Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A BMG újraindítja a legendás Noise Records kiadót


2016-04-15

A Billboard.com riportja szerint a BMG felkarolta a néhai Noise Records-ot.

A Noise egy német lemezkiadó volt, amit a zeneipar egyik ismert figurája, Karl Ulrich Walterbach működtetett. Walterbach eleinte Modern Music Records néven üzemeltette kiadóját - a kezdetekben olyan német nyelvű punk-bandákat karolt fel, mint a Slime, a Daily Terror és a Toxoplasma, de később olyan amerikai legendák is csatlakoztak a cég rostájához, mint a Black Flag, a Misfits vagy a The Angry Samoans. A Noise valójában 1983-ban jött létre, és ekkoriban már elsősorban thrash metal műfajban utazott Walterbach (innen indult például a Tankard, a Kreator és a Coroner karrierje), de a továbbiakban bővült a stílus-paletta; lévén a power metal (Helloween), a heavy metal (Running Wild) és az extrém metal (Celtic Frost) is szerződést kötött a kiadóval. A Noise ezáltal Európa vezető metal-lemezkiadójává nőtte ki magát - a Helloween klasszikus 'Keeper Of The Seven Keys' albumai például a milliós eladási határt is meghaladták (habár a '90-es évek elején egy jogi vitát követően szakított a két fél). A Noise ekkor - a globális zenei stílusváltáshoz igazodva - áttért az indusztrális / experimentális bandák (Oomph!, Carbonate) menedzselésére, de a cég T&T nevezetű leányvállalata inkább a hard rock / metalzene (Stratovarius, Virgin Steele, Elegy) felé húzott.

A Noise Records-ot végül 2001-ben kebelezte be a Modern Music Group, amit 2013-ban felvásárolt a BMG, melynek elnöke, Peter Stack most döntött úgy, hogy újjáéleszti a kultikussá vált kiadót.

"A Noise elévülhetetlen módon járult hozzá a metalzenéhez; lévén rengeteg olyan előadó tartozott a kiadó szárnyai alá, melyet a mai napig jól ismerünk" - nyilatkozta Stack. "Ezért nagyon izgatotta vagyok, hogy 2016-ban újra életre kelthetem ezt a gazdag örökséget".

A Noise egy májusban startoló reissue-kampánnyal tér vissza. A sorozatban olyan bandák újrakiadásai és válogatás-lemezei fognak megjelenni, mint a Celtic Frost, a Helloween és a Voivod.


A BMG újraindítja a legendás Noise Records kiadót
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás