Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Negyedik sorlemezével jelentkezik a KETZER - itt az új klip, a 'Keine Angst'!


2019-04-12

A Köln városából származó black / thrash metal banda bejelentette: április 12-én a Metal Blade kiadó jóvoltából jelenik meg az új, 'Cloud Collider' című stúdióalbum.

A Ketzer muzikális történetét rendszeres változások határolják körül. A riffelős thrash-témáktól kezdve az atmoszférikus black metal-elemek felvonultatásáig, ez a banda határozottan ellentmond minden konkrét műfajnak. Hogy mire számíthatunk a 'Cloud Collider' albumon? Képzeljünk el egy repülést egy viharfelhőn; majkd képzeljük el a földhöz csapódást, ezután pedig a mindent megtisztító esőzést. A Ketzer nagylemeze egy újabb irányzatot képvisel, de mégis magán viseli a banda jellegzetes védjegyeit, újabb szintre juttatván azokat. Dühös dob-ütemek, nyers és erőteljes thrash-riffek és epikus dallamok kísértik majd a hallgatót hosszú időn keresztül. Néhány évnyi kemény, intenzív munka után a Ketzer megalkotott egy albumot, ami újabb mérföldkőnek számít a banda karrierjében, és felülmúl minden elvárást.

A Ketzer három éven keresztül dolgozott azon, hogy egyedülálló hangzását újabb szintekre emelje. A 'Cloud Collider' dalai egyértelműen a Ketzer eddigi legerősebb szerzeményei. A lemezt Markus Stock hírhedt stúdiója, a Klangschmiede falai között, valamint Laurent Teubl Sculpt Sound Stúdiójában vették fel, 2018 őszén. A "vizuális expresszióért" Adam Burke borító-tervező és Johannes Stahl illusztrátor felelt.

A Ketzer a következőket közölte a 'Cloud Collider' kapcsán: "Életünket az elmúlt időben rendszeres viharok alakították. Először a napfény, aztán a sötét égbolt: az elektromos energia megtölti a levegőt. Nyers erő jön létre, támad fel a föld mélyéről. A 'Cloud Collider' egyfajta természeti erőként csap le a hallgatókra. Ilyen esetben, amikor hosszú időn keresztül keményen dolgozunk egy albumon, mindig egy cél lebeg a szemünk előtt: el kell "kapnunk" a dalokat, és azok "központi lángját". Amint először meghallottuk az eredményeket, ez volt az első gondolatunk: 'Pontosan ERRŐL kell szólnia a következő fejezetnek'. Innentől fogva gördülékenyen haladt minden. Büszkeséggel és örömmel jelenthetjük, hogy a 'Cloud Collider' minden tekintetben, kétséget kizáróan tökéletesen szól! Ilyen a Ketzer 2019-es hangzása! Új, és egyben régi... benne van minden. Gyors és lassú... felkarolja a teljes palettát. Alig várjuk már, hogy színpadra vigyük ezeket a nótákat! Ez az album - érzésünk szerint - megtestesít mindent, amiről a Ketzer valaha is szólt, és amiről a jövőben szólni fog!".

A tracklista:
01. The Machine
02. Keine Angst
03. Walls
04. Cloud Collider
05. Forever Death
06. The Wind Brings Them Horses
07. No Stories Left
08. This Knife Won’t Stay Clean Today
09. (The Taste Of) Rust And Bone
10. Light Dies Last

Az első új single-dal, a 'No Stories Left' lentebb elérhető szöveges videó formájában. Ebben a dalban a legendás Absu zenekar frontembere, Proscriptor McGovern vendégszerepel. Szintén lentebb érhető el a 'The Wing Brings Them Horses' és a 'Keine Angst' című szám hivatalos videója.

A 'Cloud Collider' előrendelhető többféle változatban - erről bővebb infókat itt lehet találni.

A Metal Blade Records 2016. január 29-én adta ki a Ketzer legutóbbi stúdióalbumát, a 'Starless'-t, amiről bővebben itt írtunk.


Negyedik sorlemezével jelentkezik a KETZER - itt az új klip, a 'Keine Angst'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás