Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [105. rész]


2016-06-12

A mai napon az Apokalipszis Lovasai zenélnek!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 105. rész

DIE APOKALYPTISCHEN REITER - 'Gone'

A Die Apokalyptischen Reiter egy német extém / heavy / folk metal banda, ami 1995-ben alakult. Stílusuk kezdetben főként dallamos death / thrash metal volt, de a későbbiekben egy kevésbé kaotikus irányba mentek: nagyobb hangsúly kaptak a folk-elemek, és a hörgést is többnyire felváltotta a "tiszta" ének. Dalszövegeik egyaránt német és angol nyelven íródnak; habár az utóbbi időben inkább anyanyelvüket használják.

Az énekes-gitáros Fuchs (Daniel Täumel) vezette zenekar nemzetközi szinten a 2000-es 'All You Need Is Love' albummal futott be, viszont a valódi sikereket a 2003-as 'Have A Nice Trip' jelentette; köszönhetően többek közt annak, hogy ekkor kezdtek el kísérletezni további, befogadhatóbb zenei stílusokkal, mint például a hard rock és a jazz.

A 2006-os 'Riders On The Storm' album óta a banda rendre felkerül a német / osztrák / svájci toplistákra. Legutóbbi nagylemezük 'Tief.Tiefer' címmel jelent meg, 2014. május 30-án, a Nuclear Blast jóvoltából - ez a kiadvány Németországban a 22. helyig jutott az eladási listán.

A Die Apokalyptischen Reiter az utóbbi időben több akusztikus turnét is lebonyolított: Németországban ezeket a koncerteket a vártnál is nagyobb érdeklődés övezte.

A banda 2002 óta a német Nuclear Blast Records kötelékében alkot - lokális szinten ők számítanak a kiadó egyik legkelendőbb zenekarának.

 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [105. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás