Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Közzétette teljes 'Atrophy' című albumát a DOWNFALL OF GAIA


2016-11-10

A német extrém metal banda és az ex-gitáros, Peter útjai tavaly decemberben váltak külön... Új lemezük tehát már egy új felállással került rögzítésre.

Mint arról beszámoltunk, Peter hét év után lépett ki a zenekaról - utolsó koncertjét idén áprilisban adta a bandával. Utódját mostanra sikerült megtalálni, Marco Mazzola személyében.

A banda közleménye: "Örömmel mutatjuk be Marco Mazzolát, mint a Downfall Of Gaia új gitárosát! Mindig is nehéz feladat lecserélni egy bandatagot; különösen egy olyat, aki több éven velünk volt; de Marco minden tekintetben meggyőzött minket arról, hogy jól döntöttünk! Nem is kellenek ide nagy szavak - csak annyit mondunk: alig várjuk már, hogy kezdetét vegye a Downfall Of Gaia következő fejezete!".

Mazzola hozzátette: "2012-ben találkoztam először a srácokkal, egy olaszországi turnén, melyek saját bandámmal, Caino-val vettem részt. Néhány koncert erejéig felléphettünk a Downfall Of Gaia előzenekaraként. Jómagam és Dominik azóta is tartjuk a kapcsolatot. Amikor megtudtam, hogy új gitárost keresnek, azonnal írtam is neki, mivel számomra a Downfall Of Gaia mindig is egy magas szinten lévő zenekar volt. Most pedig már örömmel jelenthetem be, hogy én is tagja vagyok ennek a remek bandának. A legjobbat fogom adni magamból, annak érdekében, hogy hű maradjak Peter örökségéhez".

A német sludge zenekar legutóbbi nagylemeze, az 'Aeon Unveils the Thrones of Decay' 2014 novemberében látott napvilágot (Metal Blade Records). Az új felállás 2016 júniusának végén stúdióba vonult, hogy nekilásson negyedik sorlemeze, az 'Atrophy' felvételeinek.

"Örömmel jelentjük be, hogy bevonultunk a berlini Hidden Planet Stúdióba, hogy felvegyük új albumunkat, amit így még ebben az évben kiadhatunk. Ez a lemez konkrétan onnan folytatódik majd, ahol az 'Aeon Unveils The Thrones Of Decay' abbamaradt" - közölte korábban a banda, ami augusztusban egy nagyszabású európai turnét bonyolított le az ausztrál Hope Drone zenekar társaságában.

Az 'Atrophy' keverését és maszterizálását Jack Shirley végezte el, szeptember elején, a San Francisco-i Atomic Garden Stúdióban. A Downfall Of Gaia új albuma - témáját tekintve - "az élet és az emberi lét abszurditását dolgozza fel, egy élet és halál közti párbeszéd révén". Íme a november 11-én a Metal Blade jóvoltából megjelenő lemez borítója és dallistája:

01. Brood
02. Woe
03. Ephemerol
04. Ephemerol II
05. Atrophy
06. Petrichor

A rendelési infókat a kiadó honlapján lehet megtalálni. Ízelítőképpen az új albumhoz, alább meghallgatható az első friss single, az epikus 'Woe', valamint elérhető a hivatalos album-trailer és az első videoklip, az 'Ephemerol' (amit Martin Neumann rendezett) is:

A banda a megjelenés napján a teljes 'Atrophy' albumot közzétette:


Közzétette teljes 'Atrophy' című albumát a DOWNFALL OF GAIA
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás