Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

5 év után készül a harmadik SIMULACRUM album


2020-02-04

A finn progresszív metal együttes a Frontiers Music Srl kiadóval kötött új lemezszerződést.

A Simulacrum zenekart 1999-ben alapította Christian “Chrism” Pulkkinen billentyűs, miután megírta első saját dalait, melyek végül a banda debütáló, 'The Master and the Simulacrum' (2012) című albumán kaptak helyet. 2015-ben megjelent a második album, a 'Sky Divided', ami koncepcióját tekintve a Világok harca stílusát adta vissza. Ez az album  nagy lépés volt a banda számára; ugyanis ennek dalaiban a '70-es és a '90-es évek prog zenéjét ötvözték power és thrash metal-elemekkel. A Simulacrum zenekart nem véletlenül illették minden fórumon és magazinban egyöntetűen pozitív kritikákkal.

2016-ban kibővült a banda felállása; méghozzá egy másod-énekessel, Erik Kraemer-rel. Kramer az eredeti vokalista, Niklas Broman oldalára állt - ezentúl tehát közösen adják elő a dalokat a színpadon és a stúdióban. A csapat ezután megvált Henri Kallio dobostól - helyére Tatu Turunen érkezett.

Négy-öt évet kellett várni a friss hírekre, de most kiderült, hogy az új album munkálatai jelenleg is zajlanak. Nem mellesleg új lemezszerződést is kötött a csapat. Ennek kapcsán Pulkkinen szólalt meg: "A Frontiers mindig is az elsőszámú kiadó volt, amire felnéztünk, és most mindannyian örömmel jelentjük, hogy végre elérkezett arra a pontra a karrierünk, hogy szerződést is köthettünk ezzel a céggel. Márpedig egy ilyen nagy vállalattal a hátunk mögött még inkább minőségi zenét tudunk gyártani: fényesre csiszolt, erős és harmonikus dallam-áradattal készülünk nektek. Új albumunk - amin megállás nélkül dolgozunk - egy végtelenül ütős, erős, dallamos progresszív metal-anyag lesz, mely egyszerre hajt fejet a klasszikus prog-bandák előtt, valamint vonultat fel modernkori zenei elemeket. Olyan bandák hatásai lesznek érezhetők tehát ezen az albumon, mint például a Dream Theater, a Kansas, a Symphony X, az ELP, a Periphery és a Haken, de ugyanakkor tagadhatatlan módon Simulacrum-ként szólalnak meg a dalok. Alig várjuk már, hogy kiadhassuk az új albumot!".

Friss hírek hamarosan...

A Simulacrum legutóbbi második nagylemeze, a 'Sky Divided' 2015 augusztusában jelent meg, az Inverse Records jóvoltából. Az album címadó dalának és 'Embrace The Animal Within' című számának hivatalos videoklipje megtekintető alább:


5 év után készül a harmadik SIMULACRUM album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás