Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

USURPRESS - hallgasd végig a svéd death-sludge banda harmadik albumát!


2016-09-20

A svéd Usurpress együttes nemrég megkötötte új lemezszerződését; méghozzá a lengyel Agonia Records kiadóval. Hamarosan megjelenik következő nagylemezük.

Az Usurpress egy 2010 májusában létrejött death metal(szerű) banda. Az alapítók - Steffe Pettersson (ének), Påhl Sundström (gitár) és Calle Lönnberg (dobok) - célja mindig is az volt, hogy a műfaj old-school vadságát a hardcore és a punk agressziójával ötvözze. A zenekart később egy tehetséges veterán, Daniel Ekeroth basszusgitáros egészítette ki. Az Usurpress mind a négy tagja különböző zenei háttérrel rendelkezik; de egy mégis közös bennük: a sötét, agresszív underground zene tisztelete és szeretete.

Az Uppsala-beli csapat 'The Regal Tribe' címmel rögzítette harmadik nagylemezét; méghozzá egy feltörekvő hangtechnikus-sztár, Lawrence Mackrory (FKÜ, Darkane) közreműködésében. Az új album 2016. szeptember 23-án jelenik meg, a banda új partnere, az Agonia Records jóvoltából, a lent látható borítóval, amit a jól ismert holland grafikus, Marald van Haasteren (Bolt Thrower, High On Fire, Baroness, Kylesa) tervezett.

"Az Agonia neve az eredetiség és a minőség szinonimája" - mondja az új szerződés kapcsán a frontember, Stefan Pettersson. "Úgy éreztük, mi is simán beleférünk abba a zseniális banda-felállásba, ami ezen kiadó szárnyai alatt található; így hát megmérettettük magunkat, és győztünk! Neki is láttunk új lemezünk, a 'The Regal Tribe' felvételeinek, és ehhez a tradícionális dalszerzői / komponálási módszereket választottuk: egyszerre, egy időben veszünk fel mindent. Kezdve az első dal első riffjétől, egészen az utolsó dal utolsó riffjéig. Így próbáljuk elkerülni azt, hogy az album folyamatosan önmagát ismételje, és unalmas legyen. Szóval a lendületre és az energiára törekszünk. Miután visszahallgattuk a demókat, kijelenthetem: jól döntöttünk. Ez az a lemez, amit mindig is el akartunk készíteni!".

A 'The Regal Tribe' - ami a 2014-es 'Ordained' folytatása - meglehetősen lesújtó, zord hangulatban született; ugyanis a banda egyes tagjai és azok rokonai komoly mentális és fizikai betegségekben / depresszióban szenvednek: Stefan Pettersson frontember például évek óta csontvelő-rákkal küzd... Ennek megfelelően a 'The Regal Tribe' atmoszférája sötétebb és súlyosabb a korábbi albumokhoz képest. Az új dalok - dalszövegi koncepciójukat tekintve - az élet és a halál küzdelmét, az idő múlását és hiábavalóságát boncolgatják.

Pettersson elmondta: "Annak ellenére, hogy nagyon büszkék vagyunk a korábbi kiadványainkra, nem szokásunk visszatekinteni a múltba. Ez minket egyáltalán nem hat meg. A 'The Regal Tribe' munkálatai már néhány héttel az 'Ordained' kiadása után megkezdtük; így még épp hogy csak begyakorolhattuk az előző lemez dalait, már az újakkal foglalkoztunk. Ez általában így megy nálunk: nem szükséges az inspirációra várnunk - jönnek azok maguktól is, a saját életünk és munkásságunk által ihletve".

A 'The Regal Tribe' az utolsó Usurpress album, melyen az eredeti dobos, Calle Lönnberg játszik. Lönnberg nem sokkal a felvételek után távozott a bandából - helyére a nemzetközileg is (el)ismert Mathias "Matte" Modin (Firespawn, Raised Fist, ex-Dark Funeral, ex-Defleshed) érkezett.

Íme a A 'The Regal Tribe' tracklistája:

01. Beneath The Starless Skies
02. The One They Call The Usurpress
03. Across The Dying Plains
04. The Mortal Tribes
05. The Halls Of Extinction
06. Throwing The Gift Away
07. Behold The Forsaken
08. On A Bed Of Straw
09. The Sin That Is Mine
10. In The Shadow Of The New Gods

A lemez megjelenik CD-n, digipakban, fekete és zöld színű LP-n, valamint digitális változatban. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

Az első friss dal-premier az 'Across The Dying Plains' szöveges videója formájában jelent meg; de néhány héttel az album kiadása előtt bemutatták a teljes anyagot is:


USURPRESS - hallgasd végig a svéd death-sludge banda harmadik albumát!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás