Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Továbbra is dalszerzést folytat a SOUNDGARDEN - árulta el Chris Cornell


2016-06-28

Chris Cornell és bandája továbbra is a 2012-es 'King Animal' album folytatásán dolgozik.

Chris Cornell énekes még januárban osztotta meg a Twitteren az alábbi híreket: "Visszatértünk a stúdióba! Az új album a Seattle-i veteránok hetedik stúdió-anyaga lesz; azaz az első lemez a 2012-es 'King Animal' óta!".

A frontember korábban elmondta egy los angelesi rádiónak, hogy hetedik nagylemezük is hasonló megközelítésben fogan, mint a 'King Animal' album: "Abban mindannyian megegyeztünk, hogy van egy közös célunk, aminek érdekében addig nem is állunk le, míg el nem készülünk. Ugyanúgy, mint a 'King Animal' esetében, most sem lesznek határok és idő-korlátozások. Bandánk ugyanakkor zeneileg újabb határokat fog átlépni ezzel az anyaggal - remélhetőleg egy éven belül már arról beszélhetünk, hogy melyek ezeket a határok, és milyen irányzatot váltottunk".

Cornell most a Hartford Counrant magazinnak adott interjújában adott híreket a munkálatok jelenlegi állásáról: "A Soundgarden pillanatnyilag is dalszerzést folytat. Amint véget ért szóló-turném, dalaink életre kelnek: kiadjuk az albumot. Azt meg kell értenie mindenkinek, hogy a Soundgarden-en kívül is van élet: ott van a szólóbandám... Viszont mindkettőt épp annyira élvezem; ezért igyekszem ugyanannyi időt szakítani a két zenekarra".

A Soundgarden 'King Animal' című stúdióalbuma 16 év szünet után jelent meg 2012 novemberében. A lemez 83,000 első héten eladott példánnyal, a Billboard 5. helyén debütált. Erről itt írtunk.

A Soundgarden 2014 augusztusában ért végére a Nine Inch Nails-szel közös nyári észak-amerikai turnéjának, ami több mint 5 héten keresztül tartott. Azév júniusában jelent meg a banda ünnepi kiadványa, a 'Superunknown - Deluxe Edition', ami az eredeti, 1994-es album kibővített, remaszterizált változata; bónuszként B-oldalas dalokkal, demókkal és próbatermi felvételekkel. A 20. évforduló alkalmából újra-kiadott album több mint 5,700 példányban kelt el a megjelenés első hetében az USA-ban; ezzel a Billboard 51. helyén végzett.

2013. november 26-án a Sub Pop Records adta ki újrakevert változatban a Soundgarden korai éveinek hanganyagait (erről bővebben itt írtunk); egy évvel később pedig egy három-lemezes, ritkaságokkal teli kollekciót dobott piacra a banda.


Továbbra is dalszerzést folytat a SOUNDGARDEN - árulta el Chris Cornell
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás