Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BYZANTINE - videoklip készült 'The Cicada Tree' album címadó dalához


2018-09-21

A Virginia-beli groove metal banda két évvel ezelőtt világraszóló szerződést kötött a Metal Blade-del, miután azt megelőzően független gondozásban adták ki zenéjüket.

A kvartett hatodik, 'The Cicada Tree' című nagylemeze 2017. július 28-án jelent meg, az új kiadó jóvoltából.

Chris "OJ" Ojeda frontember annak idején így nyilatkozott: "A legutóbbi néhány lemezünk esetében bizniszen kívül alakítottuk a dolgokat - teszem hozzá, szükségszerűen. Sőt, már majdnem el is vesztettünk minden reményt arra nézve, hogy valaha is egy szélesebb közönséggel ismertethessük meg zenénket. Brian Slagel és a Metal Blade Records révén azonban most úgy érezzük, a Byzantine kapott egy második esélyt az első benyomásra. Nagyon izgatottak vagyunk a lehetőség okán, mivel a világ egyik legjobb metal-kiadója karolt fel minket!".

A Byzantine együttest 2000-ben alapította Chris Ojeda énekes-gitáros, valamint (egy ex-tag) Tony Rohrbough. Miután három nagylemezt kiadott a banda a Prosthetic Records szárnyai alatt; illetvee lebonyolítottak egy turnét a Lamb of God társaságában, és felléptek a New England Metal and Hardcore Festival nagyszínpadán, a rajongók pedig rendkívül pozitívan fogadták őket mindenhol, a banda 2008 elején váratlanul mégis feloszlott. A metal-közösség azonban rövid időn belül visszakövetelte a csapatot; így 2012-ben egy megújult felállással tértek vissza, és rögzítettek (rajongói támogatásból) egyből két albumot is. 2013-tól kezdve, egészen idáig Ojeda és csapata független együttesként működött.

Az új lemezt a Myrtle Beach-i 7over8 Stúdióban vették fel, Jay Hannon producerrel. Az új albumról Chris Ojeda frontember adott hírt: "A 'The Cicada Tree' dalaiban 16 évnyi underground heavy metal zene gyülemlett fel. A Byzantine a 2000-es év óta folyamatos lángon ég - érzésem szerint kialakítottuk sajátos stílusunkat; most pedig kijelenthetem, hogy a Metal Blade Records-szal a hátunk mögött, minden eddiginél nagyobb dobásra készülünk!".

Mint kiderült, a 'The Cicada Tree' album költségeit a rajongók segítségével fedezte a banda. Ennek céljából létrehoztak egy PledgeMusic-kampányt, aminek révén a támogatók már a megjelenés előtt különféle formátumban, extrákkal és bónuszokkal (dedikált ajándéktárgyak, ruházati termékék, stb.) megrendelhették a lemezt.

Az album 'New Ways to Bear Witness' című számában a Skeletonwitch-ből ismert Dustin Boltjes, valamint az ex-Byzantine dobos, Matt Wolfe vendégeskedik. A dalhoz készült, Holly Siders által rendezett videoklip lentebb megtekinthető, a később megjelent, dalszöveges 'Trapjaw' kisfilmmel, és a 'Vile Maxim' videójával egytemben, amit Holly Mollohan rendezett, és a Screaming Butterfly Entertainment producelt. 2018 szeptemberében negoszották a címadó dal hivatalos klipjét is.

A tracklista:
01. New Ways to Bear Witness
02. Vile Maxim
03. Map of the Creator
04. Dead as Autumn Leaves
05. Trapjaw
06. The Subjugated
07. Incremental
08. The Cicada Tree
09. Verses of Violence
10. Moving in Stereo (The Cars feldolgozás)
11. Servitude (Fishbone feldolgozás)


BYZANTINE - videoklip készült 'The Cicada Tree' album címadó dalához
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás