Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A Nuclear Blast-tal kötött szerződést a Soilwork / Arch Enemy tagok alkotta szuper-group, a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA


2016-06-03

A svéd, klasszikus rock zenét játszó szuper-group - melyet többek közt Arch Enemy és Soilwork tagok alapítottak - "révbe ért".

A The Night Flight Orchestra ötlete 2007-ben pattant ki Björn "Speed" Strid (Soilwork) énekes és David Andersson (Mean Streak) gitáros fejéből, egy közös észak-amerikai turné alkalmával. A zenekar hamar kiteljesült: Sharlee D' Angelo (Arch Enemy, Spiritual Beggars) basszusgitáros, Richard Larsson (Von Benzo) billentyűs, és Jonas Källsbäck (Mean Streak) dobos tették egésszé a felállást.

"Az együttes célja a '70-es / '80-as évek klasszikus rockzenéjének felidézése egy sajátos, időtálló formában".

A The Night Flight Orchestra első nagylemeze 2012 júniusában jelent meg, 'Internal Affairs' címmel, a Coroner Records jóvoltából. A csapat élőben 2013 augusztusában debütált a Linköping-beli Dina-Scenen klubban.

2014 decemberében eljött az idő egy újabb lemez felvételére. Ennek érdekében a svéd Nordic Sound Lab Stúdiót vette célba a banda. Bengan Andersson hangtechnikus társaságában, 2015 elejére be is fejeződtek a munkálatok. 2015. június 9-én kiadásra került a második stúdióalbum, a 'Skyline Whispers' is.

Most egy újabb fejezet nyílt a skandináv all-star banda történetében; lévén a világhírű Nuclear Blast kiadóval kötöttek lemezszerződést. Ezzel együtt bejelentették azt is, hogy Lund városában, a Handsome Hard Stúdióban látnak hamarosan neki következő albumuk felvételeinek.

"Óriási lehetőséget kaptunk barátainktól, a heavy metal-gospel terjesztéséban hatalmas szerepet vállaló Nuclear Blast kiadótól; lévén felkértek minket, hogy csatlakozzunk hozzájuk. Természetesen azonnal igent mondtuk" - örvendezett közleményében a banda. "Mi, a The Night Flight Orchestra ezentúl is azon leszünk, hogy a klasszikus rockzene határait a lehető legszélesebbre feszegessük; továbbra is őrülten fogós refréneket, indokolatlan mennyiségű gitárszólót és speciális atmoszférát varázsolunk azon kevés ember szeme és füle elé, akik megértenek minket. Manapság, amikor a lemezipar meglehetősen gyenge statisztikákat mutat; a potenciális közönségnek csak egy nagyon csekély hányada vásárol fizikai termékeket - lemaradván ezzel arról a csodás élményről, hogy megérinthessen egy remekbeszabott lemezborítót -, rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Nuclear Blast felajánlott nekünk egy ilyen lehetőséget. Így talán még több emberhez eljuthat majd a zenénk".

A The Night Flight Orchestra ezzel egyidőben jelentette be azt is, hogy új menedzsment-szerződést is kötött; méghozzá azzal a Breaking Bands LLC céggel, melynek Maria Ferrero, valamint a Testament énekese, Chuck Billy az elnöke. (A Breaking Bands egyébként már egy jóideje együtt dolgozik a Soilwork-kel is.)

Hamarosan jönnek az új TNFO album hírei!


A Nuclear Blast-tal kötött szerződést a Soilwork / Arch Enemy tagok alkotta szuper-group, a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás