Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Nyáron megjelenik a WARDRUNA ötödik albuma, a 'Kvitravn'


2020-02-11

Einar Selvik (azaz Kvitrafn) és ambient-folk projektje, a Wardruna június 5-én jelenteti meg az új albumot, a Sony Music / Music For Nations / Columbia Germany / By Norse Music kiadók révén.

A Wardruna egy meglehetősen intenzív időszakot tudhat maga mögött. Új albumuk, a 'Kvitravn' az elmúlt két évben született meg, miután véget ért a 'Runaljod' trilógia. Azóta sokat fejlődött a a Wardruna egyedi hangzása, de a zenekar jellegzetes hangszerelése a régi maradt. A Wardruna ezúttal is számtalan tradícionális, történelmi hangszert (Kravik-lant, Trossingen-lant, Taglhárfa, Soothárfa, Langeleik, Crwth, kecskeduda, Lur, Bronze-lur, furulya, Morahárfa) vitt dalaiba; emellett pedig számos vendég-népénekessel bővítette sorait, melynek vezetését Kirsten Bråten Berg-re, Norvégia egyik legjelentősebb zenei vezetőjére bízták.

A 'Kvitravn' 11 száma elsősorban az északi spiritualizmus, boszorkányság, az állatok lelke, a természet, az animizmus és bizonyos mítológiák bölcsességeivel és ezek dalokkal való kapcsolatával foglalkozik.

A mester, Einar Selvik - akinek művésznevéről elnevezték a 'Kvitravn'-t - így kommentálta az albumot: "Elmesélni és lemásolni a múltat, nem egy komoly feladat, de megérteni és befogadni a modern érába az ősi gondolatokat, metódusokat, eszméket, már annál inkább nagyobb kihívás. Nekünk pedig ez az elsődleges célunk. Annak ellenére, hogy ez az album saját művészi totem-nevemet viseli, ebben a kontextusban nem sok köze van jómagamhoz. Annál inkább az északi és egyéb kultúrák szent állatai és az ő legendáinak szimbolizmusára utal. Ezek a nagyra méltatott, szellemszerű lények - legyen szó egy hollóról, egy kígyóról, egy medvéről, egy jávorszarvasról, egy rénszarvasról, egy elefántról vagy egy oroszlányról - az animizmus hagyományai szerint profetikus, isteni hírvivők, őrzők, akik a megújulást, a megtisztulást és a világok közötti hidat reprezentálják".

A Wardruna ötödik, 'Kvitravn' című albuma 2020. június 5-én jelenik meg, a Sony Music / Music For Nations / Columbia Germany / By Norse Music kiadók révén; méghozzá normál és digipak CD-n, különféle színű, limitált LP-n és digitális változatban. Az albumot itt lehet előrendelni. A lemez első nyilvános ízelítőjét február 21-én teszik közzé...

A Wardruna 2020 szeptemberében és októberében Észak-Amerikában bonyolít le lemezbemutató turnét, aminek plakátja így néz ki:

A Wardruna mestere, a 37 éves Einar Selvik a főbanda mellett tagja az Ivar Bjørnson-nal (Enslaved) közös neo-folk Skuggsjá projektnek, valamint ő az egyik fele a Jotunspor nevezetű black metal duónak. Korábban zeneszerzőként és dobosként működött közre a Gorgoroth egyes dalaiban, és megfordult a Sahg zenekarban is. 2016-ban Zenei Export Díjra jelölték Selvik-et és partnerét, Trevor Morris-t; méghozzá az HBO 'Vikings' című sorozatában nyújtott teljesítményéért; lévén a Wardruna biztosította a 2013-ban indult, világhírű széria betétzenéjét.


Nyáron megjelenik a WARDRUNA ötödik albuma, a 'Kvitravn'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás