Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új dallal és videoklippel jelentkezett a CROBOT: 'Low Life'


2019-07-24

A Pennsylvania-i "piszkos groove banda", a Crobot 'Low Life' címmel készítette el új single-dalát és videoklipjét.

A Crobot 2014 elején debütált mini-albumával. Az EP előfutára volt a banda első nagylemezének, melyet a Machine nevezetű hangtechnikus (Clutch, Lamb of God, Every Time I Die) közreműködésében készített a banda. A 'Something Supernatural' címet viselő album megjelenése 2014. október 28-án volt esedékes, Európában a Nuclear Blast, Észak-Amerikában pedig a Wind-Up kiadó jóvoltából.

A 'groove-osan kemény riff-rockot játszó" Crobot zenekart többen a "Wolfmother bőr-szagú amerikai unokatestvéreként" emlegetik. Zenéjük "úgy égeti a hallgató fülét, mintha chili-szószt öntenének bele (igen, a bandának van saját chili-márkája is)". "Ez elől nincs menekvés - a Crobot zenéje új dimenziókban repíti a delikvenst". A sajtóban rendkívül pozitív kritikák születnek a csapat fellépéseiről - a The Buffalo News például egyetlen koncert alapján jellemezte őket "az utóbbi idők legízesebb groove metal zenekarának".

A Brandon Yeagley énekes-harmónikás, Chris Bishop gitáros-vokalista, Jake Figuroa basszer és az utóbbi testvére, Paul Figuroa dobos alkotta Crobot 2016 elejére készült el második teljes értékű stúdióalbumával, ami a 'Welcome to Fat City' címet viseli. Az újabb anyag producelését ezúttal is Machine látta el; a keverést pedig a legendás Alan Moulder (Foo Fighters, Nine Inch Nails, Them Crooked Vultures, Led Zeppelin) végezte el.

A 'Welcome to Fat City' megjelenését turnék követték; a következő hír pedig 2018 novemberében érkezett a banda háza tájáról: új lemezszerződést kötöttek ugyanis a Mascot Records-szal, és nekiláttak következő stúdióalbumuk munkálatainak.

Mint most kiderült, a Crobot következő, 'Motherbrain' című nagylemeze 2019. augusztus 23-án jelenik meg. Az új albumot Austinban és Marietta városában vette fel a banda, Corey Lowery (Seether, Saint Asonia, Sevendust, Stereomud) hangmérnök közreműködésében. Ezáltal megszületett a Crobot "eddigi legérzelmesebb alkotása".

"Ez a lemez a korábbiaknál jóval sötétebb - mind zeneileg, mind dalszövegileg, mind pedig tematikailag" - közölte a banda a 'Motherbrain' kapcsán. "Ezek a legkeményebb nóták, amiket valaha is írtunk, de egyben a leginkább "funk-osak" is. Kibővítettük a Crobot-spektrumot. De ugyanakkor persze fogósak is ezek a nóták. Ezúttal kevesebb varázslóról és sárkányról van szó; annál inkább a mindennapi küzdelmek, az élet dolgai kaptak hangsúlyt. Corey által pedig könnyen emészthetővé és vonzóvá váltak ezek a szerzemények".

A tracklista:
01. Burn
02. Keep Me Down
03. Drown
04. Low Life
05. Alpha Dawg
06. Stoning The Devil
07. Gasoline
08. Destroyer
09. Blackout
10. After Life
11. The Hive

"Remélem, amikor az emberek meghallják ezeket a dalokat, azt mondják majd: 'Igen, ez egyértelműen Crobot!" - nyilatkozta a frontember. "Lemezről lemezre arra törekszünk, hogy fejlesszük identitásunkat. Mindig is a zsenialitás volt a célunk. Folyamatosan fejlődünk tehát, de örökké mi maradunk a Crobot".

Alább meghallgatható / megtekinthető a 'Keep Me Down' című single, amit Mike Danger rendezett és Corey Lowery producelt; valamint a 'Low Life', aminek videóját David Brodsky rendezte és Allison Woest (My Good Eye Music Videos / Clutch, Queensryche, Gwar) producelte.


Új dallal és videoklippel jelentkezett a CROBOT: 'Low Life'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás