Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

WHITECHAPEL - Billboard-listákon a 'Mark Of The Blade' album


2016-07-06

A Tennessee-beli deathcore banda új nagylemezét június 24-én, pénteken adta ki a Metal Blade Records.

A 'Mark Of The Blade' - egy előzetes közlemény szerint - "visszatérést mutat a Whitechapel gyökereihez, de ugyanakkor az új számok révén, zeneileg és dalszövegileg is egy korábban feltérképezetlen területre jutott el a banda". Mindez pedig meglehetősen sikeresnek bizonyult, miután az album - az első heti eladási statisztikák nyomán - a hivatalos Billboard-listán több kategóriában is előkelő helyezést ért el; plusz Németországban és Kanadában is bekerült a helyi toplisták első 30 helyezettje közé.

Alex Wade gitáros így nyilatkozott: "Hatalmas köszönet minden Chapel-rajongónak, aki megvette, vagy tervbe vette, hogy megveszi ezt a lemezt, ezzel is támogatván a zeneipart, és kedvenc bandátok életben maradását!".

Az új albumot ezúttal is a Cannibal Corpse és a The Black Dahlia Murder-rel közös munkájáról ismert Mark Lewis producelte. Lewis a Whitechapel "hatodik tagjaként" járult hozzá ahhoz, hogy megszülessen a banda eddigi legdinamikusabb, legváltozatosabb műve. Alex Wade gitáros ennek kapcsán elmondta: "Vannak a lemezen agresszívabb, és vannak lágyabb, szentimentálisabb témák is. Karrierünk ezen pontján - és ahogy öregszünk - egyre inkább nyitottabb attitűddel állunk hozzá a kreatív munkához. Ezáltal pedig természetes a fejlődés, mivel azt adjuk ki magunkból, amit érzünk, nem pedig azt, amit elvárnak tőlünk".

A 'Mark Of The Blade' borítója és tracklistája így néz ki:

01. The Void
02. Mark of the Blade
03. Elitist Ones
04. Bring Me Home
05. Tremors
06. A Killing Industry
07. Tormented
08. Brotherhood
09. Dwell in the Shadows
10. Venomous
11. Decennium

A címadó dal szöveges videója lentebb elérhető, a 'The Void' című számmal egyetemben. A lenti SoundCloud-lejátszón a teljes albumot meg lehet hallgatni. Az album megjelenésének napján a banda közzétette az 'Elitist Ones' című szám hivatalos klipjét is. A kisfilmet Jim Foster (red13media.com) rendezte.

A 'Mark Of The Blade' első lemezbemutató turnéja a Fir For An Autopsy, a The Plot In You és az Enterprise Earth társaságában kerül lebonyolításra a közeljövőben. Ezt követően a Vans Warped turnén vesz részt a banda, többek közt a Bullet For My Valentine, a Whitechapel és az Atreyu kíséretében.

A banda nemrég bemutatott egy 'Untold' című mini-dokumentációt, amit a Naughty Mantis munkatársa, Mathis Arnell rendezett. Az 'Untold' - melynek felvételei a tavaly nyári Rockstar Mayhem fesztivál-körúton zajlottak - "a turné-élet ritkán publikált aspektusait" mutatja be.

A Whitechapel 'The Brotherhood Of The Blade' címmel adta ki új CD / DVD szettjét, október 30-án, pénteken. A 'The Brotherhood Of The Blade' egy teljes koncertfelvételt, valamint egy egészestés dokumentumfilmet tartalmaz, összefoglalván a Whitechapel közel egy évtizedes fennállásának fontosabb pillanatait. A Mathis Arnell által rendezett DVD-hez egy CD is jár - ezen a fentebb említett teljes koncert audió-változata található meg (a hanganyagot Mark Lewis keverte).

A kiadvány borítója és tartalma így néz ki:

1. lemez

* DVD: "The Brotherhood Of The Blade" dokumentáció
* DVD: Live at The International - Knoxville, TN June 7, 2014 (koncertfelvétel)

01. Rise (live)
02. Our Endless War (live)
03. Section 8 (live)
04. Faces (live)
05. I, Dementia (live)
06. Possession (live)
07. Prostatic Fluid Asphyxiation (live)
08. Vicer Exciser (live)
09. Mono (live)
10. Worship The Digital Age (live)
11. The Saw Is the Law (live)
12. Possibilities Of An Impossible Existence (live)

2. lemez

* CD: Live At The International - Knoxville, TN June 7, 2014 (audió)

01. Rise (live)
02. Our Endless War (live)
03. Section 8 (live)
04. Faces (live)
05. I, Dementia (live)
06. Possession (live)
07. Prostatic Fluid Asphyxiation (live)
08. Vicer Exciser (live)
09. Mono (live)
10. Worship The Digital Age (live)
11. The Saw Is The Law (live)
12. Possibilities Of An Impossible Existence (live)
13. This Is Exile (live) (bónusz track)

A DVD hivatalos trailere lentebb látható, a novemberben megjelent 'The Saw Is The Law' performansz-klippel egyetemben.

A Whitechapel 2015 elején bonyolított le egy nagyszabású, saját szervezésű észak-amerikai turnét, a The Devil Wears Prada, a Pierce The Veil, a Stick to Your Guns és a The Ghost Inside társaságában. Az új kiadvány ezen körút elnevezése nyomán kapta a 'The Brotherhood Of The Blade' címet.

A Tennessee-beli hatosfogat 2014. április 29-én, a Metal Blade Records jóvoltából adta ki legutóbbi, 'Our Endless War' című nagylemezét, ami az első héten Észak-Amerikában 16,000 példányban kelt el (Billboard 10. hely).


WHITECHAPEL - Billboard-listákon a 'Mark Of The Blade' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás