Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Új dallal tért vissza a D-A-D - itt a 'Burning Star'!


2019-04-12

A dán hard rock banda - amit Jesper Binzer énekes vezet - 'Burning Star' címen adott ki új dalt, 8 év kihagyás után.

A D-A-D új, 'Burning Star' című dala az első hivatalos felvétel a banda 2011-es, 'DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK' című albuma óta.

Mindez azt jelent, hogy több mint nyolc év után új stúdióalbum van készülőben! Ezzel kapcsolatban hamarosan jönnek a friss hírek...

A D-A-D legutóbbi nagylemeze, a 'DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK' 2011 novemberében jelent meg. A banda azóta nem stúdiózott, de szinte minden évben lebonyolított egy kisebb-nagyobb turnét. Így volt ez legutóbb is - a körút első, londoni koncertje előtt az énekes-gitáros Jesper Binzer így nyilatkozott a jövőbeni tervekről: "Jelenleg is keményen dolgozunk az új albumon. Demó-szinten már felvettünk 11 számot. Ezek közül legalább hatot mindenképpen felteszünk majd a következő lemezre... olyan jól sikerültek. Ez tehát azt jelenti, hogy fel kell még vennünk egy pár további demót - ezt júniusban meg is ejtjük, hogy októberben stúdióba vonulhassunk. És ez már teljesen biztos, hogy így lesz".

A frontember arról is beszélt, miképpen változott a banda dalszerzői hozzáállása karrierje három évtizede alatt: "Sajnos abszolút nem változott semmit... Még mindig mi vagyunk; még mindig ugyanabban a próbateremben. Senki sem készül külön dallal; mindenki közösen dolgoz ki minden számot. Ez persze néhány unalmas folyamat, de mindenképpen hatékony. Néha olyan erővel ömlenek az ötletek belőlünk, hogy egy nap alatt két teljes dalt is elkészítünk; néha viszont valaki benyögi, hogy 'Nem tetszik a refrén', vagy 'Utálom a versét; tegnap még nem így szólt'... 'Igen, hát akkor hazudtam'... Szóval vannak ilyenek; de végülis szerintem nagyon jó ez... hogy mind a négyen - beleölve a dologba minden energiánkat és lelkesedésünket - kollektíve állítjuk össze a dalokat. És ez volt a helyzet legalább hat új dal esetében is".

Íme egy rajongói felvétel a banda legutóbbi londoni koncertjéről (a körút során két klasszikus albumot - 'Riskin’ It All', 'No Fuel Left For The Pilgrims' - teljes egészében előadott a banda):

A D-A-D 1989-es 'No Fuel Left For The Pilgrims' és '91-es 'Riskin’ It All' albuma a banda történetének két legsikeresebb kiadványa. Az előbbi elsősorban 'Sleeping My Day Away' című bomba-slágernek köszönheti népszerűségét. A lemezből csak Dániában közel 300 ezer példány kelt el. A 'No Fuel...' album óta a banda szinte össze stúdió-munkáját Nick Foss producelte.


Új dallal tért vissza a D-A-D - itt a 'Burning Star'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás