejlődtünk, és ennek az lett az eredménye, hogy elkészült az eddigi legjobb lemezünk".

 

A tracklista:
01. Procurement Of The Victuals
02. Cubensis
03. The Cull
04. Contrapasso
05. Speaking Of Orbs
06. Tripolar
07. Check Your Misfortune
08. Pangloss
09. Sour Everythings

Az album több különféle változatban előrendelhető. Ehhez ízelítőképpen lentebb megtekinthető a 'Cubensis' című single-dal hivatalos videoklipje, valamint meghallgatható a 'Pangloss' című szám.

A 'Fluid Existential Inversions' album promóciójával az Intronaut a Cult Of Luna és Emma Ruth Rundle társaságában indul észak-amerikai turnéra, 2020. február 17-én. A teljes beosztás itt érhető el.


Február végére várható az új INTRONAUT album - itt a friss dal-premier, a 'Pangloss'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás