Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [112. rész]


2016-07-06

Íme egy klasszikus a '90-es évek egyik nagyobb hírnévre érdemes metalbandájától!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 112. rész

MIND ODYSSEY - 'Schizophenia'

Az egykori kelet-német metalbandából, a Merlin-ből kilépő tagok - Mario Le Mole (énekes, basszer), Dan Uhden (gitáros), Rocco Stellmacher (gitáros) - alapították meg 1993 elején a Mind Odyssey-t. A már ebben az évben megjelent első nagylemezükkel, a 'Keep It All Turning' című alkotással éreztették, hogy komoly szerepük lesz az európai progresszív-power metal színpadán.

Sikerük '95-re tetőzött be, amikor kiadták következő albumukat, a 'Schizophenia'-t - immáron Victor Smolski gitáros-billentyűssel (Rage) kiegészülve.

Három év szünet után újra beindult a banda. A 'Nailed To The Shade' lemezzel a Vicious Rumours, később a Savatage előzenekaraként turnéztak. Utolsó korongjuk a 'Signs' 1999-ben látott napvilágot. Victor Smolski ekkor csatlakozott a legendás Rage-hez.

2008-ban Le Mole, Uhden és Smolski újra összeverbuválták a csapatot, és kiadtak egy 'Best Of - 15 Years' című lemezt, amin 11 legnagyobb slágerük mellett egy új dal ('Raven & Swan') is helyet kapott. Egy újabb stúdiólemez munkálatait még abban az évben megkezdték.

Jan-Michael Keller basszusgitáros távozását követően, tíz év szünet után felvették ötödik stúdiólemezüket, ami a 'Time To Change It' címet kapta. Az osztrák Napalm Records gondozásában megjelent albumon Uhden már a dobos-poszton zenélt, basszusgitáron pedig maga a frontember, Le Mole játszott. A Mind Odyssey utolsó kiadványának promóciójával a Rage zenekar fennállásának 25. évfordulója alkalmából megrendezett turnén vett részt a banda.

Annak ellenére, hogy következő stúdióalbumuk megírásának már 2010-ben nekiláttak, azóta nem érkeztek hírek a csapat háza tájáról. Ennek többek közt az az oka, hogy Le Mole és Uhden közös prog-bandát alapított Pandea néven, Smolski pedig újabb nagyszabású projektekbe (Lingua Mortis Orchestra, Almanac) vágott bele.

www.mindodyssey.de

 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [112. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás