Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SODOM - 'Caligula' címmel jelent meg az új dal


2016-08-12

A veterán német thrasherek az SPV/Steamhammer jóvoltából, augusztus 26-án adják ki új nagylemezüket.

Thomas "Angelripper" Such basszusgitáros-énekes, Bernd "Bernemann" Kost gitáros és Markus "Makka" Freiwald dobos összesen négy hónapot töltött a stúdióban, míg meg nem született az új thrash-alkotás. A 'Decision Day' - témáját tekintve - a D-napról szól (1944 júniusában ezen a napon szálltak partra a nyugati szövetségesek Normandiában, hogy felszabadítsák Európát a náci uralom alól). Angelripper mindezen történelmi eseményeket ültette át napjaink kritikus történéseibe - az olyan számok révén, mint a 'Strange Lost World', a 'Belligerence', vagy a címadó dal.

A 'Decision Day' album producelését az a Cornelius "Corny" Rambadt végezte el, aki Angelripper szólóbandájában, az Onkel Tom-ban dobol és hangmérnökösködik.

Az új lemez lent látható borítóját a legendás Joe Petagno tervezte (a Pink Floyd és a Led Zeppelin mellett ő volt a Motörhead kedvenc grafikusa - illusztrációi olyan klasszikusokon szerepelnek, mint az 'Overkill', az 'Orgasmatron' és az 'Another Perfect Day'). Petagno közreműködése kapcsán a Sodom frontembere elmondta: "Teljesen meglepődtem, amikor rájöttem, hogy Joe mennyire otthon van a Sodom történelmében. Azonnal - önmagától - fel is vázolta gázálarcos kabalánk, Knarrenheinz képét, és kihozta belőle a maximumot. Egy olyan nagy Motörhead-rajongónak, mint én magam, ez a lemezborító egy álom valóra válása...".

Petagno hozzátette: "Miután megvitattuk Tom-mal a világ jelenlegi helyzetét és problémáit, és meghallgattam néhány zseniális dalt az albumról, egyből azt éreztem, hogy meg kell festenem az emberiség egész történelmét, egészen napjainkig. Először is le kell szögezni: az a helyzet, hogy jelenleg a harmadik világháború zajlik - sőt, pszichológiai és szimbolikus értelemben még talán ennél is több... Knarrenheinz-et tehát szimbólumként használtam fel az évszázadok katonáinak leképezése végett. Ez az illusztráció ugyanúgy tükrözi a régmúltat, mint napjainkat, amikor egy újabb lehetséges pusztulás szélén állunk".

A 'Decision Day' megjelenik CD-n, digipakban (dupla-oldalas poszterrel), 180 grammos dupla bakeliten, digitálisan, iTunes-verzióban (egy bónusz track-kel), valamint exkluzív box-szettben (digipak CD + dupla LP + poszter + dedikált fotó + matrica + kitűző + zászló).

Íme az album tracklistája:

01. In Retribution (06:14)
02. Rolling Thunder (04:22)
03. Decision Day (04:03)
04. Caligula (04:01)
05. Who Is God? (04:35)
06. Strange Lost World (04:59)
07. Vaginal Born Evil (05:15)
08. Belligerence (04:00)
09. Blood Lions (03:17)
10. Sacred Warpath (05:34)
11. Refused To Die (04:27)
12. Predatory Instinct (04:44) (LP és iTunes bónusz track)

Az első dal-premier augusztus 12-én látott napvilágot. A 'Caligula' - ami lentebb elérhető hivatalos szöveges videón - kapcsán Angelripper így nyilatkozott: "Ez az egyik kedvenc számom a 'Decision Day' albumról. Caligula az egyik leghírhedtebb, legkegyetlenebb zsarnok volt a birodalom történetében. Az egyik legismertebb mondása így szól: 'Hadd utáljanak, amíg félnek tőlem!'".

A Sodom tagjai előző nagylemeze - amit Waldemar Sorychta (Grip Inc., Enemy Of The Sun) producerrel rögzítettek - 'Epitome Of Torture' címmel jelent meg, 2013. április 29-én. Erről bővebben itt írtunk.


SODOM - 'Caligula' címmel jelent meg az új dal
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás