Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Korábban kiadatlan dalt mutatott be a néhai Reed Mullin dobos egykori bandája, a RIGHTEOUS FOOL


2020-02-12

2020 januárjában egy újabb legendás dobost vesztett el a metal-világ... A Corrosion Of Conformity dobosa, Reed Mullin hunyt el életének 53. évében.

A Righteous Fool zenekar - aminek dobos-énekese volt a Corrosion Of Conformity nemrég elhunyt ütőse, Reed "The Mule" Mullin - a zenész emlékére most megosztott egy mindeddig ki nem adott dalt, 'Low Blow' címen.

A Righteous Fool egy trió volt, amit Mullin mellett egy másik Corrosion Of Conformity-tag, Mike Dean basszusgitáros, valamint Jason Browning dobos alkotott. A trióban mindhárom zenélt énekelt is.

A Righteous Fool 2010-ben kiadott egy kétszámos EP-t; rá egy évre pedig felvették a 'Low Blow' dalt (a San Francisco-i Studio 606 falai között), azzal a szándékkal, hogy ez lesz debütáló nagylemezük első száma. Sajnos ez az album végül nem született meg, és a 'Low Blow' sem jelent meg semmilyen formában sem; de most, Mullin halálát követően megosztotta a banda ezt a nótát (február 12-én, amely dátum Mullin 54. születésnapja lett volna).

"Reed néhány héttel halála előtt beszélt Jason-nel, és megemlítette neki a 'Low Blow' dalt, mondván sajnálja, hogy ez a szám sosem jelent meg" - nyilatkozta Dean. "Pedig ez egy igazán rendkívüli nóta; kiderül belőle például az is, milyen fantasztikus énekesi tehetséggel rendelkezett barátunk...".

A Corrosion Of Conformity zenekar január 27-én erősítette meg dobosa, Reed Mullin halálhírét. A banda a Twitteren a következőket közölte: "Mély fájdalommal és bánattal jelentjük, hogy búcsút intettünk barátunknak, testvérünknek, zenésztársunknak. Szeretünk Téged, Reed, és mindig szeretni is fogunk. Emlékezzünk meg mindannyian elhunyt barátunkról...".

A C.O.C. néhány nappal később az alábbiakat fűzte hozzá: "Reed egy nagyon király dobos volt: el tudott játszani minden metla-témát, ismert minden cimbalom-fogást, proto blast-beatet - és mindezt egyetlen basszus-pedállal képes volt kivitelezni. Több ezernyi különféle stílusban tudott játszani a maga módján. Kezdve Earl Hudson-nal, egészen Clive Burr-ig és Neil Peart-it (RIP); Mitch Mitchell-től Bill Ward-ig mindenféle műfajt képviselt stílusában. John Bonham-től Phil Taylor-on át Nicko McBrain-ig... De persze mindvégig a sajátos módján zenélt: váltások, poliritmikus témák, erőteljesen és egyszerű módon előadva. Minden megmozdulása átgondoltan volt kivitelezve; a jó időben szólalt meg, a jó helyen - ahogy az adott dal megkívánta. Zenei szempontból mi másra vágyánk, ugyebár?!".

Reed Mullin 53 éves volt; 1966. február 12-én született és 2020. január 27-én hunyt el. Halálának pontos okát és körülményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Mullin zenésztársainak részvétnyilvánításait a Blabbermouth.net magazin gyűjtötte össze.

Mullin bandája 2016-os turnéja közepette rosszul lett, miután alkoholmérgezést kapott. Bandatársai ezért a turné idejére megváltak tőle (a maradék koncereken a Clutch dobosa, Jean Paul Gaster és a Lamb Of God ütőse, Chris Adler felváltva helyettesítették őt). Az elkövetkezendő években úgyszintén ki kellett hagynia több koncertet is a dobosnak, különféle egészségügyi - többnyire alkohollal összefüggő - problémák miatt. Az utóbbi időben a C.O.C. egyik roadie-ja, John Green ült a koncerteken a dobok mögött. 

A C.O.C. basszusgitáros-énekese, Mike Dean a 2016-os incidens alkalmával a következőket nyilatkozta: "Reed rosszulléte a nagymértékű, egészségtelen alkohol-bevitelre vezethető vissza. Dobosunk már jóideje ilyen problémákkal küzd - nagyon reméljük, hogy minél hamarabb sikerül őt a megfelelő kezelésben részesíteni; mivel az alkohol- és drog-függőség nem játék.
Ez a mostani eset kísértetiesen hasonlít egy néhány évvel ezelőtti, Pittsbugh-i történetre: Reed akkor bandánk három-tagú felállásával állt volna színpadra - szintén a Clutch előtt -, mielőtt elájult... Mindkét eset előtt figyelmeztették őt, hogy komoly baj lesz belőle, ha nem áll le az itallal... Akkor öt koncertet is le kellett mondanunk emiatt. Most pedig - néhány évvel később - ismét teljes lett a kör, ezzel a jelenlegi tragédiával, ami megint elkerülhető lett volna.
Ezúttal ott hagytuk Reed-et Edmonton-ban, hogy a szakorvosok mihamarabb helyrehozzák szervezetét; mi pedig megyünk tovább Jean Paul Gaster-rel és Chris Adler-rel, akik készségesen kisegítenek minket. Nem mondunk tehát most le egyetlen koncertet, de nem nézhetjük azt sem tovább, ahogy Reed előttünk teszi tönkre magát. Egyszóval: most is arra kérünk mindenkit, hogy imádkozzatok Reed felépüléséért, és mihamarabbi visszatéréséért
".

Dean 2019 nyarán is megszólalt Mullin alkohol-problémáival kapcsolatban: "Reed-nek össze kéne szednie magát. Ha ez megtörténik, az ajtó nyitva áll előtte, de ha nem... hát akkor ez van... A hozzá hasonló embereknek önmagukon kell segíteniük. Mások ezen nem léphetnek túl helyettük; egyszerűen saját magukat kell helyre tenniük".

Mullin - aki 1982-ben társ-alapítója volt az akkoriban hardcore punk zenét játszó Corrosion Of Conformity-nek - utolsó stúdiós szereplését a banda 2018-as, 'No Cross No Crown' című albuma fémjelzi. A dobos emellett olyan bandákban fordult meg 4 évtizedes karrierje során, mint a Man Will Destroy Himself, a power-pop stílusú Brown, a Righteous Fool és a Teenage Time Killers - ez utóbbi zenekarban dobolt és énekelt is.


Korábban kiadatlan dalt mutatott be a néhai Reed Mullin dobos egykori bandája, a RIGHTEOUS FOOL
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás