Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BLACK COUNTRY COMMUNION - a visszatérő albumon dolgozik Glenn Hughes és Joe Bonamassa


2016-09-06

Joe Bonamassa gitáros és Glenn Hughes énekes között 2013-ban vita alakult ki; azóta inaktív az all-star banda, de nemrég megtört a csend...

A Black Country Communion 2009-ben alakult. A sztárcsapat a neves Kevin Shirley producer segítségével, 2010-ben készítette el debütáló albumát. A második, '2' című anyag 2011-ben látott napvilágot - ezt egy nagyszabású európai turné követte, melyről 'Live Over Europe' címmel egy DVD-kiadvány is a boltokba került. Harmadik, egyben utolsó albumuk, az 'Afterglow' 2012 októberében jelent meg.

Az 'Afterglow' kiadása után nyilvános viszály alakult ki Glenn Hughes énekes és Joe Bonamassa gitáros között... A szavak háborúja szeptemberben vette kezdetét, amikor is Hughes úgy nyilatkozott egy újságírónak, hogy Bonamassa szólóturnéja volt az akadálya annak, hogy a Black Country Communion kihozza a maximumot az intenzív turnékból. Ekkor azt nyilatkozta, hogy ha a dolgok nem oldódnak meg hamarosan, könnyen az 'Afterglow' lehet a csapat utolsó kiadványa.

A Hughes-Bonamassa-Bonham-Sherinian szuper-group működése végül a gitáros kiválásával ért véget. Hughes 2013 márciusában a következőket írta a Facebook-on: "Joe kilépett, így a továbbiakban nincs jogunk a BCC nevet használni... Jó, mi? Jason, Derek és én új nevén folytatjuk majd a zenélést, ha az idő is alkalmas lesz rá".

Immáron 2016-ot írunk - három év telt el a vita kialakulása óta; idén áprilisban azonban Glenn Hughes, Jason Bonham és Kevin Shirley producer is bejelentette: 2017-ben visszatér a Black Country Communion! Mindannyian a Facebook-on tették közzé a hírt - Bonham például egy BCC promó-fotót posztolt, a "2017" megjegyzéssel; Shirley pedig azt kérdezte: "Készen álltok egy újabb dózis BCC-re?". Hughes egyébként már februárban elmondta, hogy "az idő begyógyította a sebeket", és "fel kell készülni a BCC űrhajó 2017-es beindítására"...

Hughes most a dán Metalized magazinnak adott interjút azzal kapcsolatban, honnan jött a reunion ötlete: "Februárban interjút adtam Gary Graff-nak, az amerikai Billboard magazin szerkesztőjének. A Deep Purple Hall Of Fame-es beiktatásáról volt szó... de én már az elején leszögeztem, hogy a Black Country után nem szeretnék részt venni másik bandában, mivel az a három album, amit csináltunk, egyszerűen zseniális volt. Az örökségünk és az együttes közössége pedig felbecsülhetetlen. Szóval közöltem az interjúban, hogy a Black Country Communion az utolsó banda, amiben én megfordulok. Három héttel később Joe Bonamassa áthívott engem vacsorára. Fogalmam sem volt, mit akar... Egyébként jó haverok vagyunk; mindig is azok voltunk - még akkor is, amikor az emberek azt hitték, hogy nem vagyunk azok. Szóval leültünk, és azt mondta nekem: 'Hé, mit gondolsz, nem kéne összehoznunk még egy remek kis albumot?', 'Dehogynem' - mondtam, majd így folytattam: 'És te tudod, hogy a BCC az utolsó banda, amiben játszani akarok?'... így elszórakoztunk néhány ital mellett. Olyan volt a hangulat, mint amilyen mindig is. Lévén mindvégig barátok voltunk, soha nem volt harag köztünk. Nem is értem, az emberek miért hitték azt, hogy harcban állunk egymással... A márciusi vacsora után konkrétan átöleltük egymást, és azzal a mondattal búcsúztunk, hogy 'Egy család vagyunk'. Ennyi. Én nagy rajongója vagyok Joe-nak - mind zenészi, mind személyes tekintetben. Felveszünk tehát egy újabb BCC-albumot, és lebonyolítunk néhány koncertet is. Aztán majd meglátjuk, mi lesz. Együtt gondolkodunk; együtt tesszük meg a lépéseket. Mindketten imádjuk a Black Country Communion-t, és mindketten boldogok vagyunk, hogy mégsem hagytuk abba a dolgot. A világnak kell még egy hatalmas rock-album...".

A legfrissebb hírekből kiderült, hogy Hughes és Bonamassa immáron nekilátott a negyedik BCC album megírásának; méghozzá Hughes los angelesi házi stúdiójában. Erről egy aktuális Facebook-poszt tanúskodik:

Hamarosan jönnek a reunion további részletei...


BLACK COUNTRY COMMUNION - a visszatérő albumon dolgozik Glenn Hughes és Joe Bonamassa
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás