Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Új albumot adott ki a 4arm korábbi frontembere és a Teramaze gitárosának közös bandája, a MESHIAAK - itt a 'City Of Ghosts' videoklipje!


2020-02-02

A lemez címadó dalához készült kisfilm.

A Meshiaak a Mascot Records / Mascot Label Group jóvoltából adta ki új, 'Mask of All Misery' című stúdióalbumát, 2019. november 15-én; három évvel a debütáló, 'Alliance of Thieves' album megjelenése után. Az ausztrál banda megújult erővel, és egy új taggal kiegészülve tért vissza a tavalyi évben.

A Melbourne-i zenekart a 4ARM egykori frontembere, Danny Camilleri és a Teramaze gitárosa, Dean Wells alapította, Andrew Cameron basszusgitárossal közösen. A Testament-ből és a Slayer-ből ismert dobos, Jon Dette volt a banda eredeti ütőse, de ő egyéb elfoglaltságai miatt távozott a felállásból - helyére David Godfrey érkezett.

A Meshiaak (ami a 'messiáis' szó héber fordításban) új albuma, a 'Mask of All Misery' témája kapcsán Camilleri elmondta: "Ez a lemez különféle személyes reflekciókkal és témákkal foglalkozik; de ezek az ügyek kiterjedtebb formában ráhúzhatók a társadalom egészére is. A nyitó-dal, az instrumentális 'Miasma' adja meg az alaphangot. A "miasma" kifejezés görög nyelvről fordítva "fertőzést, szennyezettséget" jelent. Arról a teóriáról van itt szó, ami hosszú évtizedek óta jelen van körülöttünk, benne a "rossz és szennyezett levegőben. Szándékosan mérgezik ugyanis az általunk beszippantott levegőt; mi pedig ezt hagyjuk. Egyszerűen bedőlünk a kormányoknak és a hatóságoknak... Egyébként a lemez címadó dalát írtuk meg először - ez a szám is azokra a toxikus anyagokra hívja fel a figyelmet, melyek megváltoztatják az emberi viselkedést és gondolkodás-mechanizmust. Ettől függetlenül mégis kijelenthető, hogy attól még, hogy "ők" maszkot viselnek, nekünk nem feltétlenül kell ezt tennünk... Ezen túl egyébként ott vannak például a 'City Of Ghosts', a 'Face Of Stone' és az 'In The Final Hour' című dalok, melyek zenei tekintetben súlyos, heavy metal-riffekkel teli, izmos himnuszok. A 'Doves' továbbá a reménytelenség óráiban szerzett erő-merítésről szól - ezt ellensúlyozza az 'Adrena' dal, aminek címe az "Adrenochrome" szó rövidítése. Ez az anyag - ami félelem és riadalom hatására felfedezhető az emberi vérben - a teóriák szerint az "elit drogjaként" is funkcionál. Az Adrenochrome-ot nem mellesleg a CIA is használta, a Project MKUltra során, a Hideg-háború kísérletei alatt... Az album záró-tétele a 7 perces és 21 másodperces, epikus 'Godless' dal, ami a személyes manipuláció és kontrol-elmélet témáját járja körül".

Az új album producere maga Dean Wells volt, aki saját, Melbourne-beli stúdiója, a Wells Productions falai között dolgozott, Camilleri hangmérnöi közreműködésében. A munkálatok kapcsán Camilleri hozzátette: "Általában eleve van egy ötletünk, hány dalt szeretnénk felhelyezni egy albumra. Mi nem az a banda vagyunk, akik megírnak és felvesznek 20 dalt, és azok közül kiválasztják a legjobb 9-10-et. Mi úgy működünk, hogy ha valami nem tetszik nekünk, akkor azt az ötletet szimplán a kukába dobjuk, és kitalálunk helyette valami mást. Egyébként minden számot feldemózunk a stúdiózás előtt, hogy a végén jobban átláthassuk a dolgokat, és gondosan kidolgozhassuk a minőséget".

"Az emberekre nem lehet ráerőltetni semmit: úgyis azt fogják hallgatni, ami nekik tetszik" - zárta sorait Camilleri. "Viszont sok rajongóval beszélgettem, és rájöttem, hogy a mi zenénk esetében különös figyelmet fordítanak a zene mellett a tartalomra és a mondanivalóra is. Ez számunkra egy nagyszerű érzés, mivel ezáltal tudjuk, hogy sokat ér a zenénk és a belefeketetett munkánk".

A 'Mask of All Misery' borítója és dallistája így néz ki:

01. Miasma
02. Mask Of All Misery
03. Bury The Bodies
04. City Of Ghosts
05. Face Of Stone
06. Tears That Burn The Son
07. Doves
08. In The Final Hour
09. Adrena
10. Godless

A 'Bury The Bodies' dal hivatalos videója, plusz a 'Tears That Burn The Son' és a 'City Of Ghosts' dalok audiója, illetve az első hivatalos album-trailer lentebb elérhető:

2020 januárjában megjelent a 'City Of Ghosts' dal hivatalos klipje is:


Új albumot adott ki a 4arm korábbi frontembere és a Teramaze gitárosának közös bandája, a MESHIAAK - itt a 'City Of Ghosts' videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás