Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Egy hét múlva kiadja visszatérő, 'California' című albumát Vivian Campbell egykori bandája, a RIVERDOGS - itt az új dal!


2017-06-28

A RiverDogs visszatérését a Frontiers Music Srl kiadó jelentette be.

A RiverDogs reinkarrnációját az eredeti felállás - azaz Rob Lamothe (ének, gitár), Nick Brophy (basszusgitár) és Vivian Campbell (szólógitár; Def Leppard, Last In Line) - alkotja. Marc Danzeisen dobossal kiegészülve a banda tavaly nyáron látott neki új, ötödik albuma megírásának. A visszatérő, 'California' című RiverDogs album megjelenése 2017. július 7.-re várható (Frontiers Music Srl).

Íme a lemez borítója és dallistája:

01. American Dream
02. The Revolution Starts Tonight
03. Something Inside
04. Golden Glow
05. You're Too Rock And Roll
06. The Heart Is A Mindless Bird
07. Searching For A Signal
08. Welcome To The New Disaster
09. Ten Thousand Reasons
10. Catalina
11. I Don't Know Anything

Az akkoriban a Sweet Savage-ből, a Dio-bandából és a Whitesnake-ből, majd később a Def Leppard-ból ismert Campbell a '80-as évek végén csatlakozott a RiverDogs-hoz, amikor a csapat tagjai felkérték őt első lemez produceri munkáira. A Def Leppard gitárosa azonnal hivatalos tagja lett a csapatnak, ami 1990-ben adta ki nagysikerű debüt-albumát (ami lentebb teljes egészében meghallgatható).

Annak ellenére, hogy a bemutatkozó RiverDogs album világszerte meleg fogadtatásban részesült, az amerikai kiadók mégsem támogatták a bandát. Ennek következménye később az lett, hogy Campbell távozott a felállásból, a csapat pedig kizárólag Európában adott ki lemezeket, de még az ezredforduló előtt feloszlottak.

2003-ban eljött a reunion ideje. Néhány koncert és demó felvétele erejéig újjáegyesült a RiverDogs, de új dalok ekkor nem születtek... Nyolc évvel később, 2011 októberében végül megtört a csend: a RiverDogs kiadott egy nyolc-számos, 'World Gone Mad' című mini-lemezt.

"Hivatalosan" azonban 2016-ban jött el az idő. A RiverDogs eredeti felállása nekilátott ötödik albuma megírásának és felvételeinek. A 'California' album 2017 tavaszára készült el!

Az új album munkálatai kapcsán Vivian Campbell a következőket nyilatkozta: "Amikor barátaim a Frontiers kiadónál felvetették egy Riverdogs album ötletét, azonnal rávetettem magam a dologra. Véleményem szerint ugyanis az első Riverdogs album nagy fénypontja volt a karrieremnek, mivel ezen hallhatók munkásságom legjobb gitár-témái. Ekkor már letisztult vízióim voltak azzal kapcsolatban, milyen irányzatú albummal kell visszatérnünk; és miután mind a négyőnket sikerült összehozni, rájöttünk, hogy a kollektív láng soha nem aludt ki. Komolyan úgy rézem, hogy elértük a célunkat ezzel az új lemezzel: rajta van a debütáló albumunk minden védjegyként szolgáló témája, érzelmi erőssége. Már maga a tény, hogy az évek során mindannyian megmaradtunk jóbarátoknak, önmagában igazolja ezt; arról nem is beszélve, hogy mindez érezhető is a dalok felszabadultságán".

"Eleve azzal a céllal vágtunk bele ebbe az új projektbe, hogy visszakapjuk a múlt csodálatos élményeit... és persze azt is szem előtt tartottuk, hogy a Riverdogs rajongóit ismét elkápzártassuk. Óriási gitár-témák! Csodás dallamok! Őrületes, életszerű dalszövegek! Érzésem szerint Nick, Viv, Marc és én kihoztuk magunkból a lehető legtöbbet a dalszerzés és a stúdiózás folyamán. Ez pedig számomra fontosabb a pénznél és a hírnévnél is" - tette hozzá Rob Lamothe gitáros-énekes.

A 'California' hivatalos stúdió-videója alább elérhető; itt pedig meghallgatható a vadonatúj dal, a 'Welcome To The New Disaster', valamint annak akusztikus performansz-videója:

Újabban megjelent a 'Something Inside' című szám, és annak akusztikus videója, valamint az 'American Dream' kisfilmje, plusz az 'I Don't Know Anything' audiója is:


Egy hét múlva kiadja visszatérő, 'California' című albumát Vivian Campbell egykori bandája, a RIVERDOGS - itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás