Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Feloszlott az AGALLOCH


2016-05-14

A veterán amerikai atmoszférikus doom metal banda váratlan közleményt jelentetett meg Facebook-oldalán:

"20 év, 5 nagylemez és számos világkörüli turné, valamint egyéb kiadvány után, John Haughm és a band többi tagja (Don Anderson, Jason Walton és Aesop Dekker) útjai különváltak. Az, hogy mit tartogat a jövő a zenészek számára, egyelőre nem tudni. Minden közreműködő nevében szeretnénk megköszönni a világ összes Agalloch rajongójának a támogatást. Mellettük még nagyon sokan hozzájárultak ahhoz, hogy létrejöjjön ez a banda - képtelenség lenne mindenki nevét felsorolni. Reméljük, magatokra ismertek".

Az énekes-gitáros frontember Haughm később egy önálló közleményben a következőket jelentette ki: "Miután rengetegen reagáltatok a kellemetlen hírekre, úgy éreztem, tisztáznom kell néhány dolgot. Jómagam teljes felelősséget vállalok a banda feloszlatásáért. Nehéz, de jól megfontolt döntés volt; habár még jónéhány éve megfordult ez a fejemben... Egyszerűen arról van szó, hogy nem tudom tovább folytatni a zenekar olyan formában való működtetését, amilyen az utóbbi időkben volt... Változtatnom kellett a dolgokon, mivel a motivációm és az inspirációm kezdett véglegesen megsemmisülni. Az, hogy ezzel most az Agalloch örökre bevégeztetett, vagy épp ellenkezőleg: valami új kezdődött el, egyelőre nem tudom. És valószínűleg egy jóideig nem is fogom tudni... A helyzet az, hogy a banda felállása most, 20 év után először lecsökkent arra az egyetlen tagra, aki annak idején megálmodta ezt az egészet: rám. Ezen felül, a jövőre nézve semmit egyebet nem tudok mondani".

Az Agalloch 1995-ben alakult. Első nagylemezük, a '99-es 'Pale Folklore' valódi klasszikusnak számít az atmoszférikus doom / folk metal-színtéren. Ezt követően további négy teljes albumuk, öt EP-jük, három válogatáslemezük, egy DVD-jük és négy kislemezük jelent meg. Legutóbbi teljes értékű lemezük, a 'The Serpent & the Sphere' 2014. május 13-án jelent meg, a Profound Lore Records jóvoltából.

Legutóbbi aktivitásuk keretében, 2016 márciusában újra kiadták első három lemezüket ('Pale Folklore', 'The Mantle', 'Ashes Against The Grain'), dupla LP-n, felújított borítóval és többnyire remaszterizált formában - ezeket itt lehet megrendelni.


Feloszlott az AGALLOCH
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás