Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Svédországi stúdiójában adott interjút a SEPULTURA (videó)


2016-05-22

A legendás brazil metalbanda február végén kezdte meg 2013-as 'The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart' albuma folytatásának dalszerzői munkáit.

A banda a svédországi Örebro-ban, a híres Fascination Street Stúdióban veszi fel soron következő albumát, május folyamán. A lemez producere a többek közt az Opeth-tel, a Kreator-rel, a Paradise Lost-tal és az Amon Amarth-tal közös munkáiról ismert Jens Bogren. "Nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk van együtt dolgozni egy ilyen zsenivel, mint Jens" - mondta Andreas Kisser gitáros.

A stúdióban a svéd SVT.se készített interjút a banda tagjaival. Kisser az alább látható vidóban elárulja, miért választották új producerüknek Jens Bogren-t: "Lefolytattunk magunkban egy kisebb felmérést; számba vettük azokat a producereket, akikkel még nem dolgoztunk, mivel mindenképpen egy új hangmérnököt kerestünk. A svéd zenei színtér, és az olyan bandák, mint a Meshuggah vagy az Opeth, pedig elég nagy hatással van ránk; ezért döntöttünk végül Jens mellett. Arról nem is beszélve, hogy ő korábban a Kreator-rel és egy másik brazil zenekarral, az Angrával is együtt dolgozott - ők pedig a mi barátaink, és mindkét banda Bogren által producelt lemezei lenyűgöztek minket".

Derrick Green énekes azt is elmondta, hogy a következő Sepultura lemez - szokás szerint - a korábbiaktól eltérő hangzással fog rendelkezni: "Ez a lemez már most nagyon izgalmas, mivel a rajongók nem is sejtik, mire számíthatnak. Azt viszont tudják, hogy minden Sepultura album eltér valamilyen szinten az előzőtől. Szerintem ezáltal is leszünk mi egy profibb zenészek, aminek a hallgatók is érezhetően örülnek".

Íme egy korábbi videó, ami összefoglalja az előzetes munkálatokat, valamint a hivatalos stúdió-napló első négy része:

A banda egyébként a Facebook-on is dokumentálja a folyamatot (itt elérhető egy fotó-galéria):

 

February has been really special. Besides the celebration of the 20th anniversary of Roots, we started writing another...

Közzétette: Sepultura – 2016. február 24.

A Sepultura gitárosa, Andreas Kisser nemrég az Impact magazinnak adott interjút. Kisser arra a kérdésre is válaszolt, jelenleg hogy állnak a következő Sepultura album dalszerzői munkálatai: "Szinte minden nap dolgozunk rajta; nekem is van egy csomó ötletem és kész riffem; de például Eloy [Casagrande, dobos] is számtalan új témát dobott be a közösbe. A következő feladatunk az lenne, hogy nyugodtan leüljünk, és elkezdjük összeállítani ezeket, majd nekilássunk a próbáknak, és gondosan kialakítsuk a nótákat. Viszont az biztos, hogy nem fogunk sietni: új lemezünk valószínűleg 2016 végén fog megjelenni" .

Kisser arra a kérdésre is válaszolt, számára mi volt a "legszebb emlék" a bandában töltött közel 30 év alatt: "Wow, a legszebb emlék? Hát ebből szerencsére elég sok van [haha]. Jó érzés visszatekinteni az elmúlt évtizedekre, és rájönni, mennyi szép dolog történt ezidő alatt a bandával, és személyesen saját magammal is. Volt például rengeteg különleges koncertünk; többek közt a Panterával közös turné... De 1992-ben Costa Mesában felléptünk a Black Sabbath-tal; de ugyanebben az évben megfordultunk Indonéziában is... Nem is tudom... A jelenlegi élmények közül elsősorban a los angelesi Rock In Rio fesztivált említeném meg - ott Steve Vai-el egy színpadon ünnepeltük 30. évfordulónkat. Szóval jelenleg is nagyszerű időket élünk - 30 év nem semmi idő!".

A Sepultura 'Under My Skin' címmel adott ki néhány hónapja egy vadonatúj, 600 példányszámra limitált LP-single-t, amire a címadódal mellett felkerült a 'Kairos' dal live-verziója is. Az 'Under My Skin' című kislemez június 5-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából. A lemez alább látható borítóját a Sepultura rajongóinak tetoválásaiból állították össze. Ugyanez volt a gyakorlat a csapat vadonatúj dalszöveges videója esetében is - ez a címadódalhoz készült:

Mint arról nemrég beszámoltunk, 'Relentless: Thirty Years Of Sepultura' címmel került kiadásra nemrég a Sepultura három évtizednyi karriérjét összefoglaló könyve, melyet Jason Korolenko szerzett. Egy sajtó-közlemény szerint a könyv "Brazília legnagyobb zenei exportjának figyelemre méltó történetét foglalja össze, 30 év siker, küzdelem és viszály távlatából". A banda jelenlegi tagjainak támogatásával megírt biográfiában több mint 70 eddig nem látott archív fotó is helyet kapott.

A neves amerikai szerző, Jason Korolenko - aki hétköznap elsősorban horror- és zenei újságíróként dolgozik - Sepultura-könyve 2015. október 8-án már megjelent lengyel nyelven, 'Sepultura - Brazylijska Fura' ['Brazil düh'] címmel; később azonban eljött az ideje az angol nyelvű kiadásnak is - ez december 4-én valósult meg, a Rocket 88 jóvoltából.

A 'Relentless: Thirty Years Of Sepultura' előszavai, bevezetése és az első fejezet elérhető a kiadó honlapján.

További infók a könyvről a www.SepulturaBook.com oldalon érhetők el.

Az Eagle Rock Entertainment szeptember 16-án adta ki DVD-n és Blu-rayen a Sepultura 2014-es Rock In Rio fesztiválos fellépésének felvételét. Erről itt számoltunk be.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás