Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Összevonták az Ozzfest-et és a Knotfest-et - Ozzy és Sharon közösen állt a kamerák elé (fotók, videók)


2016-05-13

Ahogy azt a hét elején bejelentették, Ozzy és Corey Taylor (Slipknot) csütörtökön egy nagyszabású sajtótájékoztatót tartott, a hollywoodi Palladium-ban...

Május 12-én kiderült, hogy Amerika két legnevesebb turnézó rockfesztiválját, az Ozzy által alapított Ozzfest-et és a Slipknot saját szervezésű Knotfest-jét idén összevonják, és egy nagyszabású buli-hétvége keretében rendezik meg (szeptember 24-én, szombaton és szeptember 25-én, vasárnap), a kaliforniai San Bernardino-ban. A két-napos rendezvényen összesen több mint 40, nevesebbnél nevesebb rock- és metalbanda áll színpadra. Jegyeket május 20.-tól lehet foglalni, az Ozzfest.com és a Knotfest.com oldalakon.

A szombati Ozzfest-en a Black Sabbath lesz a főzenekar (ez lesz a banda búcsúturnéjának utolsó kaliforniai performansza), míg a vasárnapi Knotfest-en természetesen a Slipknot a főprodukció. A teljes zenekari felhozatalt az alábbi plakáton lehet megtekinteni [kattintásra kinagyítható]:

A május 12.-i sajtótájékoztató egyik érdekessége volt (bulvár-szempontól), hogy Ozzy és felesége, Sharon (akivel 33 év házasság után az elmúlt hét végén szakított) egymás társaságában állt kamerák elé.

A rendezvény - aminek házigazdája Ozzy, valamint a Slipknot két tagja, Corey Taylor és M. Shawn "Clown" Crahan volt - filmvetítéssel indult, majd egy kérdezz-felelek session következett; utána pedig a Zakk Wylde által vezetett Zakk Sabbath állt színpadra. Ez utóbbi eseményről lentebb látható néhány felvétel. A performansz során Wylde mellett Rob "Blasko" Nicholson basszusgitáros (Ozzy, Rob Zombie), Joey Castillo dobos (Danzig, Q.O.T.S.A.), valamint vendégként Corey Taylor és David Draiman (Distrubed) lépett fel.

A konferencián nyilván nem volt szó Ozzy és Sharon aktuális afférjáról; Sharon ehelyett a következőkről beszélt: "20 évvel ezelőtt vettük észre, hogy nincs még egy turnézó fesztivál, ami olyan szinten támogatná a zenét és a zenészeket, ahogy tesszük azt mi. Ezért kitalátuk az Ozzfest-et, ami egy remek ötletnek bizonyult. Ennek a turnénak éveken keresztül résztvevője volt a Slipknot; egy olyan banda, ami szétrúgta mindenkinek a seggét. Majd ebből a mozgalomból megszületett a Knotfest, ami nagy sikerekkel és kritikai elismeréssel bejárta azóta a világot, és az egyik leghíresebb fesztivállá vált. Ezért most úgy gondoltunk, miért ne lehetne összevonni a kettőt?! Mi akarunk lenni a legnagyobb, leghangosabb, legmocskosabb kaliforniai fesztivál. Ennél nagyobb örömünk nem is lehetne".

Ozzy hozzátette: "Azért vagyunk itt, hogy romboljunk, és történelmet írjunk! Vegye hát kezdetét az őrület!".

Corey Taylor elmondta: "Minden bizonnyal ez lesz a legfaszább dolog, aminek valaha is részese voltam! Annak idején mi is Ozzfest-bandaként indultunk, de később ebből kinőtte magát saját fesztiválunk, a Knotfest. Most ezt a kettőt kombináljuk; és ezzel valószínűleg metal-történelmet írunk... Ennek így kellett lennie; és én nagyon büszke vagyok magunkra! Arról nem is beszélve, milyen nagy megtiszteltetés a Black Sabbath-tal közösen színpadra lépni... Nagy izgalommal vonjuk tehát össze a két családot, és rendezünk egy legendás bulit!".

További infók az 'Ozzfest Meets Knotfest' rendezényről (programok, napi lebontás, jegyinfók, stb.), itt találhatók.

Íme néhány felvétel a sajtótájékoztatóról:

További videókat a Slipknot és Ozzy hivatalos Facebook-oldalán lehet nézni.

Íme a Zakk Sabbath performansza:


Összevonták az Ozzfest-et és a Knotfest-et - Ozzy és Sharon közösen állt a kamerák elé (fotók, videók)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás