Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [104. rész]


2016-06-08

A mai dal egy világszerte kevésbé ismert, de Svédországban és Japánban annál nagyobb rajongótáborral rendelkező hard rock bandától szól.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 104. rész

M.ILL.ION - 'Backdoor Queen'

A M.ill.ion Svédország egyik legnevesebb hard rock bandája. A göteborgi zenekart 1989-ben alapította B.J. Laneby basszusgitáros.

Zenéjüket a sajtó "a klasszikus rock, a melodic metal és a rock 'n' roll tökéletes 21. századi elegyeként" határolja be. Legnagyobb hatásaik közt a Deep Purple-t, a Whitesnake-et, a UFO-t, a Rainbow-t és a Black Sabbath-ot emlegetik.

A banda összesen hét nagylemezt, egy válogatás-albumot és egy EP-t adott ki. Első stúdióalbumuk, a 'No. 1' 1991-ben, utolsó lemezük, a 'Sane and Insanity' 2011-ben látott napvilágot. Ez utóbbi az USA 'Import zenei toplistájának' első helyén végzett, de az olyan patinás online magazinok, mint a hardrock.com és a melodicrock.com egyaránt az 'Év albumának' nevezte a kiadványt. Legnagyobb rajongótáboruk (Svédország mellett) Japánban van - ott egészen a '90-es évek eleje óta százezrek járulnak hozzá a banda sikereihez.

Fennállása során a M.ill.ion olyan legendák előzenekaraként turnézott Európa-szerte, mint a Magnum, a Nazareth, az MSG és a Pretty Maids. Emellett felléptek többek közt a világhírű Svéd Rockfesztiválon (ahol a brit Powerplay magazin kinevezte őket a rendezvény legjobb banádjának), a Firefest-en, a spanyol Hard Rock Hell-en és a müncheni Rock Over Munich fesztiválon. 2013 júliusában a Twisted Sister és a Helloween előzenekaraként adtak koncertet a svéd Skogsröjet-en. Ekkor igazolta le őket egy amerikai koncertszervező cég, a Respectable Artists Management.

B.J Laneby 2014-ben váratlanul bejelentette, hogy véget vet a M.ill.ion aktivitásainak. Ennek oka az volt, hogy a bandavezér "súlyos beteségben szenved", ami "a legrosszabb esetben halálos kimenetelű is lehet". Ennek ellenére a basszer azt ígérte, hogy amint felépül, új bandával és megújult energiával tér vissza a rock-színtérre.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [104. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás