Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [100. rész]


2016-05-25

Rovatunk 100. epizódja egy kultikus metalbanda epikus klasszikusát fémjelzi.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 100. rész

MERCYFUL FATE - 'Angel Of Light'

A Mercyful Fate-et aligha kell bemutatni a metalzene rajongóinak - csak a teljesség kedvéért: egy legendás dán heavy metal együttesről van szó, ami 1981-ben alakult Koppenhágában. A banda két nagylemez után 1985-ben feloszlott, majd 1992-ben újjáalakultak. A 90-es években több nagylemezt is készítettek, mígnem 1999-ben ismét a feloszlás mellett döntöttek. Az együttes énekese King Diamond, aki az 1980-as évek közepe óta saját neve alatt is ad ki lemezeket. A '80-as években készült két klasszikus Mercyful Fate lemez ('Melissa' - 1983, 'Don't Break the Oath' - 1984) nagy hatást gyakorolt a thrash metal, a progresszív metal, és a power metal stílusokra is. King Diamond arcfestése, valamint az okkultizmussal foglalkozó dalszövegek miatt, egyesek a Mercyful Fate-et nevezik meg a black metal egyik legkorábbi képviselőjének. Ugyan az együttes zenéjére a heavy metal a legmegfelelőbb stílusmeghatározás, de a későbbi black metal-hullám kialakulásában is fontos szerepet játszottak.

Az 'Angel Of Light' című szám a Mercyful Fate negyedik nagylemezén, az 1994-es 'Time'-on szerepel. Az album dalait azév májusa és augusztusa között vették fel, a Dallas Sound Lab stúdióban, King Diamond, Hank Shermann gitáros és Kim Kimsey producelésében.

A 'Time' a Mercyful Fate első reunion-időszakának legsikeresebb albuma volt. A bandának ez volt az első és egyben az utolsó nagylemeze, amin a híres Snowy Shaw dobolt. Eleinte csak CD-n és kazettán jelent meg - bakeliten a Night of the Vinyl Dead Records adta ki először, 2008-ban.

A lemez borítóját Anneli Adolfsson tervezte. A képen az a színpadi kellékként szolgáló "Melissa-koponya" látható, aminek állkapcsát 1984 januárjában lopták el, a banda amszterdami koncertjén.

A lemez két dalához is készült hivatalos videoklip: a 'Nightmare Be Thy Name' és a 'Witches' Dance' promó-filmjeit itt és itt lehet megnézni.

Rovatunk első 100 epizódja itt érhető el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [100. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás