Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

"Keményen dolgozik" új dalain a DEICIDE


2016-05-16

A legendás floridai death metal zenekar dobosa, Steve Asheim a Metal Wani rádiónak adott interjút május 12-én, Phoenix-ben, a banda aktuális észak-amerikai turnéja alatt:

A Deicide tagjai nemrég jelentették: néhány dalt már "megformáltak" új nagylemezük anyagára. Steve Asheim dobos néhány héttel ezelőtt a Capital Chaos TV-nek adott interújában beszélt a banda közeljövőbeni terveiről: "A beütemezett turnétól függetlenül elkezdtük kidolgozni az új lemezt. Néhány dalt már meg is formáltunk... Szóval az idei év meglehetősen mozgalmas lesz - pontosabban az elkövetkezendő 1-2 év: felveszünk egy új albumot, és újra turnéra indulunk. Igen, minden bizonnyal ez fog történni, tehát nagy izgalmak elé nézünk".

Asheim most elárulta, hogy állnak a következő Deicide album munkálatai: "Van nyolc-kilenc számunk, és csinálunk még vagy hármat-négyet, amint visszatértünk a turnéról. Amint meglesz 10-12 szám - vagy amennyit jónak látunk -, stúdióba vonulhatunk, és elkezdhetjük a dob-témák felvételeit. Ezt nagyjából év végére tervezzük; így 2017-ben kiadhatjuk a lemezt. Kétlem, hogy még idén sikerülne ez...".

Az album zenei irányzata kapcsán a dobos a következőket nyilatkozta: "Úgy néz ki, hogy most is ugyanazt csináljuk, amit eddig. Mármint, ami nincs elromolva, azon nem is javítunk - ha értitek, mire gondolok... Egyszerűen csak írjuk a keményebbnél keményebb riffeket, és próbáljuk összehozni ezeket egymással. Érdekes dolgok ezek, mert például az utolsó lemezünk esetében volt olyan is, hogy azt mondtam, 'Áh, ez a téma nem valami jó'... aztán mégis remek lett az album. Egyébként most is valami ilyesmi a helyzet - valamire azt mondom, hogy 'Ez lehetne jobb is', de most komolyabban is veszem mindezt, mivel mindannyiónk célja az, hogy olyan anyagot csináljunk, ami üti az előző lemezt. Egyszóval: keményen dolgozunk az új dalokon, hogy biztosak legyünk a dolgunkban".

A Deicide zenekar hosszú életével és kitartásával kapcsolatban a következőket mondta Asheim: "Jó érzés az a tudat, hogy a metal-színtér még mindig működőképes. Egészen fura, amikor fiatal srácokkal beszélgetek; és azt mondják: 'Titeket hallgatunk a gimiben'. Az az érdekes, hogy 20 évvel ezelőtt ugyanezt mondták nekünk az iskolások... Olyan, mintha az elmúlt két évtizedben folyamatosan jelen lennénk a középsulikban. Örömmel tölt el bennünket az, hogy ilyen multi-generációs zenekar vagyunk: a koncertjeinken ott vannak az 50 éves fanok, de folyamatosan feltűnnek az újabb 15 éves rajongók is. Az én gyerekkoromban ugyanez volt a helyzet a Black Sabbath-tal - velünk is ez történt... persze nyilván nem a lemezeladások tekintetében, hanem ennek az egész generációs dolognak a szempontjából. Nem is tudom... tényleg elég durva ez".

A Deicide 2013. november 25-én a Century Media Records jóvoltából adta ki legutóbbi, 'In The Minds Of Evil' című nagylemezét. Az album - melyről bővebben itt írtunk - több mint 2,600 példányban kelt el az USA-ban a megjelenés első hetében.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás