Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Elhalasztotta európai turnéját Ross The Boss és bandája - itt az új videoklip, a 'Born Of Fire'!


2020-04-22

A Manowar egykori gitárosa, Ross Friedman (művésznevén Ross The Boss) és szólóbandája március végén adta ki negyedik stúdiólemezét.

A Ross The Boss új albuma 'Born of Fire' címmel jelent meg 2020 márciusának végén, a német AFM Records jóvoltából. Az eredeti tervek szerint egy hónappal később pedig európai klub- / fesztivál-turnéra indult volna a banda, a Burning Witches és az Asomvel zenekarok társaságában (teljes beosztás itt); azonban a körutat a koronavírus-járvány miatt elhalasztják. A zenekarnak ez lenne az első teljes értékű európai körútja a 2018-as By Blood Sworn túra óta.

A 'Born of Fire' album kevesebb mint két évvel a 2018-as 'By Blood Sworn' album megjelenése után látott napvilágot. Ross The Boss és bandája ezidő alatt intenzíven turnézott, de közben jutott ideje arra is, hogy megalkossa új eposzát, ami az előzetes közlemény szerint "az év legizgalmasabb heavy metal-anyaga" lesz.

A 'Born of Fire' egy "ütős, Ross The Boss-védjegyekkel teli, de ugyanakkor modern hangzású és kemény lemez, ami minden eddiginél hangosabban szól".

A tracklista:
01.
Glory To The Slain
02. Fight The Fight
03. Denied By The Cross
04. Maiden Of Shadows
05. I Am The Sword
06. Shotgun Evolution
07. Born Of Fire
08. Godkiller
09. The Blackest Heart
10. Demon Holiday
11. Undying
12. Waking The Moon

Íme az első új dal, a 'Denied By The Cross' videoklipje:

Újonnan megjelent a 'Maiden Of Shadows' dal hivatalos videója is:

A megjelenést követően bemutatták a 'Born of Fire' címadó dalának hivatalos videoklipjét is:

A Ross The Boss fellépne a július közepén megrendezésre kerülő, dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon, de egyelőre nem tudni, hogy a rendezvény idén elmarad-e vagy sem (a koronavírussal kapcsolatos fesztivál-híreket a Rockmaraton Facebook-oldalán lehet olvasni).

Az elhalasztott tavaszi európai turné plakátja így néz ki:

Ross "The Boss" Friedman 1980 és 1989 között volt a Manowar gitárosa; habár pályafutása 1973-ban indult, a The Dictators zenekarban. 1975-ben belépett a francia Shakin' Street együttesbe, ami annak idején a Black Sabbath előzenekaraként turnézott. A "Főnök" jelenleg a Death Dealer zenekar vezére, ahol mellette Sean Peck (Cage) énekes, Stu Marshall gitáros, Mike Davis (Lizzy Borden, Halford) basszer és Steve Bolognese (Into Eternity) dobos játszik. A banda 2018 októberében adta ki legutóbbi, 'Hallowed Ground' című albumát.

Friedman szólóbandája, a Ross The Boss 2006 óta aktív - a 'Hallowed Ground'-ot megelőzően két lemezük jelent meg, a 2008-as 'New Metal Leader', valamint a 2010-es 'Hailstorm'. A zenekar jelenlegi felállását Mike LePond (Symphony X) basszusgitáros, Marc Lopes (ex-Meliah Rage) énekes-billentyűs és Steve Bolognese (Death Dealer) dobos teszi teljessé.

Ross 2015 szeptemberében adott intejút a MyGlobalMind.com magazinnak. A riporter megkérte, meséljen a Manowar korai éveiről, és Joey DeMaio-val (basszusgitáros) való kapcsolatáról; a gitáros azonban csak ennyit felelt: “Kihagyhatnánk ezt a kérdést?! Köszi”.

A MyGlobalMind.com következő kérdése: "Van benned némi neheztelés, ha visszagondolsz 1989-re, a Manowar kapcsán? Mi történt akkoriban?"
Ross: “Mielőtt megjelent a 'Kings of Metal', megkértek, hogy távozzak. Persze én nem akartam, de Joey és a srácok biztosak voltak benne, hogy a Manowar jobb lesz nélkülem”.

MyGlobalMind.com: "A Manowar az amerikai rajongók körében kultikus státuszt szerzett magának, amit a mai napig hűen ápol. Szerinted mi tette a bandát azzá, ami? A másik kérdésem pedig az, hogy volt-e valami lecke, amit megtanultál az ott töltött időd alatt, és tovább vittél a Death Dealer-be?".
Ross: “A Manowar ikonikus banda, de ennek főként az a hat album az oka, ami a '80-as években jelent meg. Azokat a lemezeket azóta sem tudták felülmúlni. Hogy tanultam-e valamit? Nos... ha látom, hogy egy fertőzés elkezd terjedni, inkább azonnal nekiállok kezelni azt, és még véletlenül sem hagyom üszkösödni...".

Egy újabb interjúban pedig arról beszélt Ross, hogy annak ellenére, hogy nem tartja magát a Manowar tagjának, bármikor összeállna egykori bandájával, ha felkérik erre...


Elhalasztotta európai turnéját Ross The Boss és bandája - itt az új videoklip, a 'Born Of Fire'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás