Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta új videoklipjét Ross The Boss és bandája - itt a 'Glory To The Slain'!


2021-03-09

A Manowar egykori gitárosa, Ross Friedman (művésznevén Ross The Boss) és szólóbandája egy évvel ezelőtt adta ki negyedik stúdiólemezét. Erről jelent most meg a 'Glory To The Slain' című szám klipje:

A Ross The Boss új albuma 'Born of Fire' címmel jelent meg 2020 márciusának végén, a német AFM Records jóvoltából. Az eredeti tervek szerint egy hónappal később pedig európai klub- / fesztivál-turnéra indult volna a banda, a Burning Witches és az Asomvel zenekarok társaságában (teljes beosztás itt); azonban a körutat a koronavírus-járvány miatt elhalasztják. A zenekarnak ez lenne az első teljes értékű európai körútja a 2018-as By Blood Sworn túra óta.

A 'Born of Fire' album kevesebb mint két évvel a 2018-as 'By Blood Sworn' album megjelenése után látott napvilágot. Ross The Boss és bandája ezidő alatt intenzíven turnézott, de közben jutott ideje arra is, hogy megalkossa új eposzát, ami a hivatalos közlemény szerint "az év legizgalmasabb heavy metal-anyaga".

A 'Born of Fire' egy "ütős, Ross The Boss-védjegyekkel teli, de ugyanakkor modern hangzású és kemény lemez, ami minden eddiginél hangosabban szól".

A tracklista:
01.
Glory To The Slain
02. Fight The Fight
03. Denied By The Cross
04. Maiden Of Shadows
05. I Am The Sword
06. Shotgun Evolution
07. Born Of Fire
08. Godkiller
09. The Blackest Heart
10. Demon Holiday
11. Undying
12. Waking The Moon

Íme az első új dal, a 'Denied By The Cross' videoklipje:

Később megjelent a 'Maiden Of Shadows' dal hivatalos videója is:

A megjelenést követően bemutatták a 'Born of Fire' címadó dalának hivatalos videoklipjét is:

Az elhalasztott tavaszi európai turné plakátja így néz ki:

Ross "The Boss" Friedman 1980 és 1989 között volt a Manowar gitárosa; habár pályafutása 1973-ban indult, a The Dictators zenekarban. 1975-ben belépett a francia Shakin' Street együttesbe, ami annak idején a Black Sabbath előzenekaraként turnézott. A "Főnök" jelenleg a Death Dealer zenekar vezére, ahol mellette Sean Peck (Cage) énekes, Stu Marshall gitáros, Mike Davis (Lizzy Borden, Halford) basszer és Steve Bolognese (Into Eternity) dobos játszik. A banda 2018 októberében adta ki legutóbbi, 'Hallowed Ground' című albumát.

Friedman szólóbandája, a Ross The Boss 2006 óta aktív - a 'Hallowed Ground'-ot megelőzően két lemezük jelent meg, a 2008-as 'New Metal Leader', valamint a 2010-es 'Hailstorm'. A zenekar jelenlegi felállását Mike LePond (Symphony X) basszusgitáros, Marc Lopes (ex-Meliah Rage) énekes-billentyűs és Steve Bolognese (Death Dealer) dobos teszi teljessé.

Ross 2015 szeptemberében adott intejút a MyGlobalMind.com magazinnak. A riporter megkérte, meséljen a Manowar korai éveiről, és Joey DeMaio-val (basszusgitáros) való kapcsolatáról; a gitáros azonban csak ennyit felelt: “Kihagyhatnánk ezt a kérdést?! Köszi”.

A MyGlobalMind.com következő kérdése: "Van benned némi neheztelés, ha visszagondolsz 1989-re, a Manowar kapcsán? Mi történt akkoriban?"
Ross: “Mielőtt megjelent a 'Kings of Metal', megkértek, hogy távozzak. Persze én nem akartam, de Joey és a srácok biztosak voltak benne, hogy a Manowar jobb lesz nélkülem”.

MyGlobalMind.com: "A Manowar az amerikai rajongók körében kultikus státuszt szerzett magának, amit a mai napig hűen ápol. Szerinted mi tette a bandát azzá, ami? A másik kérdésem pedig az, hogy volt-e valami lecke, amit megtanultál az ott töltött időd alatt, és tovább vittél a Death Dealer-be?".
Ross: “A Manowar ikonikus banda, de ennek főként az a hat album az oka, ami a '80-as években jelent meg. Azokat a lemezeket azóta sem tudták felülmúlni. Hogy tanultam-e valamit? Nos... ha látom, hogy egy fertőzés elkezd terjedni, inkább azonnal nekiállok kezelni azt, és még véletlenül sem hagyom üszkösödni...".

Egy újabb interjúban pedig arról beszélt Ross, hogy annak ellenére, hogy nem tartja magát a Manowar tagjának, bármikor összeállna egykori bandájával, ha felkérik erre...


Bemutatta új videoklipjét Ross The Boss és bandája - itt a 'Glory To The Slain'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás