Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

22 év után új album várható a legendás THE OBSESSED zenekartól - új demó-felvételt mutattak be


2016-05-27

A világ egyik első, Black Sabbath hatására alakult doom metal bandája jelenleg is visszatérő nagylemezén dolgozik.

A Spirit Caravan együttes hamvaiból Scott "Wino" Weinrich énekes-gitáros (Saint Vitus, Shrinebuilder) élesztette fel a The Obsessed zenekart. Néhány hete a következő sorok jelentek meg a veterán banda közösségi oldalain: "Rendszeresen írtok nekem a világ minden tájáról, mondván 'Szeretnénk, ha újra összeállna a The Obsessed'; ezért úgy döntöttem, újjáélesztem a bandát. Eddig azért vártam ezzel, mert meg kellett találnom az abilitás, az attitűd és a perszonalitás tökéletes kombinációját. A célt elértem: innentől kezdve én, Dave Sherman basszer és Brian Costantino dobos alkotjuk a zenekart, mivel mi vagyunk erre a feladatra a legalkalmasabbak. Új lemezünkön szorgalmasan dolgozunk, és hamarosan stúdióba is vonulunk, hogy minél rövidebb időn belül ki tudjuk adni a visszatérő Obsessed albumot".

A legfrissebb hírek szerint, az újjáalakult The Obsessed lemezszerződést kötött a Relapse Records-szal; így visszatérő lemezük - ami a 'Sacred' munkacímet viseli (egy Spirit Caravan dal nyomán) - még ebben az évben elkészülhet és megjelenhet. A tervek szerint egy világkörüli turné is lebonyolításra kerül a közeljövőben; jelenleg azonban a Karma To Burn és a The Atomic Bitchwax társaságában járja az Államokat a zenekar (dátumok- és állomások itt).

A jelenlegi turné során a banda már előadott egy vadonatúj dalt, 'Be The Night' címmel. Ugyanennek a számnak mutatták most be a próbateremben rögzített demó-verzióját. A felvételek lentebb érhetők el.

Hamarosan jönnek az új album részletei...

A The Obsessed utolsó albuma 'The Church Within' címmel jelent meg 1994-ben. Ezen - Wino mellett - Greg Rogers (Goatsnake, Sonic Medusa) dobos és Guy Pinhas (Acid King, Goatsnake) basszusgitáros játszott. Ugyanez a felállás legutóbb 2012-ben állt színpadra, egy kisebb európai turné keretében. Később Pinhas helyét átvette Reid Raley (Nachtmystium), és amerikai fesztivál-turné is lebonyolításra került. Ennek ellenére négy évet kellett várni a teljes értékű reunion-ra.


22 év után új album várható a legendás THE OBSESSED zenekartól - új demó-felvételt mutattak be
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás