Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

FROST* - új mini-lemezt jelentett be a brit prog-rock banda; itt az új dal, az 'Exhibit A'!


2020-05-23

Jem Godfrey brit producer / dalszerző bandája, a neo-progresszív rockzenében utazó Frost* a 2016-os 'Falling Satellites' című albumuk folytatásával jelentkeznek idén nyáron.

Négy év telt el a nagy sikereket aratott 'Falling Satellites' album megjelenése óta, Jem Godfrey most ismét összeállt Nathan King-gel és John Mitchell-lel, hogy újabb merész és dinamikus prog-himnuszokat alkossanak.

A Frost* már a 2019-es évben elkészítette új mini-albumát, a 32 perces, 'Others – EP' című anyagot, aminek kapcsán Godfrey elmondta: "Az 'Others' egy 6 számos EP, melynek dalait nagyjából a 'Falling Satellites' album megírásának idejében szereztük. Az eredeti ötlet az volt, hogy a 'Falling Satellites' egy dupla album lesz, de aztán végül úgy alakult, hogy az mégis erősebb lett önmagában, mire elkészült. Szóval ott maradtak nekünk ezek a félig kész nóták, melyeket most vettük fel és kevertünk le hivatalosan, hogy végre ők is napvilágot láthassanak".

Az 'Others' EP 2020. június 5-én jelenik meg digitálisan; egy későbbi időpontban pedig fizikális változatban is, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Fathers
02. Clouda
03. Exhibit A
04. Fathom
05. Eat
06. Drown

Az EP első ízelítő single-dalát május 22-én mutatták be. Az 'Exhibit A' című tétel vizualizációs videója lentebb elérhető.

Másik hír, hogy a Frost* jelenleg is a végső simításokat végzi soron következő nagylemezén, ami várhatóan 2020 szeptemberében jelenik meg, az InsideOutMusic kiadó jóvoltából. Erről bővebb infók hamarosan...

A Frost* egy angol prog-rock szuper-group, amit az Arena, a Kino és az IQ egyes tagjai alkotnak. Első lemezük, a 'Milliontown' 2006-ban jelent meg, de ezt követően két évig szünetelt a zenekar. 2008-ban a Darwin's Radio énekes-gitárosa, Declan Burke is beszállt a bandába - vele közösen vették fel a második, 'Experiments in Mass Appeal' című stúdióalbumot; 2011-ben azonban új feloszlottak.

Jem Godfrey brit producer / énekes-billentyűs / dalszerző bandája, a neo-progresszív rockzenében utazó Frost* 2016. május 27-én adta ki visszatérő, 'Falling Satellites' című albumát, ami a 2008-as 'Experiments in Mass Appeal' folytatása.

Jam Godfrey brit zene- és dalszerző az elmúlt évtizedekben számos pop- és rockzenei világ-sláger megírásáért felelt - együtt dolgozott például az Atomic Kitten, a Blue, a Play és a Morcheeba együttesekkel, valamint olyan előadókkal, mint Ronan Keating és Holly Valance. Zenészi tehetségét billentyűs-, énekes- és gitárosként kamatoztatja, elsősorban a Frost* zenekarban, ami immáron a harmadik nagylemezét adta ki, egy nagyszabású brit turnéval övezve.

A Frost* visszatérő nagylemezén - Godfrey mellett - John Mitchell (Lonely Robot, It Bites) énekes-gitáros, Craig Blundell (Steven Wilson) dobos és Nathan King (Level 42) basszusgitáros zenél.

Az összesen 11 dalból álló 'Falling Satellites' - ami egy koncept-album, melyet Godfrey "kapuzárási pánikja" ihletett - utolsó hat tétele egy epikus, 32 perces ópusz. Másik érdekessége az új lemeznek az, hogy vendég-szólistaként a Grammy-jelölt gitár-legenda, Joe Satriani is feltűnik rajta (Godfrey 2012-ben Satriani-val turnézott, a G3 projekt nevében).

Jem korábban a következőket nyilatkozta az új albumról: "Szerintem ez az eddigi legerősebb albumunk: hangzás tekintetében sokat fejlődtünk, de ugyanakkor nem fordítottunk hátat korábbi munkáinknak sem. Emellett annak külön örülök, hogy végre a Frost* színeiben is írhattam néhány dalt közösen John-nal. A végeredmény jobb lett, mint azt bármelyikőnk is gondolta volna".

A 'Falling Satellites' albumon szerepel a 'Numbers' című single, amihez 2016 tavaszán forgatott videoklipet a banda. Ez az első hivatalos kisfilm, ami a Frost* neve alatt megjelent.

Attól függetlenül, hogy az albumot a kapuzárási pánikkal küszködő Godfrey írta, a 'Falling Satellites' legfőbb üzenete a következő: "élvezd az életet, amíg csak lehet"!

"Édesapám négy héttel azelőtt hunyt el, hogy felvettük a 'Falling Satellites' dalait; én pedig hirtelen ráeszméltem, mennyire múlandó az élet. Ő is rengeteget késlekedett; és már a könyvét sem megírni, pedig hosszú évekkel ezelőtt nekivágott... Ahogy felfogtam, hogy ez a könyv sosem lesz befejezve, megfogalmaztam magamban a következőt: az élet minden egyes másodperce értékes. Ez a lemez is pontosan erről szól: ne halassz el semmit; tedd meg most, amit akarsz; használd ki maximálisan az életben töltött perceket!" - nyilatkozta a dalszerző.


FROST* - új mini-lemezt jelentett be a brit prog-rock banda; itt az új dal, az 'Exhibit A'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás