Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [103. rész]


2016-06-05

Szívből szóló északi hardcore!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 103. rész

RAISED FIST - 'Ready To Defy'

A Raised Fist egy 1993-ban alakult svéd hardcore punk zenekar, ami a Rage Against The Machine 'Know Your Enemy' számának egyik sora ("Born with an insight and a raised fist...") nyomán kapta a nevét.

Az Alexander "Alle" Hagman énekes által vezetett banda a kezdetekben a helyi Burning Heart Records szárnyai alatt adott ki lemezeket. 2009-ig összesen 5 nagylemezük, 2 EP-jük és egy válogatás-albumuk jelent meg - ezek közül a legsikeresebb a 'Veil Of Ignorance' volt: ennek révén váltak világszerte is ismertté, miután az illegálisan működő, de naponta többmilliós látogatottságot generáló letöltési weblap, a Pirate Bay főoldalon promótálta a lemez 'Friends and Traitors' című videoklipjét.

A Raised Fist karrierjének eddigi csúcspontját azonban mégis a 2013-as év eredményezte: ekkor ugyanis két-albumos lemezszerződést kaptak a legendás hollywoodi Epitaph Records-tól. Új partnerükkel közreműködvén 2015-ben adták ki a 'From The North' című stúdióalbumot, amin több mint öt éven keresztül dolgoztak. A lemez rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, mind Európa-, mind Amerika-szerte. Svédországban a helyi zenei toplista 6. helyén végeztek.

Raised Fist - From The North

A Raised Fist nagy elismerésnek örvend a zenésztársak körében is. A Sick Of It All frontembere, Lou Koller például "a világ egyik legprogresszívabb hardcore zenekarának" titulálta őket; Bruce Dickinson (Iron Maiden) saját rádióműsorában promótálta a 'From The North' albumot; Jona Weinhofen (Bring Me The Horizon) pedig legnagyobb hatásának nevezte az együttest.

A banda énekese, Alle így nyilatkozott a sikerekről: "Ha valamit szívvel-lélekkel csinálsz - és az időzítés is jó -, akkor varázslat történik. Ez volt a helyzet a 'From The North' esetében is. Ez a lemez bemutatja, honnan jöttünk és hogyan élünk. Mi itt teljesen máshogy állunk a sok szarsághoz. Mindenünket beleadjuk abba, amit csinálunk; legyen szó fellépésről vagy stúdiózásról".

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [103. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás