Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Újabb AOR-mesterművel állt elő az újjáélesztett SEVEN együttes - itt a vadonatúj videoklip!


2016-09-24

2014 júniusában - közel 25 év után - jelent meg a Bournemouth-i 7 (Seven) zenekar első nagylemeze, aminek sikerein felbuzdulva már be is jelentették és ki is adták a második AOR-szenzációt.

A 7 (Seven) gyökerei Dél-Afrikában eredeztethetők, mégpedig egy Face To Face nevű zenei formáció nyomán: Keith McFarlane gitáros és Simon LeFevre billentyűs (valamint ez utóbbi testvére) a '80-as évek végefelé közel két éven keresztül szinte egyedülálló alternatív zenei alakulatként uralták a köztársaságot, míg a külsős bandatagok eltérő nézetei a felbomláshoz nem vezettek.
Mindeközben Nagy-Britanniában egy fiatal srác, Mick Devine éppen dobosként élte első sikereit a UC27 együttesben. McFarlane és a LeFevre-fivérek néhány hónapnyi töprengés után úgy döntöttek, újjáélesztik a Face To Face-t, viszont mindezt Angliában teszik.

"Korábban nem találkoztam ezekkel a srácokkal, de egy tehetségkutatót követően John felkeresett engem, nem dobolnék-e a bandájában" - emlékszik vissza Devine. "Aztán végül úgy alakult, hogy jobbnak bizonyultam a mikrofon mögött... Mitöbb, jómagam is előrébb akartam lépni a háttérből".

Egy gyors névváltást követően megszületett a Seven. A fiatalokat nem más, mint a híres AOR-muzsikus, John Parr karolta fel; az ő producelésében / társ-szerzésében készült el a banda első két single-dala, az 'Inside Love' és a 'A Man With A Vision' (a lenti lejátszókon mindkét videoklip elérhető), valamint az ő szponzorálásának köszönhetően valósultak meg a The Monkees-szal, Richard Marx-szal, illetve Jason Donovan-nel közös turnék, olyan mára legendássá vált helyszíneken, mint a Wembley Aréna vagy a Royal Albert Csarnok. A formációt övező mítoszok szerint, elkészült egy teljes értékű stúdiólemez is, ám mindezt a Polydor kiadó a polcon őrizte. Devine ezt megcáfolta: "Sosem kaptunk szerződést nagylemezre. Két single-t adhattunk ki, ezután megváltak tőlünk. Az azonban tény, hogy több mint egy egész albumnyi, igazán kiváló minőságű demó-anyag volt a tarsolyunkban, melyeket különböző elismert stúdiókban vettünk fel Rockfield-szerte".

A Seven tehát a '90-es évek elején - kiadó-problémák okán - feloszlott; a tagok többsége visszavonult, ám Pat Davey basszusgitáros / vokalista a mai napig is a színtéren maradt: az Escape Music kiadó köreiben dolgozott, Khalil Turk társaságában, aki továbbra is hűen kitartott egykori legnagyobb kedvence, a Seven újjáélesztése mellett. "Igen, igen, Khalil annak idején igazán szerette a bandát, ezért nemrégiben fel is keresett minket azzal a szándékkal, mi lenne, ha végre kiadnánk egy nagylemezt az eredeti felállással" - mondja izgatottan az énekes. "Mivel jelenleg is más-más országok élünk (Keith és Simon Dél-Afrikában; én, Pat és Oz Nagy-Britanniában), Khalil összehozott minket egy fantasztikus svéd hard rock gitáros-producerrel, Lars Chriss-szel, akik saját hazájában látott neki a dalok hangtechnikai tökéletesítésének. Ezeket a nótákat egyenként küldte el nekünk Afrikába és Angliába. A vége pedig az lett, hogy a hangzás frissebbé, modernebbé és keményebbé vált; megadván ezzel bandánknak azt az élességet, melyre a '80-as években is szükségünk lett volna".

A Seven albuma debütáló albuma végül 2014 nyarán jelent meg. Erről az Escape Music kiadó minden energiájával gondoskodott - a június 20-án napvilágot látott '7' lemez megért minden a várakozást: több neves magazinban és rockzenei hírportál kinevezték az év albumának.

A sikereken felbuzdulva Devine és McFarlane tovább folytatta gyümölcsöző munkáját. 2015-ben - dalszerzés és stúdiózás céljából - ismét felkérték Lars Chriss-t (Lion’s Share, Road II Ruin), aki Fredrik Bergh (Bloodbound, Rob Moratti, Street Talk), Andy Loos (Lion’s Share, Glory, Chris Ousey), Kay Backlund (Lion’s Share, Niva) és a legendás Jeff Paris (Mr. Big, Y&T, Vixen, Radioactive) közreműködésében 2016 elejére megírta és felvette a második Seven album dalait. A kreativitásnak most sem szabott akadályt semmi és senki: 2016. szeptember 23-án megjelenhetett a 'Shattered' című lemez, ami tele van felejthetetlen dallamokkal, fogós refrénekkel és kitűnő gitár- / billentyű-játékkal; nem is beszélve Devine jellegzetes, letisztult hangjáról! A dalszövegeket most maga az énekes írta, miután legutóbb kiderült, hogy a rá legnagyobb hatással levő bandák - Foreigner, Magnum, Journey - ihletét stílusosan és kamatoztatva felhasználni, ő maga képes leginkább. A 'Shattered' albumnak nincs koncepciója: különböző élet-tapasztalati, szerelmi ügyekről témákról van szó a lemezen - pont mint a fentebb említett legendák legnagyobb klasszikusai esetében.

Megszületett tehát a '7' album méltó folytatása, a 'Shattered', amire 12 elsöprő melodic-rock nóta került fel, tipikus Seven-előadásban. Az album az alábbi tracklistával és a lent látható borítóval került a boltokba:

01. Light Of 1000 Eyes
02. A Better Life
03. Fight
04. Shattered
05. Live This Life
06. Pieces Of You
07. Broken Dream
08. High Hopes
09. I Needed Time
10. Taking Over
11. Last Illusion
12. World Of Make Believe (bónusz track)

Az új album első dal-premiere a 'Light Of 1000 Eyes' hivatalos videoklipje formájában jelent meg. Később napvilágot látott a 'Fight' videoklipje is. A kisfilmek lentebb elérhetők. Alább továbbá megtekinthetők a Seven korai videoklipje, valamint elérhető a '7' lemez 'Shoot To Kill' című single-dalának szöveges videója is.

A Seven felállása (1989-1990; 2014-):
Mick Devine - ének
Keith Mcfarlane - gitár, vokál 
Pat Davey - basszusgitár, vokál
Simon Lefevre - billentyűk, vokál
Austin “Oz” Lane - dobok

A 'Shattered' album vendégei, session-zenészei:
Lars Chriss (Lion's Share) - gitár
Fredrik Bergh (Bloodbound, Street Talk) - billentyűk
Kay Backlund (Lion's Share) - billentyűk
Andy Loos (Lion's Share, Glory) - basszusgitár


Újabb AOR-mesterművel állt elő az újjáélesztett SEVEN együttes - itt a vadonatúj videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás